Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2020-05-14 07:20

Hårt ner i USA - vid avgörande stödnivåer?

För andra dagen på raken föll de amerikanska börserna hårt, och vände vid vad som verkar vara en stödnivå. En fortsatt hård nedgång kan knäcka möjliga stöd och inleda en fortsatt omfattande krasch.
Dagschart S&P-500 med möjliga tekniska stöd.
Index i USA återhämtade sig något, och viktiga S&P-500 vände intressant nog ganska exakt vid samma punkt som en gång tidigare i maj och april. Även om kraften försvunnit i den amerikanska börsrusningen, så kan man ännu inte tala om att upprekylen på mars-kraschen är över, utan då behöver vi ner mer.

För att verkligen kunna säga att det är över så vill man förstås ner under tidigare kraschbotten från i mars, men lite mer anspråksläst, så har vi den lilla botten från 21:a april, där S&P-500 även vände den 13:e april. För att nå dit krävs 2-3 hårda nedgångsdagar till, och om det sedan fortsätter är det nog en hyfsad bekräftelse på att det är nedåt som gäller och att tjurfällan slagit igen.

Nedgångarna fortsätter i Asien och S&P 500-terminen pekar nedåt. Väldigt lite talar för en positiv svensk börs idag. Och svenska kronan faller igen, vilket är tämligen normalt när börsen är negativ. Köpintresset flyttar till vad som anses vara tryggare valutor.

5 kommentarer:

 1. Dow och OMX bröt de tidigare stödnivåerna. Bara s&p kvar nu.

  SvaraRadera
 2. Märklig formulering:
  "För att verkligen kunna säga att det är över så vill man förstås ner under tidigare kraschbotten [...]". Vem vill det, du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att den fria marknaden ska fungera så, ja.

   Mindre zonbieföretag

   Radera
  2. Megga, du får nog arbeta med läsförståelse. Formuleringen innebär att man inte kan säga så med säkerhet om börsen inte gått ner under tidigare kraschbotten. Man vill inte säga så om det inte skett. Har inte något med vad man vill ska ske att göra.

   Radera
  3. Oskar jo det behövs en gallring vi får hoppas den kommer snart, börskurser är ju en sak men får hoppas zombieföretagen inte räddas till varje pris

   Radera