Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2020-04-02 07:27

Relativt lugna asiatiska börser efter stabila nedgångar i USA

De asiatiska börserna är relativt lugna nu på morgonen efter väldigt stabila men stora nedgångar över hela linjen i de amerikanska indexen under gårdagen. Tjurfällan fortsätter att slå igen.
Chinatown, Melbourne, Australien.
De amerikanska börsindexet föll skrämmande stabilt över hela linjen, utan nämnvärda skillnader mellan storbolag, småbolag eller teknologi. Dow Jones gick -4.44%, S&P-500 -4.41%, Nasdaq Composite -4.41%, Nasdaq 100 -4.19% och Russel 3000 -4.65%.

I Asien är nedgångarna under morgonen relativt lugna och samtliga de index jag följer går ner mindre än två procent, vilket väl får ses som svagt positivt under rådande volatila och osäkra omständigheter.

ASX 200 -1.28%, Hang Seng -0.17%, Nikkei 225 -1.26, Straits Times -0.85% och SSE Composite +0.19%.
Dagschart Nikkei 225.
Tjurfällan fortsätter dock att snyggt slå igen, men nedgångarna känns stabilare just nu, vilket kanske visar på att den hysteriska delen av kraschen för stunden är förbi, även om hoppet fortfarande ska krossas när vi på nytt bryter ner genom tidigare botten från mars, där det kan ta fart ordentligt nedåt igen.

En påminnelse om att det bästa sättet att förlora pengar under en börskrasch är att tro att man är smartare än marknaden. Du är inte smartare än marknaden. Punkt. Hur du än gör kommer du göra fel, åtminstone i något perspektiv. Det viktiga är att se till att ditt kapital överlever, så att du kan tjäna pengar på det när börsen tids nog faktiskt påbörjar sin långsiktiga uppgång igen.

2 kommentarer:

 1. Läste precis!

  https://www.di.se/live/bolanetagare-ska-fa-undantag-fran-amorteringskrav/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja allt för att mildra krasch på bostads marknaden. Knappt någon anställd har ju faktiskt fått sämre ekonomi än.. kanske någon vid konkurs där finns väl något tak. Annars borde ju ingen anställd har kommit förbi uppsägningstid. Så rimligen handlar det mer om att få folk att inte minska lån för att lösa utrymme för konsumtion, men det är ju nu primärt inte ekonomi som begränsar utan restriktioner och förmaningar att vara hemma.

   Radera