Cornucopia?

Aktuellt

Nytt rekord för fossila CO2-utsläpp 2019 - Sveriges utsläpp ökade snabbare än världen och Europa

Miljöpartiets och regeringens banbrytande klimatpolitik fortsatte fira segrar 2019, baserat på BP Statistical Review of World Energy, som sl...

2020-06-11 08:18

Kraftigt börsras i de asiatiska tidszonerna

Börserna faller kraftigt i de asiatiska tidszonerna nu under morgonen, vilket inte bådar gott för den än så länge negativa börsveckan.
Melbourne, Australien.
De amerikanska börserna fick lite dämpning i nedgången av beskedet att centralbanken Federal Reserve inte ser någon styrräntehöjning de närmaste två åren, och S&P-500 backade bara med -0.53%, men i Asien faller nu börserna mycket hårt.

Australiens ASX 200 går -3.15%, Hong Kongs Hang Seng -1.72%, Japans Nikkei 225 går -2.81% och Singapores Straits Times går -2.99%. Terminskontrakktet för S&P-500 pekar nedåt. Allt talar för en negativ börs i Stockholm idag, trots att börsen redan fallit tre dagar på raken.
Dagschart OMXSPI.
Guldet stiger medan den svenska valutan är någorlunda stabil trots börsnedgångarna.

Frågan blir om den förväntade tjurfällan äntligen slår igen, men det har spekulerats om det förr, så det är väl lika bra att inse att Federal Reserve och ECB kommer stödköpa även denna gång för att hindra börsen från att gå ner. Om inte annat blir det kanske en upprekyl i morgon fredag igen när eventuella negativa positioner ska stängas inför helgen.

God morgon!
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

9 kommentarer:

 1. I dag vill vi nog mest veta vad bloggaren tror om utropandet av den Autonoma Folkrepubliken i centrala Seattle och krigsherren som börjat patrullera områdets gränser

  Såg någonstans föreslaget att staden skall döpas om till Seattlegrad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. +1

   De har tydligen drabbats av matbrist också. Men några små motgångar får man räkna med då man grundar en utopi.

   Radera
 2. Det är många som säger att p/E tal inte gäller för tech bolag som Amazpn, Nvidia och Tesla. Är detta rimligt eller ett tecken på typiskt bubbeltänk?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Price to "what earnings"
   Svårigheten i dessa bolag är väl just att göra en prognos för vinsterna på nivå och uthållighet.

   Radera
 3. För bolag som inte tjänar pengar så fungerar det inte att använda sig av P/E då det bygger på att bolaget har earning (vinst). Du måste använda dig av andra benchmark.

  SvaraRadera
 4. Ser man på, fallen i Sthlm de senaste dagarna ökas på rejält idag. Trodde visserligen på stora fall lagom till juli men det rullar in hårt nu.

  SvaraRadera
 5. Stockholmsbörsen ner kraftigt igen, here we go again.

  SvaraRadera
 6. Är det den sista idioten som kom med i rallyt i fredags/måndags?

  SvaraRadera