Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2020-04-07 14:19

Sponsorserbjudande till bloggläsande företagare

Med anledning av coronakrisen går bloggen nu ut med ett generellt erbjudande till bloggläsare att betala för redaktionell reklam och på så sätt sponsra bloggen. Med frånvaro av ordinarie reklam innebär det en möjlighet för småföretag att få exponering under krisen. Istället för tidigare fasta priser för redaktionell reklam kan ni nu lägga anbud på vad ni vill betala och bli listade som sponsorer om ni accepteras.
Arbetsplats.
Reklamintäkterna viker eller snarare kraschar helt över hela linjen hos media, inklusive här på bloggen.

Bloggen kommer dock drivas vidare ändå och ni kan alltid lita på ständiga uppdateringar här.

För att möjliggöra att läsare som är företagare ska kunna göra redaktionell reklam till en prisvärd nivå och bibehålla eller ta marknadsandelar i kanske den svåraste ekonomiska krisen i modern tid, så slopar nu bloggen ordinarie fasta priser för redaktionell reklam.

Om du är bloggläsare och som företagare vill göra reklam, kontakta [email protected] med ett anbud och beskrivning av vad ni vill göra reklam för.

Du anger alltså önskat pris ex moms, samt vilket bolag och produkt du vill göra reklam för. Reklamen kommer publiceras som ett redaktionellt inlägg, där texten skrivs av dig, och 1-2 bilder kan publiceras. Texten får inte vara fler än 2 000 tecken inklusive kommatering och blanksteg. Bloggen publicerar inlägget efter eventuell lättare redigering av uppenbara skrivfel. Inlägget taggas som reklam och inleds med Reklam: i rubriken. Det kommer sedan ligga överst under aktuellt i två dagar, förutom att under ungefär en dag synas i sin helhet på framsidan, där också de första orden i inlägget kommer visas.

Betalande företag kommer också (om de inte vill avstå) att listas på en sida över bloggens sponsorer innevande år (2020), som kommer länkas överst till vänster på desktopversionen över Redovisningsavdelning Marviken, samt över den nedre bannern med mina böcker (även på mobilversionen).

Bloggen förbehåller sig rätten att avvisa för låga anbud, samt reklam för lån, hasardspel och andra tveksamma verksamheter. Viktigt är också att du kan styrka att du är en bloggläsare, t ex genom skärmdump av webläsarhistorik, då detta är en läsarservice till företagande läsare.

Erbjudandet gäller företag och inte privatpersoner. Välgörenhetsorganisationer med 90-konto kan göra reklam gratis om de kontaktar bloggen om de kan visa att de är ordinarie läsare, i övrigt egen text och innehåll som ovan.

Bloggens förstasida visas ca 30 000 gånger per dag, vilket också blir den exponering som man kan vänta sig. Till detta kommer eventuella klick på själva inlägget. Exempel för igår måndag från Google Analytics nedan.
Trafiken under igår måndag enligt Google Analytics. 19 919 sidvisningar av mobilframsidan och 13 700 av desktopframsidan.
Bloggens läsekrets är till 90 - 95% män, de flesta är i åldern 25 - 55 år, bor i en svensk storstad och har borgerliga partisympatier. Tidigare undersökningar visar att ca 75% är tjänstemän, chefer eller företagare. Läsekretsen har generellt högre utbildning och högre inkomster och kapital än genomsnittet.

Inläggets rubrik och bild kommer också tweetas en gång och ett dygn senare retweetas en gång till drygt 19 000 följare på Twitter.

Inlägget kommer finnas kvar så länge bloggen finns, om än dolt långt bak i flödet, och eventuellt ge så kallad SEO-rankning för sökmotorer.

Bloggen kommer inte ta ansvar för kommentarer till inlägget, men du har möjlighet att själv bemöta eventuell kritik eller marknadsföra vidare i kommentarsfältet. Brott mot kommentarsreglerna kommer dock raderas även om det är från den som betalar för inlägget. Förhoppningsvis kan övriga läsare respektera att annonsören är en av de som möjliggör bloggens innehållsproduktion och uppskatta denne för detta.

Nej, det kommer inte gå att donera pengar till bloggen via Swish, då det kräver att momskvitton utfärdas för varje enskild inbetalning, vilket dels kan ge skyhög arbetsbelastning vilket påverkar möjligheten att producera innehåll, och dels därmed kan användas som överbelastningsangrepp genom enkronorsinsättningar. Vill du som privatperson stödja bloggen, köp en av mina böcker - t ex förbeställ Redovisningsavdelning Marviken -  eller lyssna på dem på Storytel.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

20 kommentarer:

 1. Troligen en bra idé.

  Men får man verkligen inte ge bort pengar till folk för att man bara gillar dem? Typ du tycker jag e söt, kräver inget, men du bara vill ge mig en slant? Om det är beskattningsbart finns det väl många att gå på? Eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får inte ge bort pengar till någon för att du gillar vad de jobbar med, t ex får du inte ge bort pengar till en snickare för att du gillade hans renovering av ditt hus. Detta gäller särskilt när någon har något som yrke.

   Radera
  2. Och jag skiter i vad andra kommer undan med. Att "men hen då" är inte ett juridiskt försvar.

   Radera
  3. Blir intressant hur skatteverket kommer hantera alla dessa luncher som köpts till människor inom sjukvård och äldrevård för att visa uppskattning.

   Radera
  4. Nej, jag förstår, men Tim påpekar ju en viktig sak här, någon köper något till någon där egenintresset inte alls är uppenbart men det görs onekligen för att individen utför ett beskattningsbart jobb.
   Men att vara söt, är det ett jobb? Ska man skönstaxera de som är söta för de kunnat tjäna på det?

   Radera
  5. Eller företag som skänker handsprit och sjukvårdsutrustning för allas bästa men samtidigt uppstår en bestickning. Finns rättsfall där företags dömts för att man försökt skapa en positiv och gynnsam bild av sin verksamhet t.ex. genom bjudningar.

   En privatperson som bjuder någon på lunch faller förstås inte inom detta.

   Radera
  6. Legal bestickning kallas representation, och är dessutom avdragsgill.

   Radera
 2. Jag antar att Marviken auktioneras på Tradera likt tidigare böcker? (Då kommer jag köpa därigenom.)

  SvaraRadera
 3. Man kan se det so her; ge aldrig bort pengar (parasiter) men tycker detta var en helt underbar idé och "win win" som er fan so mkt bettre en Bonnier!

  SvaraRadera
 4. Inga planer på att likt youtube-kanal skapare aktivera någon form av Patreon (https://www.patreon.com/themes/browse/bloggers) där man kan prenumerera och på så möjliggöra framställandet av innehållsrika inlägg även för personer utan bolag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns exempel bloggare i den här kallade fiskmåshögern som använder patreon. Personligen vill jag inte donera mha patreon eftersom snittet mellan deras värdegrund och min är förvillande likt den tomma mängden. Subscribestar, med rysk koppling? Eller kanske crowdfunding för kommande bokprojekt för att få igång intäktsströmmen tidigare?

   Radera
  2. Tror du överskattar viljan hos mina läsare att stödja. Säljer t ex bara några hundra böcker via bloggen varje år (av ca 120 000). För att locka till sig pengar måste man vända sig till vita kränkta män som känner sig kränkta, och skrika som en fiskmås i en filterbubbla där alla hela tiden håller med. T ex är det ytterst få på vänsterkanten som kan försörja sig på tiggeri, utan de hittas mest på högerkanten, även om det finns undantag. Även om alla fiskmåsar tycker att jag är en idiot, så är jag helt enkelt för balanserad för att kunna få några tiggarpengar. Alla undersökningar jag gjort i ämnet visar detta. De som läser mig håller helt enkelt inte med mig, och stöder mig således inte ekonomiskt.

   Radera
  3. Jag bloggade om det i höstas. För att få Swish-pengar måste man fjäska för sina läsare och tycka som dem, förenklat hora ut sig. Det gör inte jag, jag tycker som jag gör och när folk tjatar emot så blir jag snarare mer övertygad om att inte byta åsikt. Mitt koncept är "det spelar ingen roll om ni hatar, så länge ni läser", inte "hata samma som dina läsare".

   Se https://cornucopia.cornubot.se/2019/12/sjalvradikaliseringen-pa-swish-medias.html

   Radera
  4. Elr kvinnor Lars! Er vel inte bara men som leser dina bocker elr blog! Temat er vel lite mer manligt men ...

   Radera
  5. Men hallå, här måste jag faktiskt prostitera!

   "De som läser mig håller helt enkelt inte med mig, "
   "För att få Swish-pengar måste man fjäska för sina läsare och tycka som dem, förenklat hora ut sig. "

   Jag håller visst med. För det mesta. Eller ibland.
   Vad tycker du det är värt? ;-) Du kan få mitt swish-nummer ...

   Radera
 5. Läste någonstans att Blondinbella kan erhålla 100kkr för ett sponsrat inlägg. Enligt undersökningarna så ska ju dina läsare vara betydligt mer stadd vid kassan än småtjejerna som läser modebloggar. Du borde sålunda kunna få ännu mer för att hävda att du dricker en viss sorts folköl eller lågpris-rollon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Venta nu i dessa "kris/panik tider" holl huvudet kallt, det er Lars blog och han er totalt fri att goera elr ta betalt vad han vill! Blondinbella goer vad hon vill, detsamma geller smotjejer! Blondinbella gor ju bra just nu, saker utan verde holler aldrig i lengden, en bok av Lars, ja!

   Radera
 6. Betald text kommer väl att märkas ANNONS så att det klart framgår eller hur?

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Inlägget taggas som reklam och inleds med Reklam: i rubriken" står det in blogginlägget. Det räcker väl?

   Radera
 7. Skulle man kunna köpa signerade böcker av dig och på så sätt stödja dig?

  SvaraRadera