Cornucopia?

Aktuellt

Kommer ni ihåg SVT:s Covid-19 superspridarevenemang Melodifestivalfinalen 2020?

"Det hade varit fruktansvärt tråkigt med en final utan publik." - SVT:s talesperson Vi avbryter ordinarie sändningar för att dra o...

2020-05-24 16:20

Positiv avslutning på positiv börsvecka

Veckan som gick bjöd på ännu en börsuppgång efter den förra veckan, som var negativ. Börserna i USA slutade på plus under fredagen, även om handeln i Europa låg runt nollan.
Veckochart S&P-500 och OMXSPI.
Den uppåtgående trenden i rekylen efter coronakraschen i mars håller alltså i sig med förnyad styrka efter förra veckans paus. Amerikanska S&P-500 gick +3.20%, tyska DAX +5.82% och svenska OMXSPI +4.76%. Stöden som testades förra veckan har hållit och nu testas eventuella motstånd på uppsidan.

Samtidigt rörde sig förstås valutorna.

EURSEK gick -0.50% och USDSEK -1.77%, så svenska kronan stärktes vilket minskade uppgångarna utomlands något för den som har sina levnadsomkostnader i SEK.

Guldpriset i SEK per gram föll tillbaka och gick -2.43% för att stänga veckan på knappt 540:- SEK per gram.

De högavlönade prognosmakarna och analytikerna är förstås inte överens om glaset är halvfullt eller halvtomt, en mycket tyder på att folk helt enkelt tröttnar på coronakrisen och makthavarnas prat om att öppna upp är av nödvändighet för att inte tappa i popularitet. Av samma populistiska skäl som man stängde ner öppnar man således upp framöver. Det har inte så mycket med verkligheten att göra åt något håll. Ungefär som börserna alltså, som fortfarande verkar utgå från att coronakrisen bara var en tillfällig parentes utan långvariga effekter på företagen. Åtminstone inte de som ingår i index...


Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar