Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2020-06-25 08:58

Hårda nedgångar på börserna under onsdagen

Onsdagen bjöd på hårda nedgångar på börserna och det märks en tydlig skillnad mot techbörsen Nasdaqs börsrekord och övrig börs i åtminstone USA.
Dagschart S&P-500.
Börserna gick alltså ner rätt rejält igår. OMXSPI gick -2.21%, tyska DAX -3.43% och självaste husse S&P-500 gick 2.59%.

Som man ser ovan har just S&P-500 lite problem med att fortsätta uppåt, men för att upptrenden ska vara bruten behöver man nog ner under botten från dippen i juni, och därmed skapat en dubbeltopp eller huvud-skuldra eller vad man nu vill kalla det.

Kontrasten mot teknikbörsen Nasdaq är slående. och då ingår ändå en del teknikaktier i S&P-500, rent av flera av de största vikterna i indexet.
Dagschart Nasdaq Composite.
Ändå orkar inte S&P-500 upp riktigt.

Gårdagens berättelse handlar om nya stigande coronasiffror efter att restriktioner lättats.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

4 kommentarer:

 1. Tycker det är fantastiskt lustigt med den klick höger-haverister i USA som har bestämt sig för att deras hjärtefråga att gå ut och protestera över är ansiktsmasker. Nu har de i och för sig samma åsikter om den som tabloid-guden Tegnell. Men det är en mycket lustig fråga för självproklamerade frihetskämpar att lägga sin energi på.

  Vad är det för mystisk statlig totalitär konspiration som ligger bakom liksom?

  Finns ju gott om centraliserande och oliberala reformer som gått igenom i USA utan att frihetshögern reagerat med protester under senaste åren, varför blev det just ansiktsmaskerna som skapade sådant engagemang i gräsrötterna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför blev det just de gamla statyerna som skapat sådant engagemang i gräsrötterna på den andra sidan?

   Symbolfrågor följer sällan någon klar logik, folk med behov att vara upprörda i grupp graviterar till något mer eller mindre slumpmässigt, sedan kan det sluta precis hur illa som helst.

   Nu skall man tydligen bojkotta sporten schack eftersom de vita pjäserna alltid får börja först. Vi får väl se om det sprider sig till andra sporter. Vanlig skidåkning lär ju ligga jävligt illa till i så fall misstänker jag, vitare sport finns väl inte, fast man kanske kan klimatkompensera med ekologisk fair trade svartvalla?

   Tror det var Horace Engdahl som sade: Det är emot mina principer att vara upprörd i grupp.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera