Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2020-05-14 07:20

Hårt ner i USA - vid avgörande stödnivåer?

För andra dagen på raken föll de amerikanska börserna hårt, och vände vid vad som verkar vara en stödnivå. En fortsatt hård nedgång kan knäcka möjliga stöd och inleda en fortsatt omfattande krasch.
Dagschart S&P-500 med möjliga tekniska stöd.
Index i USA återhämtade sig något, och viktiga S&P-500 vände intressant nog ganska exakt vid samma punkt som en gång tidigare i maj och april. Även om kraften försvunnit i den amerikanska börsrusningen, så kan man ännu inte tala om att upprekylen på mars-kraschen är över, utan då behöver vi ner mer.

För att verkligen kunna säga att det är över så vill man förstås ner under tidigare kraschbotten från i mars, men lite mer anspråksläst, så har vi den lilla botten från 21:a april, där S&P-500 även vände den 13:e april. För att nå dit krävs 2-3 hårda nedgångsdagar till, och om det sedan fortsätter är det nog en hyfsad bekräftelse på att det är nedåt som gäller och att tjurfällan slagit igen.

Nedgångarna fortsätter i Asien och S&P 500-terminen pekar nedåt. Väldigt lite talar för en positiv svensk börs idag. Och svenska kronan faller igen, vilket är tämligen normalt när börsen är negativ. Köpintresset flyttar till vad som anses vara tryggare valutor.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

5 kommentarer:

 1. Dow och OMX bröt de tidigare stödnivåerna. Bara s&p kvar nu.

  SvaraRadera
 2. Märklig formulering:
  "För att verkligen kunna säga att det är över så vill man förstås ner under tidigare kraschbotten [...]". Vem vill det, du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att den fria marknaden ska fungera så, ja.

   Mindre zonbieföretag

   Radera
  2. Megga, du får nog arbeta med läsförståelse. Formuleringen innebär att man inte kan säga så med säkerhet om börsen inte gått ner under tidigare kraschbotten. Man vill inte säga så om det inte skett. Har inte något med vad man vill ska ske att göra.

   Radera
  3. Oskar jo det behövs en gallring vi får hoppas den kommer snart, börskurser är ju en sak men får hoppas zombieföretagen inte räddas till varje pris

   Radera