Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2020-05-26 07:14

Börsrusning i Asien

Börserna rusar i de asiatiska tidszonerna under morgonen, trots endast måttliga uppgångar i USA under gårdagen och trots fortsatta rubriker om kallt krig mellan USA och Kina.
Bullen.
Australiens ASX 200 är i skrivande stund +2.41%, Hong Kongs Hang Seng rekylerar upp +1.87%, Japans Nikkei leder uppgången med +2.69%, Shanghais Composite går +0.71% och Singapores Straits Times rekylerar upp med +1.37%.

Valutamarknaderna är relativt lugna, åtminstone för svenska kronans del och guldpriset är i princip oförändrat.

Efter måttliga uppgångar i USA igår så ser det allts ganska lugnt ut idag och efter att Stockholmbörsen med +2.09% för OMXSPI stängt på sin högstanotering sedan coronakraschen så har vi väl ännu en positiv börsdag att se fram emot. MA50 har för övrigt vänt upp, så det är väl dags att prata om att den mellanlånga trenden nu är upp.

Sett till trend är det således fortsatt köp som gäller, men det som oroar är förstås mikro och makro, samt huruvida den reala ekonomins kris blir ett V, U, W eller ett L. 

3 kommentarer:

  1. Börsen var stängd igår i USA (memorial day) men kanske öppnar upp idag. Nåja, vet inte hur mycket de dagliga svängningarna säger egentligen...

    SvaraRadera
  2. Börserna rusar för femtioelfte gången på hopp om att ett vaccin är på väg...

    SvaraRadera