Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2020-05-04 07:29

Spretiga börser i Asien

Börserna i de asiatiska tidszonerna spretar - Australien stiger men Hong-Kong och Singapore faller hårt, medan Shanghai och Tokyo verkar stängdda. Eller så är min feed åt skogen.
Australien mot strömmen?
De amerikanska börserna föll hårt i fredags, med exempelvis S&P-500 på -2.81%, vilket gör att många förväntar sig att Stockholmsbörsen ska arbeta sig ikapp husse i USA.

I de asiatiska tidszonerna är det dock spretigt. Ofta för oss i Europa vägledande australiska ASX 200 är +0.98%, medan mer medialt spridda Hang Seng i Hong-Kong är -3.96% vilket är en av de större rörelserna på ett tag. Singapores Straits Times Index är -2.23%. Samtidigt verkar Japans Nikkei vara stängt, liksom Kinas Shanghaibörs. Eller så har bara min feed gått åt skogen. Konstigare saker har hänt runt månadsskiften.

Man får nog oavsett acceptera att Stockholmsbörsen öppnar nedåt under morgonen. Husse drar trots allt i kopplet.

Guldpriset är upp något i svenska kronor sedan i fredags och handlas nu på knappt 542:- SEK. Juniterminen för oljan är ner både för WTI och Brent. WTI faller 6.22% enligt Bloomberrg medan Nordsjöoljans Brent bara går -1.13%.

2 kommentarer:

  1. Gröndagen i Japan - https://en.wikipedia.org/wiki/Greenery_Day
    Låter som nåt som kan ersätta 1 maj.

    SvaraRadera
  2. Australien var öppet i fredags och sjönk 5%. Grannarna hade stängt så därav spretigheten.

    SvaraRadera