Cornucopia?

Aktuellt

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen  som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband ...

2020-05-04 07:29

Spretiga börser i Asien

Börserna i de asiatiska tidszonerna spretar - Australien stiger men Hong-Kong och Singapore faller hårt, medan Shanghai och Tokyo verkar stängdda. Eller så är min feed åt skogen.
Australien mot strömmen?
De amerikanska börserna föll hårt i fredags, med exempelvis S&P-500 på -2.81%, vilket gör att många förväntar sig att Stockholmsbörsen ska arbeta sig ikapp husse i USA.

I de asiatiska tidszonerna är det dock spretigt. Ofta för oss i Europa vägledande australiska ASX 200 är +0.98%, medan mer medialt spridda Hang Seng i Hong-Kong är -3.96% vilket är en av de större rörelserna på ett tag. Singapores Straits Times Index är -2.23%. Samtidigt verkar Japans Nikkei vara stängt, liksom Kinas Shanghaibörs. Eller så har bara min feed gått åt skogen. Konstigare saker har hänt runt månadsskiften.

Man får nog oavsett acceptera att Stockholmsbörsen öppnar nedåt under morgonen. Husse drar trots allt i kopplet.

Guldpriset är upp något i svenska kronor sedan i fredags och handlas nu på knappt 542:- SEK. Juniterminen för oljan är ner både för WTI och Brent. WTI faller 6.22% enligt Bloomberrg medan Nordsjöoljans Brent bara går -1.13%.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

2 kommentarer:

  1. Gröndagen i Japan - https://en.wikipedia.org/wiki/Greenery_Day
    Låter som nåt som kan ersätta 1 maj.

    SvaraRadera
  2. Australien var öppet i fredags och sjönk 5%. Grannarna hade stängt så därav spretigheten.

    SvaraRadera