Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2020-06-16 07:08

Kraftig börsrusning i Asien - Nordkorea hotar att gå in i demilitariserade zonen

Börserna tjurrusar i de asiatiska tidszonerna med uppgångar på flera procentenheter. Sent igår kväll hotade Nordkorea med att gå in och ockupera den demilitariserade zonen mellan Syd- och Nordkorea i det årliga hotet om detta. Den svenska kronan stärks kraftigt mot dollarn, men inte lika mycket som den norska.
Muuuuu!
De amerikanska börserna steg igår och husse S&P-500 stängde på +0.83% och terminen pekar på fortsatt uppgång. Dock tas hela den amerikanska börsuppgången ut av att dollarn föll och idag går -0.89% mot den svenska kronan, vilket dock är ingenting mot hur det går för den norska kronan, som stärks 1.20% mot den svenska och över 2% mot USD.

I Asien är det oavsett muntert i skuggan av de årliga hoten från Nordkorea om att gå in i den demilitariserade zonen mellan Nord- och Sydkorea, som gällt sedan avtalet om vapenstillestånd.

Australiens ASX-200 går +4.05%, Hang Seng +2.95%, Nikkkei +3.96% och Straits Times +2.53%. Shanghaibörsen lever som vanligt på kinesiskt vis sitt eget liv och går +0.87% för SSE Composite.

Terminen för S&P-500 pekar uppåt, men med de kraftiga valutarörelserna återstår att se hur det kommer gå för Stockholmsbörsen. Stärkt valuta brukar dock betyda stigande börs när pengar söker sig till de svenska marknaderna.

Guldet är ner något på den starkare kronan och kostar nu 514:01 SEK per gram.

God morgon!
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

4 kommentarer:

 1. Nordkorea lovar och lovar, skall de aldrig dra igång kriget som kollapsar deras regim?

  SvaraRadera
 2. Varför går den svenska kronan så bra och kommer den fortsätta att stärkas?

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att finansmarknaderna har alltid rätt och ger tummen upp åt svensk Corona-inte-strategi.

   Radera
 3. FED kan få köpa min gamla Skoda med 19500 mil på mätaren också när de ändå är igång.

  SvaraRadera