Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2020-05-05 22:30

Foton: Stureplan, Stockholm maj 2020

I bloggens ständiga försök att hitta Stockholms puls, där det händer, där innefolket separeras från utefolket i bästa Arne Anka-stil har vi nu kommit till Stureplan, där bloggläsare insisterat att det är där det händer och att du har varit på fel ställe. Lägger väl foton här då på storstadens puls, Stockholm, staden som aldrig sover, vare sig från Djursholm eller till Danviks tull, om det så är över broarna i Gamla Stan.
Stureplan.
Sturehof. 
Birger Jarlsgatan.
Foton med en Sony A6400, billigaste 3.5-5.6/16-50 och +2 på exponering.

14 kommentarer:

 1. Efter att ha sett dina försök att hitta nattlivet i stockholm så har jag nu insett att du är den sista personen man ska göra stan med. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tar betalt av krogarna för att inte dyka upp.

   Radera
  2. Å andra sidan - häng med mig så kommer du in varsomhelst, aldrig kö. Aldrig andra gäster heller, så glöm ragg.

   Radera
 2. Fina bilder, det krävs nog lite extra exponering för att finna värme. Ja Stockholm är en stad för korkade lantisar. Finns gott om anekdotbevisning för det nu under Coronakrisen att bildningen haltar hos dess invånare. Köpenhamn är en så mycket roligare stad, jag förstår att folk flyttar ifrån Stockholm vilket siffrorna visar. Men visst staden är fin, men ligger för nära polarcirkeln för min del, sen tycker jag överlag människorna som bor i staden inte är speciellt varma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det byggs som aldrig förr i kommunerna utanför city och det finns nog inte en Stockholmskommun som minskar. Däremot är vi som bor där noga med att undvika city och dess pretentiösa invånare. Det är väl för övrigt annars just lantisarna som gillar att springa på innehaken när de kommer på besök. Att bildningen skulle vara lägre i Stockholm håller jag för osannolikt, men med 2 miljoner invånare i regionen finns det ju ett och annat pucko precis som överallt annars och de verkar ofta umgås i grupp.

   Radera
  2. Nä 2019 minskade ingen Stockholmskommun, däremot fanns det några med negativt flyttningsnetto t ex Danderyd och Vaxholm. Tar man inrikes flyttningsnetto så minskar en majoritet av kommunerna https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/befolkning/befolkningens-sammansattning/befolkningsstatistik/pong/tabell-och-diagram/helarsstatistik--kommun-lan-och-riket/folkmangd-i-riket-lan-och-kommuner-31-december-2019-och-befolkningsforandringar-2019/

   Radera
  3. Inge Glid. Ja, många vill flytta till Sverige men av de som redan bor i landet flyttar fler ut från Stockholm.

   Inflyttade från övriga Sverige, 42 041 personer.
   Utflyttade till övriga Sverige, 43 717 personer.
   Netto: - 1 676 personer

   När startar vågen av white flight från Stockholm? Om bostadspriserna börjar falla i spåren av coronaviruset kommer nog intresset för en grön våg öka.
   Och intresset att flytta till Stockholm försvinner nog ännu snabbare när man för att få bostad är tvunget att slanta upp flera miljoner för en bostad dessutom faller i värde.

   Radera
  4. Helt överens med dig Mopongo, det finns mycket önsketänkande bland bostadsköpare.

   Radera
  5. Bostadsköpare borde väl vara de som ska köpa bostäder, det vill säga de som överlag gynnas av lägre priser. Men jag förstår vilka du menar och där håller jag också med. Dock var det inte den typen av önsketänkande som vi såg i kommentarstråden.

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Nattens puls stannar aldrig så det har säkert blommat upp svartkrogar där man istället för droger lockar med det nya inne "trängsel".

  SvaraRadera
 5. Sett till omständigheterna lär de där ~10 pers på utecompagniet vara den mest livade nattklubben i Europa just nu haha.

  SvaraRadera
 6. Ja diskotek kanske är rätt investering nu om man ser långsiktigt och har pengar över

  SvaraRadera