Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2020-06-29 06:56

Hårda börsnedgångar i Asien

Börserna faller hårt i de asiatiska tidszonerna under den svenska morgonen. Berättelsen sägs vara oro över stigande antal fall av Covid-19.
Melbourne, Australien.
I de asiatiska tidszonerna faller Australiens ASX 200 och går -1.89%, Hong Kongs Hang Seng går -1.59%, japans Nikkei 225 går -2.04%, Shanghais SSE Composite går -0.71% och Singapores Straits Times går -0.97%.

Den svenska kronan stärks något mot dollarn, men är oförändrad mot euron och tappar mot det brittiska pundet. Guldet faller tillbaka något.

Berättelsen om varför börserna går ner handlar om att antalet fall av Covid-19 ökar igen, eller åtminstone oron för detta. Samtidigt brukar dessa berättelser kännas som mediagrodor för att förklara något ingen riktigt vet och få till ett stycke text till. Som exemplevis detta stycke. Det är inte så att det finns en marknad att intervjua.

Efter hårda nedgångar i USA i fredags medan Stockholmsbörsen stängde runt nollan kan vi räkna med ett litet ras i Stockholm initialt idag. Sedan får vi se.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

3 kommentarer:

 1. Inom kort börjar ju de fullt Coronasmittade kvartalsrapporterna strömma in. Det visar sig
  då hur bolagen står upp mot det. Kanske att marknaden redan innan tar höjd för detta och ska ner.
  Inom Svenska turismbranschen räknar man med ett tapp på 316 miljoner kronor per dag i sommar.
  I övriga Europa kan man väl anta liknande eller sämre. Vad kommer att hända med de sydeuropeiska länderna i höst då ekonomin där kommer att synas på allvar. Att ekonomiska kriserna 2.0 kommer åter är nog ingen högoddsare. Var kommer EU-samarbetet och Euron att hamna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske i historieböckerna, men jag tror Europa samarbetet är en förlorad sak som kräver att världsordningen fortsätter som den gjort under andra halvan av 1900 talet. Världshandel kommer att det annorlunda ut som tex ett Kina som försvinner.

   Radera
 2. There is no such thing as a market.

  SvaraRadera