Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2020-05-28 14:21

Slutet är nära: PostNord och DHL hemlevererade paket på utsatt tid

Det slutliga tecknet på den förestående undergången har slutligen anlänt. I tisdags hemlevererade PostNord ett paket på första minuten av angivet tidsintervall, och i går onsdag gjorde DHL det samma. Oddsen för detta är som bekant så små att de ej kan mätas, och det är således ett tecken på den omedelbart förestående apokalypsen (upplysningen, till skillnad mot Harmageddon, undergången).
Installerade leveranser.
Ja, det är sant. Det kommer en tid där både PostNord och DHL levererar på första minuten av sina angivna tidsintervall. Den tiden nämns i Bibelns uppenbarelsebok, och det är också tiden där Odjuret reser sig. En tid att såväl fira som att sörja, när Guds Son herren Jesus Kristus återvänder för att döma de levande och de döda.

Vi pratar alltså Harmageddon, den slutliga uppgörelsen mellan ont och gott, som förvarnat genom Apokalypsens Fyra Ryttare i form av Pesten Covid-19.

På tisdag skulle PostNord leverera ett stort och halvtungt paket mellan klockan 11:00 och 17:00. Exakt 11:00 stod de vid dörren och levererade.

Igår onsdag skulle DHL leverera ett ännu större och tyngre paket, dessutom ömtåligt gods där man inte skulle skriva på mottaget förrän man noggrannt granskat såväl emallage som uppbackad produkt. Tidsintervallet angavs till 10:00 till 15:00.

DHL levererade 10:00.

Skrämmande. Gör din själ redo, zombieguden återvänder snart för att skåda ditt inre väsen och döma dig till antingen evig förbannelse och orgier i Helvetet eller evig frälsning och körsång i Himmelen.

Vad var det som levererades?

Från Folkpool kom en gasfjäderutrustad locklyftare till hygienvattenpreppingförrådet.
Nedfälld.
Fäll upp.
Vik ut.
Vik ihop locket.
Drag ut locket.
Fäll ner.
Så nu kan ensam man utan muskelmöda både lyfta bort och lyfta tillbaka locket på hygienvattenförrådet.

Från Kuben kom ett nytt funktionellt mycket bättre lock istället för det antagligen 10+ år gamla tidigare locket (hygienvattenförrådet införskaffades begagnat för avinstallations-, transport- och installationskostnad). Man får inte roligare under coronatider och självisolering än man gör sig.

Seriöst så tycker jag att PostNord och DHL mfl speditörer skärpt till sig rejält nu under coronakrisen. Vet inte om det är minskad trafik eller om folk är rädda om sina jobb eller vad det är som hänt, men trots ökad mängd distansköp har jag inte haft ett enda klagomål på leveranser seddan coronakrisens början. PostNord har inte ens tappat bort en enda av 100+ ivägskickade böcker än så länge, även om  3-4% av mottagarna inte verkar få sina aviseringar (kan hamnat i spammaillboxen).
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

16 kommentarer:

 1. Posten och DHL läser väl denna blogg och när de såg ditt namn så skickade de en stackars chaufför som fick övernatta några hundra meter från ditt hus. :)

  SvaraRadera
 2. Vad är "små odds" för något?

  Det finns låga odds och höga odds.
  Lågt odds = hög sannolikhet
  Högt odds = låg sannolikhet.

  Det känner folk i allmänhet inte till och därför blir det nästan alltid fel när det ska refereras till "odds" i icke spelsammanhang.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Sannolikt va, det betyder väl nåt som är likt sanning. Men riktigt lika sant som sanning är det inte om det är sannolikt"

   Radera
 3. Aha. Trodde först att du installerat ett dips-räcke vid badet.

  SvaraRadera
 4. Locket till vårt spabad från folkpool närmar sig 6 år och är nu så vattensjukt att det är rejält tungt. Nytt ersättningslock skulle kosta 9000:- ska testa att lägga cellplasten i solen en varm dag så får vi se.

  En axeltätningspackning verkar ha gett sig på pumpen också. Har separat mätning på spabadet sedan dag ett, nöjet och njutningen har kostat 209 kWh i snitt per månad. Uppgiften vi fick köp var 220-250 kWh.

  Får kolla ersättningslock på kuben om torkningen inte hjälper.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kubens lock kostade 2/3 av de från Folkpool och verkar vara mycket bättre - tjockare, bättre teknisk lösning för skarven osv.

   Radera
 5. Postnord och DHL, apokalypsens två ryttare?

  SvaraRadera
 6. Brukar det inte finnas grävda brunnar på såna där skogsetableringar? För hygienpreppvatten alltså?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grävda brunnar och hygienvattem går väl an, men kan bli snålt torra somrar. Sedan vill man kanske slippa koka vattnet före konsumption så lika bra att borra djupare.

   Radera
 7. Efter högläsning av detta alster så förkunnade min kära hustru att bloggaren verkade ha en litterär ådra. ;)

  Mycket vackert!

  SvaraRadera
 8. Jag fick också ett paket med PostNord hemleverans levererat i tid idag, hem! Det är nog första gången någonsin som jag inte bara fått meddelande om att paketet körs till utlämningsställe för att jag ”inte gick att nå”, trots att jag suttit hemma och väntat...

  SvaraRadera
 9. Det verkar som att bloggaren sett Good Omens där apokalypsen levereras med budfirma.

  SvaraRadera
 10. Är oddsen små är sannolikheten att det inträffar stor... #menjagfattarjuvaddumenartrotsallt #skitnödig #skojsigpåfest #aldrigbjudenlängre

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du och jag skulle ha riktigt kul i vårt hörn av festen.

   Radera
 11. PostNord har dessutom börjat med hemleverans av paket utan kvittering, de ställer helt enkelt paketet på överenskommen plats. Och de levererade på överenskommen tid. Häpnadsväckande!

  SvaraRadera