Cornucopia?

Aktuellt

Kommer ni ihåg SVT:s Covid-19 superspridarevenemang Melodifestivalfinalen 2020?

"Det hade varit fruktansvärt tråkigt med en final utan publik." - SVT:s talesperson Vi avbryter ordinarie sändningar för att dra o...

2020-05-29 13:54

Veterandagen - fredagsmys utgår - stöd VRR eller Gula bandet

Idag är det Veterandagen, och därför utgår det annars obligatoriska fredagsmyset. Du kan stödja våra inrikes- och utrikesveteraner, som har riskerat liv, hälsa och relationer för att genomföra demokratiska beslut och stå upp för frihet, demokrati och rättvisa med sina liv i vågskålen, genom att stödja Gula Bandet eller VRR - Veteranstöd Rapid Reaction. Den senare hjälper veteraner som hamnat i ekonomiska problem, vilket med dagens ekonomiska läge för många utsatta kanske är mer aktuellt än någonsin. Din gåva gör konkret skillnad i någon annans liv. Stöd VRR, det gör jag.
VRR.
Allt som krävs är att du startar Swish och skannar av QR-koden på denna websidan, anger belopp och signerar transaktionen med ditt mobila bank-id. Tar mindre än tjugo sekunder.
Inget belopp är för stort eller för litet - man ska inte jämföra
sig med andra, därför är beloppet ovan struket.
Ni får ha en fortsatt trevlig fredag, ni som har möjligheten till det.

Författaren och bloggaren Lars Wilderäng är hedersmedlem i VRR sedan 2016, vilket förpliktar. Åttio procent av prispengarna från Stora Ljudbokspriset 2018 gick till VRR, Sveriges Veteranförbund och Gula Bandet, resten till byns byalag.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

12 kommentarer:

 1. Klockade in på 45s.. går nog att slimma lite men utan att tjuvstarta och ha rätt sida och appar öppna tror jag 20 blir svårt??

  SvaraRadera
 2. Inte specifikt vrr men jag saknar ett sätt att anonymt skänka pengar.

  Hos vrr blir man tydligen automatiskt stödmedlem. Jag har inget behov av att bli vare sig medlem eller registrerad.

  Skänkte pengar till röda korset, eller nått sånt en gång via swish och blev sen upprepade gånger uppringd av "säljare" och fick material jag inte bett om hemskickat flera gånger. Aldrig mer...

  Man kanske skulle starta en fömedlingstjänst. Där man kan betala med swish, välja vem som ska ha pengarna och bli garanterad anonymitet gentemot mottagaren samt att man uttryckligen aldrig kommer kontaktas. Så kan man ta 2% av beloppet eller nått sånt i avgift också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har också sagt aldrig mer av den anledningen.
   Idén med den anonyma förmedlingstjänsten vore en god sak.

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du vet att alla internationella insatser föregås av riksdagsbeslut va? Det finns 328 dokument rörande Mali på riksdagens hemsida.

   Men visst, det göms undan. Vi säger så.

   Radera
  2. Removed, uppfyllde inte mina egna krav.

   Radera
 4. Mycket bra och föredömligt. Som veteran tackar jag dig.

  SvaraRadera
 5. Väl talat Ben!...Det finns gott om idioter där ute!

  SvaraRadera