Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2020-06-11 08:18

Kraftigt börsras i de asiatiska tidszonerna

Börserna faller kraftigt i de asiatiska tidszonerna nu under morgonen, vilket inte bådar gott för den än så länge negativa börsveckan.
Melbourne, Australien.
De amerikanska börserna fick lite dämpning i nedgången av beskedet att centralbanken Federal Reserve inte ser någon styrräntehöjning de närmaste två åren, och S&P-500 backade bara med -0.53%, men i Asien faller nu börserna mycket hårt.

Australiens ASX 200 går -3.15%, Hong Kongs Hang Seng -1.72%, Japans Nikkei 225 går -2.81% och Singapores Straits Times går -2.99%. Terminskontrakktet för S&P-500 pekar nedåt. Allt talar för en negativ börs i Stockholm idag, trots att börsen redan fallit tre dagar på raken.
Dagschart OMXSPI.
Guldet stiger medan den svenska valutan är någorlunda stabil trots börsnedgångarna.

Frågan blir om den förväntade tjurfällan äntligen slår igen, men det har spekulerats om det förr, så det är väl lika bra att inse att Federal Reserve och ECB kommer stödköpa även denna gång för att hindra börsen från att gå ner. Om inte annat blir det kanske en upprekyl i morgon fredag igen när eventuella negativa positioner ska stängas inför helgen.

God morgon!

9 kommentarer:

 1. I dag vill vi nog mest veta vad bloggaren tror om utropandet av den Autonoma Folkrepubliken i centrala Seattle och krigsherren som börjat patrullera områdets gränser

  Såg någonstans föreslaget att staden skall döpas om till Seattlegrad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. +1

   De har tydligen drabbats av matbrist också. Men några små motgångar får man räkna med då man grundar en utopi.

   Radera
 2. Det är många som säger att p/E tal inte gäller för tech bolag som Amazpn, Nvidia och Tesla. Är detta rimligt eller ett tecken på typiskt bubbeltänk?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Price to "what earnings"
   Svårigheten i dessa bolag är väl just att göra en prognos för vinsterna på nivå och uthållighet.

   Radera
 3. För bolag som inte tjänar pengar så fungerar det inte att använda sig av P/E då det bygger på att bolaget har earning (vinst). Du måste använda dig av andra benchmark.

  SvaraRadera
 4. Ser man på, fallen i Sthlm de senaste dagarna ökas på rejält idag. Trodde visserligen på stora fall lagom till juli men det rullar in hårt nu.

  SvaraRadera
 5. Stockholmsbörsen ner kraftigt igen, here we go again.

  SvaraRadera
 6. Är det den sista idioten som kom med i rallyt i fredags/måndags?

  SvaraRadera