Cornucopia?

Aktuellt

Färsk studie upprepar - elbilar släpper ut mycket mindre CO2 än fossilbilar, även med Tysklands bruna elmix

En ny studie från Eindhovens tekniska högskola upprepar de tidigare slutsatserna från bland annat forskningsrapporter från Nederländerna, dv...

2020-06-10 08:02

Nedgången tilltog på Stockholmsbörsen - teknikbörsen Nasdaq slog börsrekord

För andra dagen på raken föll Stockholmsbörsen under gårdagen, och i lite friskare tempo än under måndagen, även om det återhämtade sig lite mot slutet. För tidigt att tala om något trendbrott, men tydligen har det blivit lite segare på de här nivåerna och börsen nådde aldrig nivån där den låg på plus från årsskiftet. Däremot blev det börsrekord på tekniktunga Nasdaq-börsen.
Dagschart OMXSPI.
OMXSPI gick -1.35% under gårdagen, medan USA:s S&P-500 föll mer beskedligt med -0.78%. Under morgonen stiger det måttligt några tiondels procent för alla index bloggen följer i de asiatiska tidszonerna.

Tidvis var Stockholmsbörsen ner närmare fyra procent mätt i USD under gårdagen, då börsfallet späddes på av försvagad valuta när aktier såldes av och pengarna lämnade landet. Raset för kronan upphörde dock när börserna började falla även i USA och gårdagens valutarörelse blev i slutändan rätt beskedlig.

Guldpriset fortsatte uppåt och ligger nu över 506:- SEK per gram.

Tydligen var det någon form av psykologiskt motståndsområde runt börsindexnivåer från årsskiftet, och Stockholmsbörsen hamnade aldrig på plus sedan årsskiftet innan det nu vände ner. Det är första gången på ett tag som börsen går ner två dagar på raken. Går kanske inte att prata om trendbrott, men det kanske är dags för vinsthemtagningar?

Däremot blev det börsrekord (eng all time high) på den tekniktunga amerikanska Nasdaq-börsen, som därmed stängde högre än innan coronakraschen.
Dagschart Nasdaq composite.
Teknikbolagen är därmed ännu mer övervärderade än innan kraschen - högre värderingar, lägre vinster, större bubbla.

Dagen kommer domineras av av Palmemordet. Själv sitter jag på Espresso House Brunnsparken, dels för bilservice av rishögen, och dels för att fibern i byn lagas efter förra veckans tillfälliga lagning efter Skanskas avgrävning. Inser dock att jag glömde mina hörlurar hemma, så jag får väl skippa presskonferernsen om Palmemordet, om jag inte snabbt lär mig läsa läppar. Om nu inte strömningstjänsten går ner när hela världens foliehattar ska följa detta live.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar