Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2020-05-06 07:19

Uppåt på världens börser

Börserna steg igår såväl i Stockholm, som i Europa och USA, och uppgången fortsätter i Asien. Inget verkar kunna stoppa uppgången, inte ens det tyska domstolsbeskedet att stödköpen av statsobligationer skulle vara olagligt.
Kära Bullen!
Marknaden brydde sig inte om det potentiellt banbrytande beskedet att enligt tysk lag kan stödköpen av statsobligationer vara olagligt. Just centralbankernas köp av statspapper är grunden i att hålla uppe marknaderna via enorma kapitalinjektioner, men den tyska börsen steg +2.51% ändå.

Dock har euron fallit igår och idag, men inte till några konstiga nivåer om än ganska stora rörelser, men det gällde även innan.

Nej, börserna fortsätter uppåt.

Gårdagen gav franska CAC 40 +2.40%, brittiska FTSE 100 +1.66%, tyska DAX +2.5%, Euronext 100 +2.16% och OMXSPI +2.21% där Stockholmbörsen vände i ett stödområde.

I USA gick sedan DJIA +0.56%, S&P-500 +0.90%, Russel 3000 +0.94% och Nasdaq Composite +1.13%.

Under morgonen faller det faktisk i Australien och ASX 200 går -0.63%, men Hong Kongs Hang Seng går +0.66% och Singapores Straits Times +0.98%.

Oljepriset rusade igår, även om det nu  på morgonen faller tillbaka marginellt. Guldpriset faller något i svenska kronor, men inget uppseendeväckande.

Härnäst blir det ett inlägg om SEB:s nya Nordic Outlook. Kort story - svensk och nordisk ekonomi kommer inte ha återhämtat sig nästa år, även om Sverige klarar sig bättre än de flesta tack vare att vi inte stängt ner landet. Och bostadspriserna kraschar till bottnar under botten från krasch 2017 - 2018, så ingen stress köpa en bostad.

3 kommentarer:

 1. Skumt att en börskrasch påverkar bostadspriserna negativt men en kraftigt börsuppgång inte verkar påverka bostadspriserna positivt. Tänk så här istället: Folk behåller jobben p.g.a. permitteringarna, det råder amorteringsfrihet, börsen går kraftigt uppåt, boräntan blir kvar på samma nivå eller sjunker ännu mer, nybyggnationen avtar och den globala efterfrågan kommer tillbaka och samtidigt beslutar man att permanenta amorteringsfriheten för att "ge unga en chans att äga en bostad och få ekonomin att gå ihop". Kommer bostadspriserna falla då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här i Jönköping märks ännu ingen avmattning på bostadsmarknaden. Fritidshus har istället gått upp rejält i de senaste budgivningarna. Just nu fritidshus 70m2 med 5000m2 tomt 35 min utanför Jönköping. Typ 70tals renoverat och de mesta av tomten på en mosse uppe i 2,2 milj

   Radera
 2. Och bitcoin återhämtar sig starkt. Kanske ändå en stark kandidat om fiat-valutorna fortsätter spädas ut.

  SvaraRadera