Aktuellt

Nya extrema Ygeman-rekord för elpriserna - 630 öre per kWh i södra Sverige på måndagen den 29:e november

"Vi har inte elbrist." - energiminister Anders Ygeman (S) till Expressen 8:e september 2021 Nordpool har nu fastställt elpriserna ...

2020-06-16 07:08

Kraftig börsrusning i Asien - Nordkorea hotar att gå in i demilitariserade zonen

Börserna tjurrusar i de asiatiska tidszonerna med uppgångar på flera procentenheter. Sent igår kväll hotade Nordkorea med att gå in och ockupera den demilitariserade zonen mellan Syd- och Nordkorea i det årliga hotet om detta. Den svenska kronan stärks kraftigt mot dollarn, men inte lika mycket som den norska.
Muuuuu!
De amerikanska börserna steg igår och husse S&P-500 stängde på +0.83% och terminen pekar på fortsatt uppgång. Dock tas hela den amerikanska börsuppgången ut av att dollarn föll och idag går -0.89% mot den svenska kronan, vilket dock är ingenting mot hur det går för den norska kronan, som stärks 1.20% mot den svenska och över 2% mot USD.

I Asien är det oavsett muntert i skuggan av de årliga hoten från Nordkorea om att gå in i den demilitariserade zonen mellan Nord- och Sydkorea, som gällt sedan avtalet om vapenstillestånd.

Australiens ASX-200 går +4.05%, Hang Seng +2.95%, Nikkkei +3.96% och Straits Times +2.53%. Shanghaibörsen lever som vanligt på kinesiskt vis sitt eget liv och går +0.87% för SSE Composite.

Terminen för S&P-500 pekar uppåt, men med de kraftiga valutarörelserna återstår att se hur det kommer gå för Stockholmsbörsen. Stärkt valuta brukar dock betyda stigande börs när pengar söker sig till de svenska marknaderna.

Guldet är ner något på den starkare kronan och kostar nu 514:01 SEK per gram.

God morgon!
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

4 kommentarer:

 1. Nordkorea lovar och lovar, skall de aldrig dra igång kriget som kollapsar deras regim?

  SvaraRadera
 2. Varför går den svenska kronan så bra och kommer den fortsätta att stärkas?

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att finansmarknaderna har alltid rätt och ger tummen upp åt svensk Corona-inte-strategi.

   Radera
 3. FED kan få köpa min gamla Skoda med 19500 mil på mätaren också när de ändå är igång.

  SvaraRadera