Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2020-06-10 08:02

Nedgången tilltog på Stockholmsbörsen - teknikbörsen Nasdaq slog börsrekord

För andra dagen på raken föll Stockholmsbörsen under gårdagen, och i lite friskare tempo än under måndagen, även om det återhämtade sig lite mot slutet. För tidigt att tala om något trendbrott, men tydligen har det blivit lite segare på de här nivåerna och börsen nådde aldrig nivån där den låg på plus från årsskiftet. Däremot blev det börsrekord på tekniktunga Nasdaq-börsen.
Dagschart OMXSPI.
OMXSPI gick -1.35% under gårdagen, medan USA:s S&P-500 föll mer beskedligt med -0.78%. Under morgonen stiger det måttligt några tiondels procent för alla index bloggen följer i de asiatiska tidszonerna.

Tidvis var Stockholmsbörsen ner närmare fyra procent mätt i USD under gårdagen, då börsfallet späddes på av försvagad valuta när aktier såldes av och pengarna lämnade landet. Raset för kronan upphörde dock när börserna började falla även i USA och gårdagens valutarörelse blev i slutändan rätt beskedlig.

Guldpriset fortsatte uppåt och ligger nu över 506:- SEK per gram.

Tydligen var det någon form av psykologiskt motståndsområde runt börsindexnivåer från årsskiftet, och Stockholmsbörsen hamnade aldrig på plus sedan årsskiftet innan det nu vände ner. Det är första gången på ett tag som börsen går ner två dagar på raken. Går kanske inte att prata om trendbrott, men det kanske är dags för vinsthemtagningar?

Däremot blev det börsrekord (eng all time high) på den tekniktunga amerikanska Nasdaq-börsen, som därmed stängde högre än innan coronakraschen.
Dagschart Nasdaq composite.
Teknikbolagen är därmed ännu mer övervärderade än innan kraschen - högre värderingar, lägre vinster, större bubbla.

Dagen kommer domineras av av Palmemordet. Själv sitter jag på Espresso House Brunnsparken, dels för bilservice av rishögen, och dels för att fibern i byn lagas efter förra veckans tillfälliga lagning efter Skanskas avgrävning. Inser dock att jag glömde mina hörlurar hemma, så jag får väl skippa presskonferernsen om Palmemordet, om jag inte snabbt lär mig läsa läppar. Om nu inte strömningstjänsten går ner när hela världens foliehattar ska följa detta live.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar