Cornucopia?

Aktuellt

Vad är en expert i media?

I media figurerar det experter . De tas in i radio- eller tevestudion och de får uttala sig i skrivna artiklar. Men vad är egentligen  en ex...

2020-06-18 07:36

Nedåt i Asien-börserna efter nedgångar i USA - sill och kräftor?

Börserna faller något i de asiatiska tidszonerna, efter blandade nedgångar på de amerikanska börserna, även om teknikbörsen Nasdaq steg. Ska man sälja till sillen och köpa till kräftorna?
Sill och ...
Stockholmsbörsen stängde gårdagen på plus, med OMXSPI på +0.62%, medan husse S&P-500 föll tillbaka i USA och stängde på -0.36%. De asiatiska börserna faller nu på morgonen i samma stil, med ASX 200 -0.47%, Hang Seng -0.22%, Nikkei - 0.29% och Straits Times -0.13%. Den amerikanska teknikbörsen Nasdaq steg dock och Nasdaq Composite stängde på 0.15%.

Kronan stärks mot dollarn, men guldet är oförändrat i pris på drygt 517:- SEK per gram.

Vart Stockholmsbörsen tar vägen kan man roa sig med att killgissa eller tjejveta, men det lutar väl åt nedåt. I morgon är det midsommarafton tillika min 50-årsdag, vilket innebär att Stockholmsbörsen kommer lagga efter de internationella marknaderna och kanske bjuda på lite mer dramatik på måndag.

Bland berättelserna kring varför de amerikanska börserna vände ner ska finnas uttalanden från Federal Reserve att negativa styrräntor aldrig kommer införas i USA.

Det sägs att man ska sälja till sillen (midsommar) och köpa till kräftorna (augusti). I USA heter det "sell in may, don't come back until Labour Day" och är därmed ett lite längre intervall maj - september.
... kräftor. Strikt talat havskräftor och därmed ätbara året om. Dessutom godare.
Har aldrig märkt av detta och det finns de som på mer eller mindre goda grunder menar att det är skitsnack. Finns ingen gammall visdom som är så gammal att inte lite centralbanksstimulanser kan får den att pensioneras.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

14 kommentarer:

 1. I år känns det som en mkt bra idé att sälja till goda sillen och köpa till ännu godare kräftorna.
  Grattis gamling! ;) Vi är av samma fina årgång - 9e oktober för min del.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra årgång. Blir bara bättre med tiden.

   Radera
 2. Stort grattis i förskott då! Det finns en överhängande risk för att jag glömmer i morgon så jag passar på nu.
  Ang. kräftor så anser jag det vara kulturell appropriering av västkustmänniskor att anordna kräftskivor med havskräftor i augusti.

  Gärna en god havskräfta, men först en riktig insjökräfta. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack.

   Ja, här på Bästkusten behöver vi inte äta dy.

   Radera
  2. Jag bor ju också här, så jag äter både dy och tång kan man säga.

   Radera
 3. Köpte din bok igår och hann med några kapitel.

  Redan i första kapitlet omkullkastades mina föreställningar om boken - det blev inte alls som jag trodde den skulle bli. :)

  SvaraRadera
 4. Jag passar också på att säga grattis i dag! I morgon vet man aldrig...

  SvaraRadera
 5. Grattis på din 50-årsdag vars jubileum också råkar sammanfalla med 80-års jubileet av när Sovjet utplånade de självständiga baltiska staterna.

  SvaraRadera
 6. Grattis i förskott måste jag också inflika! Själv har jag några ynka år kvar innan det är dags för mig ;)

  SvaraRadera
 7. Grattis i förskott! Jag hoppas du får en underbar dag.

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
 8. Stort grattis på 50-årsdagen! Hipp hipp hurra.

  SvaraRadera
 9. Vid 50 har man 10 år kvar, innan det börjar gå utför med fart.

  SvaraRadera
 10. Är det en äcklig teflongryta jag ser på bilden?

  SvaraRadera