Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2020-06-28 15:56

Läsarna splittrade om börsens utveckling till kräftorna - men övervikt negativa

Bloggläsarna är enligt senaste enkäten om hur Stockholmsbörsen kommer gå fram till kräftorna splittrade, med en övervikt åt det negativa hållet. Enkätresultatet nedan.
Björrnen.

Trots de oändliga centralbanksstimulanserna är inte bloggläsarna säkra på börsens utveckling, utan splittrade i frågan, med övervikt åt det negativa hållet. 34.4% tror att börsen kommer stiga fram till kräftpremiären, varav 8.3 procentenheter tror att den kommer stiga kraftigt.

På den negativa sidan hittas 47.9%, varav 19.0% tror att börsen kommer falla kraftigt.

Knappt arton procent tror på oförändrad börs och kan läggas till den ena eller andra sidan beroende på om man vill se glaset som halvfullt eller halvtomt.
Resultaten.

Man kanske kan se det som fördelningen av centralbankskramare och fundamentalister. De första menar att börsen inte kommer tillåtas falla av centralbankerna, och därmed kommer stiga, eller tar till fomo eller tina som argument. De andra tittar på fundamenta och ser hur dessa totalt kraschat och hur börserna nu är extremt övervärderade och att värderingarna måste ner kraftigt. Å andra sidan kanske marknaden bara ser den fundamentala kraschen som tillfällig och att alla bolagen kommer vara tillbaka i lönsamhet inom något år, så man kan strunta i denna parentes.

Den som överlever får väl se? Att försöka sig förstå börsen är helt meningslöst i det här läget verkar det som, och splittringen hos läsarna talar för detta.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

1 kommentar:

  1. Tror fortsatt på guld och guldaktier kommande 6-12 mån. ATH i USD och över 2000 USD bör nås under perioden och guldaktieindex 50-100% från dagens nivåer, enskilda bolag än mer. På lite längre sikt kan basmetaller som koppar gå bra om inflationen tar fart och stora infrastruktursatsningar dras igång.

    SvaraRadera