Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2020-05-10 17:03

Så har bloggläsarna påverkats av coronakrisen

Femton procent av bloggläsarna uppger att deras arbete drabbats negativt av coronakrisen. Var tredje har sett sina finansiella tillgångar minska och sex procent har fått problem i sin partnerrelation.
Avenyn, Göteborg, fredag klockan 21:12.
Alla siffror är avrundade till hela procental, och summan blir inte alltid exakt 100%.

58% av bloggläsarna uppger att de har jobb och lön som vanligt. Hela 17% har mer jobb än någonsin, medan 14% har permitterats eller fått annan reduktion i lön eller arbetstid. En procent av  de 2789 svarande bloggläsarna uppger att de varslats eller blivit uppsagda. En procent var arbetslösa sedan tidigare och 16% var pensionärer, studenter eller motsvarande.

Coronakrisen verkar jobbmässigt alltså slagit förvisso hårt mot ungefär var sjätte bloggläsare, och justerar man för de som är pensionärer eller studenter har 17% permitterats eller på annat sätt gått ner i arbetstid.

När det gäller det finansiella kapitalet (ej bostaden) så uppger 3% att de gått mer än 20% sedan coronakrisen startade. 10% har gått upp till 20% plus, medan 53% uppger oförändrat kapital. 30% har tappat upp till 20% av sitt kapital och fyra procent har tappat mer än 20%.

På den privata fronten uppger 7% att deras partnerrelation är bättre än någonsin och 15% att den förbättrats under krisen. 57% uppger att allt är som vanligt, medan 5% uppger att det är slitsamt och en procent att partnerrelationen gick åt helvete. Sammantaget verkar coronakrisen främst vara positiv för partnerrelationerna. 7% är singlar.

Överlag är det än så länge spridda skurar av konsekvenser av coronakrisen bland läsarna, och krisen kan slå väldigt olika mot olika individer.

Som vanligt är 95% av respondenterna män. Medelåldern är 42 år, medianåldern är 40 år.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

7 kommentarer:

 1. Nu när alla chefer och samordnare "jobbar" hemifrån, så rullar jobbet på bättre än på länge :)

  SvaraRadera
 2. vore intressant med lite kovarians, "mer jobb än någonsin, relationen åt h-e", "båda permitterade, relationen på topp" osv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja. Datat har jag, men jag har inte haft tid att lägga på detta. Undersökningen började bli gammal, bättre få ut det jag fick ut nu, och köra en uppdatering och om jag har tid köra kovarianserna då.

   Radera
 3. Hade varit intressant och se om det är stor skillnad på vilket kön som gör slut.

  SvaraRadera
 4. Hade varit intressant att se könsfördelningen över vem som gör slut. Kan det finnas stora skillnader?

  SvaraRadera
 5. effektiviteten! blir klar före lunch med alla mina rutinuppgifter och har redan klarat av alla "extra" som jag normal sett fixade på helgerna. tonåringarna säger att onlinelektionerna är mycket bättre eftersom man slipper alla störande tappade pennor etc. pianolektionerna är också mycket effektivare nu när vi kan köra 3 30-minuters pass i veckan över skype istället för 1 entimmes pass.

  SvaraRadera