Aktuellt

Endast 55 av 290 kommuner röstade in MP i riksdagen

Miljöpartiet är ett utpräglat stadsparti för stadsbor, vilket märks tydligt på att endast 55 av landets kommuner röstade in partiet i rik...

2020-05-25 16:39

Redovisningsavdelning Marviken: "Överraskande, egensinnigt och lyckat [...] smått genialiskt"

"Och det är upplagt för en actionthriller av den högre skolan." - Samuel Karlsson, decklarlogg.wordpress.com (SPOILERS!)
Samuel Karlsson på bloggen Deckarlogg har recenserat Redovisningsavdelning Marviken och omdömena är väl rätt positiva. Vad sägs om rubriken "överraskande, egensinnit och lyckat", eller detta slutomdöme:
"När jag lyssnat klart kan jag bara konstatera att författaren knåpat ihop en smått genialisk historia. Det är inspirerande att någon vågar spänna bågen så högt och även lyckas med företaget."
Hela recensionen hittas här, men innehåller SPOILERS. Förvisso kanske sådana man kan bekräfta på framsidan eller baksidestexten av boken, och lite till, men den som vill få boken som en ostörd upplevelse läser inte recensionen.
Lars Wilderäng och Redovisningsavdelning Marviken.
Boken låg kvar ytterligare en vecka på Förläggareföreningens rikstopplista, såväl som e-bok och skönlitteratur, och ljudboken inledde förra veckan med en tredjeplacering hos Bokus, och ligger kvar som tredje mest säljande i kategorin deckare hos Akademibokhandeln. Nationell ljudbokstopplista får vi från Förläggarföreningen på fredag.

Du köper Redovisningsavdelning Marviken hos SF-bokhandeln (tillfälligt slut i Göteborg ser jag nu - det är en andra tryckning på gång, så det löser sig) eller din lokala bokhandlare som Akademibokhandeln eller en fristående bokhandlare, alternativt hos Bokus eller Adlibris.  Ljudboken finns hos StorytelBokus, Nextory, Bookbeat eller Adlibris
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

11 kommentarer:

 1. Filmatisering vore trevligt. Var det inte tal om det för några år sedan med en annan bok?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, Stjärnklart.Det blev inget i slutändan, iaf inte med det produktionsbolaget.

   Radera
  2. När jag läste midvinternatt och midsommargryning tänkte jag de skulle varit utmärkt för filmatisering.

   Vem vet....

   Radera
  3. Hade gärna velat se stjärnklart och övriga delar som en riktigt påkostad produktion i rätt miljö. Finns delar i de böckerna som etsat sig fast ordentligt på hjärnan.

   Radera
  4. Ja det finns klara möjligheter till ett riktigt mastigt SF-äventyr. Problemet är väl möjligen att det i så fall knappast lär utspelas i Västra Götaland utan i West Virginia eller nåt...

   Radera
 2. Jag tänkte samma sak när jag läste boken, den passar utmärkt för filmatisering. För övrigt tyckte jag det var den bästa från herr Bloggaren sedan Stjärnklart så jag köper definitivt nästa verk också.

  SvaraRadera
 3. Håller med om att detta skulle kunna bli en toppenfilm - kanske en Hollywoodrulle som utspelas i supermakten Amerikas konfedererade stater?

  SvaraRadera
  Svar
  1. NEJ! Inte amerikaniserad. Hela tjusningen ligger i det skaviga alternativ-Sverige och what-if. Iaf för mig som svensk. Yankee-versioner av detta har man sett så det räcker. Men det är klart; ska filmen vara så pass boktrogen att nyanserna i alternativ-Sverige lyser igenom för en svensk publik kanske den blir för smal för att slå utomlands och drar in för lite pengar för att ens gå producera.
   Svårt att utveckla här utan att spoila boken.

   Radera
  2. Eller göra det ännu mer övertydligt att det är ett alternativt Sverige kanske. Hur som riktigt bra bok iaf :)

   Radera
 4. Snyggt! Och, får jag lov att tillägga, välförtjänt!

  SvaraRadera
 5. Grattis!! - man vad har hänt med frisyren!?

  SvaraRadera