Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2020-05-29 07:13

Ny topp på Stockholmbörsen - men ner i USA och Asien

Stockholmsbörsen fortsatte starkt uppåt under gårdagen till en ny post-coronakraschtopp, men i USA föll börserna marginellt och dollarn föll hårt mot svenska kronan. Nedgången fortsätter sedan i Asien, så bli inte förvånade om vi får vinsthemtagningar idag efter en vecka med fyra dagars uppgång på raken.
Dagschart OMXSPI.
Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 gick +2.11% igår och det bredare OMXSPI stängde på +1.73%. I USA stängde dock börserna på minus med index som S&P-500 på -0.21% och Nasdaq Composite på -0.46%.

Nedgångarna fortsätter i de asiatiska tidszonerna, där Kina i praktiken avskaffat den relativa frihetsparentesen som rådit i Hong Kong sedan den forna brittiska kolonin lämnades tillbaka till Kina 1998. Hang Seng går -0.17%, Nikkei går -0.34%.

Samtidigt faller dollarn hårt mot den svenska kronan under morgonen och är nu på sin starkaste nivå sedan börskraschen i mars. När Stockholmsbörsen därmed ska ikapp USA så kan det valutajusterat bli en ordentlig nedgång idag, som kanske initialt utraderar torsdagens uppgång. Veckan kommer ändå sluta på plus och en rekyl på vinsthemtagningar efter fyra dagars rak uppgång är inte direkt överraskande.

Guldpriset har försvagats på den svagare dollarn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar