Cornucopia?

Aktuellt

Jämför dig inte med andra - om du inte vill vara bitter - sätt upp dina egna mål och jämför med dig själva!

"If you compare yourself with others, you may become vain or bitter, for always there will be greater and lesser persons than yoursel...

2020-05-13 07:20

Nedåt på börserna i USA och Asien

Efter ännu en positiv dag på Stockholmsbörsen var det ett hårt ras på de amerikanska börserna. I Asien fortsätter nedgången måttligt. Och svenska kronan fortsätter stärkas.
Dagschart S&P-500.s
Nedgången i USA ser vid en första anblick ut att vara den största sedan mitten av april, inte för att det innebar något annat än för den enskilda dagen.

S&P-500 gick -2.05%, Nasdaq Composite -2.06, Nasdaq 100 -2.01%, Russel 3000 -2.19% och DJIA -1.89%, så det var rätt stabilt mellan både techsektorn, storbolag och småbolag. Verkar lite som det kan finnas ett motståndsområde en liten bit under 200-dagars glidande medelvärde för S&P-500 enligt charten, då börsen nu vänt två gånger där i USA.

I de asiatiska tidszonerna går det också ner, om än måttligt. ASX 200 -0.16%, Hand Seng +0.01%, Nikkkei 225 -0.35% och Straits Times -0.40%. Shanghaibörsens SSE Composite -0.18% och verkar inte reagerat på Trumps utspel om att federala pensionsfonder ska dumpa alla kinesiska aktier. Som om det finns några pengar i de fonderna kan man ironiskt då säga ...

Inga större förändringar i terminskontraktet för S&P-500, vilket borde innebära att det blir en hård dag nedåt i Stockholm.

Kronan har dessutom stärkts, så ska Sverige ikapp husse S&P-500 blir nedgången ännu större. Över huvud taget har svenska kronan återhämtat sig till nivåer som ungefär gällde innan börskraschen på grund av coronakrisen. Omvärlden har någon form av relativt förtroende för svensk ekonomi och svensk statlig ekonomi och hantering av krisen, åtminstone om man ska tro marknaderna. Guldpriset förblir dock högt även för oss svenskar, så tappet i t ex USD kompenseras av att guldpriset stiger. 

Kronan har stärkts 7% mot dollarn sedan det var som värst, vilket också bör has i åtanke när man tittar på börsutvecklingen i USA, där återhämtningen i svenska kronor inte varit lika imponerande.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

1 kommentar:

  1. Hur kommer fiatpengar påverkas av detta tillflöde av nya pengar som trycks nu? Jag har börjat sprida ut mina små besparingar. Har lite Crypto men lägger dem i fiatcrypto för nu.

    Det verkar som Bitcoin går bäst över ganska många tidsperspektiv och ovanligt bra i krisen. Vet att du skrivit om det varje gång det sett ut som om bubblan spricker. Svårt att kalla det en bubbla som det ser ut idag. Även idag går det mot strömmen.

    Nej, jag spekulerar inte med Bitcoin men har börjat intressera mig eftersom mitt företag numer tar betalt i crypto. Jag växlar till en fiatcrypto ganska snart då jag inte vill spekulera med dessa pengar.

    Har din syn på Crypto förändrats eller är du fortsatt mycket negativ?

    SvaraRadera