Cornucopia?

Aktuellt

Vad är en expert i media?

I media figurerar det experter . De tas in i radio- eller tevestudion och de får uttala sig i skrivna artiklar. Men vad är egentligen  en ex...

2020-05-26 07:14

Börsrusning i Asien

Börserna rusar i de asiatiska tidszonerna under morgonen, trots endast måttliga uppgångar i USA under gårdagen och trots fortsatta rubriker om kallt krig mellan USA och Kina.
Bullen.
Australiens ASX 200 är i skrivande stund +2.41%, Hong Kongs Hang Seng rekylerar upp +1.87%, Japans Nikkei leder uppgången med +2.69%, Shanghais Composite går +0.71% och Singapores Straits Times rekylerar upp med +1.37%.

Valutamarknaderna är relativt lugna, åtminstone för svenska kronans del och guldpriset är i princip oförändrat.

Efter måttliga uppgångar i USA igår så ser det allts ganska lugnt ut idag och efter att Stockholmbörsen med +2.09% för OMXSPI stängt på sin högstanotering sedan coronakraschen så har vi väl ännu en positiv börsdag att se fram emot. MA50 har för övrigt vänt upp, så det är väl dags att prata om att den mellanlånga trenden nu är upp.

Sett till trend är det således fortsatt köp som gäller, men det som oroar är förstås mikro och makro, samt huruvida den reala ekonomins kris blir ett V, U, W eller ett L. 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

3 kommentarer:

  1. Börsen var stängd igår i USA (memorial day) men kanske öppnar upp idag. Nåja, vet inte hur mycket de dagliga svängningarna säger egentligen...

    SvaraRadera
  2. Börserna rusar för femtioelfte gången på hopp om att ett vaccin är på väg...

    SvaraRadera