Cornucopia?

Aktuellt

Hur ska man investera för obligationsbubblans centralbankskrasch?

Låt oss anta att den centralbanksdrivna obligationsbubblan av någon anledning kraschar, utan att centralbankerna kan stoppa det hela. Hur sk...

2020-05-05 07:41

Hårt ras i Europa - uppåt i USA och Asien

De europeiska börserna gick sin egen väg under måndagen, antagligen mestadels på grund av att många hade haft stängt under första maj. I USA och Asien steg generellt börserrna, och om Europa och Sverige verkligen går sin egen väg nedåt skulle raset fortsätta idag, vilket vi nog inte får se.
Dagschart OMXS30.
De europeiska börserna gick inget vidare igår. Franska CAC-40 -4.24%, tyska DAX -3.64%, Euronext 100 -4.04% och OMXSPI -4.50%. Avvek gjorde brittiska FTSE-10 med endast -0.16%.

I USA var det dock uppåt igen, om än svagt med +0.42% för S&P-500, +0.47% för Russel 3000. Bäst gick teknikbolagen på Nasdaqbörsen med Nasdaq Composite +1.23%.

I de asiatiska tidszonerna är det uppåt för de börser som har öppet idag. ASX 200 +1.41%, Hang Seng +0.88% och Straits Times +0.85%.

Gårdagen i Europa ska nog främst ses som att man körde ikapp första majs utveckling i USA. Antagligen befinner sig OMXS30 i ett stödområde och vi får antagligen en mer positiv börs idag, men det är inte säkert. Sverige är ett litet land i Europas bakvatten och enskilda stora bolag kan sänka börsen, så att Sverige ibland lever sitt eget liv. Även om det är tillfälligt.

Guldpriset är i stort sett oförändrat och oljeprisernas juniterminer rusar uppåt.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

1 kommentar:

  1. Europa följde Asien igår som följde US från i fredags. HK var ner dryga 4% igår och en av få länder i Asien som hade öppet.

    SvaraRadera