Aktuellt

Huawei hade full åtkomst till nederländska teleoperatörerna KPN - kunde avlyssna premiärministern

Nederlänsk press meddelar att den stora nederländska mobilteleoperatören KPN upptäckte att kinesiska Huawei hade full åtkost till operatören...

2020-05-27 09:23

Oscar Properties lyckades inte publicera färdig årsredovisning

Den så kallade bostadsutvecklaren Oscar Properties lyckades under gårdagen återigen inte publicera någon årsredovisning och skyller på Covid-19. Man publicerade dock en preliminär årsredovisning, men frågan är varför bolaget alls existerar och varför någon fortfarande vill investera i bolaget?
Norra Tornen Innovationen.
Med perfekt timing har man riktat in sig på att utveckla "nya affärsområden och koncept", inklusive "prisvärda bostäder" (vilket implicerar att deras tidigare bostäder inte var prisvärda) och kommersiella lokaler. Det senare är kanske inte direkt en vinnande formel just nu och man "lägger mycket arbete till att säkerställa rätt hyresgäster" till två av sina projekt, alltså försöker hitta hyresgäster.

Revisionsberättelse saknas fortfarande i årsredovisningen, som alltså inte godkänts av revisor och som sådan inte kan ses som verifierad. Det finns åtminstone en helsida med ett foto på VD:n.

Utifrån mediauppgifter är det så mycket byggfel på det så kallat färdigställda första tornet på Torsplan, Norra Tornen Innovationen, att bostadsrättsföreningen överväger att ta lån för att få ordning på problemen, som tydligen inkluderar felkopplade avloppsledningar, vattenläckor med mera. 
Månadschart Oscar Properties.
Frågan är varför någon alls ska investera i bolaget och vad man har för unikt erbjudande och marknadstiming som i en starkt trendande positiv fastighetssektor som gör att det inte finns bättre investeringar? Istället talar allt mot aktien, men det finns tydligen ändå de som vill köpa eller äga aktien.
Månadschart Oscar Properties. Logaritmisk skala.
Nåja, bolaget är iaf inte ner 99% från toppen längre, utan bara knappt 99%. Och nedsidan är fortfarande begränsad till 100%.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

13 kommentarer:

 1. For mig er det ganska typiskt foer en topp po en bransch po veg att krascha och eventuellt dra med sig mer oskyldiga branscher. Vid en topp er det ganska fullt med "con artists" elr de som vill utnyttja situationen med, vad det en mo vara, letta pengar etc. Till slut faller sista brickan precis som i alla so kallade pyramid-spel, det her ser ut att vara den brickan vad det geller fastighetsmarknaden sen oterstor det vad det betyder totalt sett foer ekonomin po det hela taget?!

  SvaraRadera
 2. "Känd politiker tar plats i styrelsen" syndromet. In med några politiker och några år senare går det åt skogen för bolaget. Hur många gånger har vi sett det? Nästan som jag vill bygga en modell kring det. In med en Bodström eller en Lindsö och utför går det för företaget. Inte nödvändigtvis för att politikern är speciellt inkompetent, men mer för att det är en speciell typ av företag som känner ett behov att ha kända personer som galjonsfigur..

  SvaraRadera
  Svar
  1. So jevla bra o klart! Titta po Dinkelspiel med cigarr ner han firade vorat intrede i unionen, som, entligen! Han moderat men, liksom Bildt, enbart politiker/byrokrater som elskar makt elr er/blir totalt korrumperade av makt. Vad sokte Dinkelspiel, bror duktig? Vet inte men vet att han ej funkade med familj och deras handelshus med investingar. Pappa/familj sa ; du klarar INTE detta, go till politiken, det er enklare och, underforstodt' fullt av idioter som dig! Lever Dinkelspiel? Skulle gerna vilja prata med en Moderat som kempade for att dra oss in i ett CCCP nummer 2!

   Radera
 3. Frågan är snarast om Oscar Properties inte vill publicera färdig årsredovisning än om de inte lyckas med det.

  Man skall aldrig göra det idag som man kan skjuta upp till imorgon. Speciellt om det är något obehagligt.

  SvaraRadera
 4. Utan att ha insikt i bolaget tror jag att de har en ganska ansträngd ekonomi. Det pågår och har pågått en del kostsamma skrytbyggen runt om i Stockholm där det även funnits vissa svårigheter att få lägenheterna sålda till begärt pris. Bankerna har vad jag förstått blivit mer försiktiga med att bevilja lån då de ser att lägenheterna inte blir sålda till rätt pris. Hur som kan jag tänka mig att skrytbyggena är viktiga för Stockholm och att de säkert får hjälp att färdigställa dessa. Det kanske visar sig att någon känd bankman eller politiker flyttar in i någon utav våningarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jake, det er mer en anstrengt, det er slut och herr "slick" forsoker dra ut!

   Radera
 5. Tycker uppriktigt väldigt synd om de personer som köpt bostad i Norra Tornen.

  SvaraRadera
 6. OPs vd har sålt av sina släktegendomar vilket måste varit kännbart men för att få in pengar. Konkurs blir det när som helst. Frågan är hur många som dras med likt när Nyckelns konkurs inledde fastighetskrisen på 1990-talet.

  SvaraRadera
 7. OP har Peter Norman och AP4 samt SEB i ryggen. OP äger mark i innerstan. Unite ska ha försäljning i hösten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Unité är ett kråkslott, lämnat till naturen helt stomrent. Kommer kosta ofattbara summor att få det färdigt. Och vilken byggare tror du kommer ta över några garantier på redan utfört arbete? OP har lagt ner sin egna byggfirma så det kortet finns inte längre.

   Radera
 8. Passerade förbi tornen igår. Andra tornet är i alla fall nästan färdigt på utsidan, fattas bara några få våningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte Oscar P. som äger andra tornet längre

   Radera
  2. OP deläger väl (indirekt) Helix till hälften, efter att ha sålt ut hälften till FastPartner & Slättö förra året. Eller vet du något mer?

   Radera