Aktuellt

Bostadsbankomaten och Finansinspektionen: Fyra av tio nya bolån går inte till bostadsköp - ökar

Finansinspektionens rapport Den svenska bolånemarknaden  visar att fyra av tio nya bolån inte gick till att köpa bostad eller att byta bank....

2020-06-28 15:56

Läsarna splittrade om börsens utveckling till kräftorna - men övervikt negativa

Bloggläsarna är enligt senaste enkäten om hur Stockholmsbörsen kommer gå fram till kräftorna splittrade, med en övervikt åt det negativa hållet. Enkätresultatet nedan.
Björrnen.

Trots de oändliga centralbanksstimulanserna är inte bloggläsarna säkra på börsens utveckling, utan splittrade i frågan, med övervikt åt det negativa hållet. 34.4% tror att börsen kommer stiga fram till kräftpremiären, varav 8.3 procentenheter tror att den kommer stiga kraftigt.

På den negativa sidan hittas 47.9%, varav 19.0% tror att börsen kommer falla kraftigt.

Knappt arton procent tror på oförändrad börs och kan läggas till den ena eller andra sidan beroende på om man vill se glaset som halvfullt eller halvtomt.
Resultaten.

Man kanske kan se det som fördelningen av centralbankskramare och fundamentalister. De första menar att börsen inte kommer tillåtas falla av centralbankerna, och därmed kommer stiga, eller tar till fomo eller tina som argument. De andra tittar på fundamenta och ser hur dessa totalt kraschat och hur börserna nu är extremt övervärderade och att värderingarna måste ner kraftigt. Å andra sidan kanske marknaden bara ser den fundamentala kraschen som tillfällig och att alla bolagen kommer vara tillbaka i lönsamhet inom något år, så man kan strunta i denna parentes.

Den som överlever får väl se? Att försöka sig förstå börsen är helt meningslöst i det här läget verkar det som, och splittringen hos läsarna talar för detta.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

1 kommentar:

  1. Tror fortsatt på guld och guldaktier kommande 6-12 mån. ATH i USD och över 2000 USD bör nås under perioden och guldaktieindex 50-100% från dagens nivåer, enskilda bolag än mer. På lite längre sikt kan basmetaller som koppar gå bra om inflationen tar fart och stora infrastruktursatsningar dras igång.

    SvaraRadera