Aktuellt

Bostadsbankomaten och Finansinspektionen: Fyra av tio nya bolån går inte till bostadsköp - ökar

Finansinspektionens rapport Den svenska bolånemarknaden  visar att fyra av tio nya bolån inte gick till att köpa bostad eller att byta bank....

2020-06-25 08:58

Hårda nedgångar på börserna under onsdagen

Onsdagen bjöd på hårda nedgångar på börserna och det märks en tydlig skillnad mot techbörsen Nasdaqs börsrekord och övrig börs i åtminstone USA.
Dagschart S&P-500.
Börserna gick alltså ner rätt rejält igår. OMXSPI gick -2.21%, tyska DAX -3.43% och självaste husse S&P-500 gick 2.59%.

Som man ser ovan har just S&P-500 lite problem med att fortsätta uppåt, men för att upptrenden ska vara bruten behöver man nog ner under botten från dippen i juni, och därmed skapat en dubbeltopp eller huvud-skuldra eller vad man nu vill kalla det.

Kontrasten mot teknikbörsen Nasdaq är slående. och då ingår ändå en del teknikaktier i S&P-500, rent av flera av de största vikterna i indexet.
Dagschart Nasdaq Composite.
Ändå orkar inte S&P-500 upp riktigt.

Gårdagens berättelse handlar om nya stigande coronasiffror efter att restriktioner lättats.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

4 kommentarer:

 1. Tycker det är fantastiskt lustigt med den klick höger-haverister i USA som har bestämt sig för att deras hjärtefråga att gå ut och protestera över är ansiktsmasker. Nu har de i och för sig samma åsikter om den som tabloid-guden Tegnell. Men det är en mycket lustig fråga för självproklamerade frihetskämpar att lägga sin energi på.

  Vad är det för mystisk statlig totalitär konspiration som ligger bakom liksom?

  Finns ju gott om centraliserande och oliberala reformer som gått igenom i USA utan att frihetshögern reagerat med protester under senaste åren, varför blev det just ansiktsmaskerna som skapade sådant engagemang i gräsrötterna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför blev det just de gamla statyerna som skapat sådant engagemang i gräsrötterna på den andra sidan?

   Symbolfrågor följer sällan någon klar logik, folk med behov att vara upprörda i grupp graviterar till något mer eller mindre slumpmässigt, sedan kan det sluta precis hur illa som helst.

   Nu skall man tydligen bojkotta sporten schack eftersom de vita pjäserna alltid får börja först. Vi får väl se om det sprider sig till andra sporter. Vanlig skidåkning lär ju ligga jävligt illa till i så fall misstänker jag, vitare sport finns väl inte, fast man kanske kan klimatkompensera med ekologisk fair trade svartvalla?

   Tror det var Horace Engdahl som sade: Det är emot mina principer att vara upprörd i grupp.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera