Cornucopia?

Aktuellt

Skattereformen: Även full fastighetsskatt på bostadsrätter - 40 000:- om året för en tvåa på Södermalm

Finanspolitiska rådets skattereform föreslår även fastighetsskatt på bostadsrätter, vilket missades i förra blogginlägget. För en tvåa på S...

2020-05-29 07:13

Ny topp på Stockholmbörsen - men ner i USA och Asien

Stockholmsbörsen fortsatte starkt uppåt under gårdagen till en ny post-coronakraschtopp, men i USA föll börserna marginellt och dollarn föll hårt mot svenska kronan. Nedgången fortsätter sedan i Asien, så bli inte förvånade om vi får vinsthemtagningar idag efter en vecka med fyra dagars uppgång på raken.
Dagschart OMXSPI.
Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 gick +2.11% igår och det bredare OMXSPI stängde på +1.73%. I USA stängde dock börserna på minus med index som S&P-500 på -0.21% och Nasdaq Composite på -0.46%.

Nedgångarna fortsätter i de asiatiska tidszonerna, där Kina i praktiken avskaffat den relativa frihetsparentesen som rådit i Hong Kong sedan den forna brittiska kolonin lämnades tillbaka till Kina 1998. Hang Seng går -0.17%, Nikkei går -0.34%.

Samtidigt faller dollarn hårt mot den svenska kronan under morgonen och är nu på sin starkaste nivå sedan börskraschen i mars. När Stockholmsbörsen därmed ska ikapp USA så kan det valutajusterat bli en ordentlig nedgång idag, som kanske initialt utraderar torsdagens uppgång. Veckan kommer ändå sluta på plus och en rekyl på vinsthemtagningar efter fyra dagars rak uppgång är inte direkt överraskande.

Guldpriset har försvagats på den svagare dollarn.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar