Cornucopia?

Aktuellt

Färsk studie upprepar - elbilar släpper ut mycket mindre CO2 än fossilbilar, även med Tysklands bruna elmix

En ny studie från Eindhovens tekniska högskola upprepar de tidigare slutsatserna från bland annat forskningsrapporter från Nederländerna, dv...

2020-06-07 20:12

Eget företag läsarnas vanligaste alternativa investering

Sextio procent av de svarande läsarna har gjort alternativa investeringar utanför finansmarknaderna, där eget företag är det absolut vanligaste. Resultat nedan.
Aktiebrevsamling hos en mycket god vän till bloggarjäveln.
Enkäten var dold i inlägget om alternativa investeringar, som dessutom publicerades på en lördag, vilket innebar betydligt färre svar än separata enkätinlägg. Normalt brukar jag stänga enkäterna någonstans i intervallet 2000 - 3000 svar, men nu stängde jag efter ett dygn på 535 svra. Av dessa uppgav 60% eller 319 att de gjort alternativa investeringar.
Resultat alternativa investeringar.
Nu hade jag inte varit tydlig med att jag inte ser ädelmetaller som en alternativ investering, eftersom dessas pris sätts av finansmarknaderna och inte bedöms individuellt och onoterat på det vis som en alternativ investering görs, så ett antal personer svarade annat och sedan guld eller ädelmetaller. 

38.2% svarade eget företag och 16.0% någon annans företag eller delägarskap. 16.3% hade investerat i skog, och hela 13.2% eller 42 svarande läsare i klockkor. Sedan hittade man 12.9% på konst och 12.5% på hyresfastigheter. Fördelningen av lite ovanligare svar ser ni ovan.

Bland de manuella svaren var det många som svarade vin, champagne eller whiskey. Annat som dök upp var frimärken och finare vapen med flera svar. Några investerade i äldre och finare instrument, oftast handgjorda stråkinstrument, men också gamla analoga syntar. Flera köpte Lego för att spara i oöppnade kartonger.

En läsare sitter på en patentportfölj och har runt 50% av världsmarknaden på en teknik som används vid fordonstillverkkning, som han nu vill sälja. En annan läsare köpte fläktar sommaren 2018 och sålde med 100% påslag på två dygn. Diverse olika samlarprylar förekommer också.

Så alternativa investeringar är inte helt ovanligt, men frågan är hur stor andel som hade svarat jag om inte frågeställningen skett dels på en lördag och dels nederst i ett blogginlägg som antagligen drog en mindre grupp av läsekretsen.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar