Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2020-04-14 09:54

Reklam: Tvätta och impregnera altanen med Brunsåpa och Roslagsmahogny

Detta inlägg är reklam för Paintpro.se, som drivs av en bloggläsare.

När värmen äntligen kommer brukar det för de flesta husägare vara dags för rengöring och underhåll av altaner, trädäck, teakdäck, fasader, tak, båt, staket m.m. Paintpro.se har ett komplett sortiment med allt man behöver för att rengöra och behandla altanen på traditionellt vis. De senaste åren har intresset och användandet av traditionella ytbehandlingsprodukter ökat enormt på grund av de många fördelarna för miljön och konstruktionen. Brunsåpa och roslagsmahogny/tjärolja blir allt vanligare på svenskens träkonstruktioner då underhållsintervallerna blir längre, röta förhindras, påväxt minskas och underhållet blir enklare.
Tjärad fasad och rengjord altan.
Paintpro saluför brunsåpa som är en starkt koncentrerad såpa som tillverkas av vegetabiliska fetter. Jämfört med andra såpprodukter är den mycket dryg och starkt basisk vilket ger en bra rengörande förmåga. Brunsåpa tar effektivt och snabbt bort alger, mögelsporer, jord, damm, smuts, olja, fett och flera andra beläggningar. Brunsåpa passar utmärkt i vårtider när man ska rengöra sin altan, brygga, trädäck eller båtskrov. Brunsåpa används även till rengöring av exempelvis kakel, klinker, stenar, kakelfogar, obehandlade golv, plastgolv, laminat, båtdäck och andra solida ytor. Då såpan är starkt basisk kan den t.ex. användas för att lösa upp gammal färg och lack på golv eller snickerier. Brunsåpa är också mycket effektiv för rengöring av teak före vidare behandling med kinesisk tungolja eller fernissa. Man ska vara försiktig vid rengöring av målade ytor då brunsåpan löser upp gamla färgskikt om den inte spolas bort.
Brunsåpa 500g.
Roslagsmahogny är en traditionell olja som historiskt använts till impregnering av träbåtar. Nu för tiden har det blivit en mycket populär produkt för impregnering av altaner, trädäck, bryggor, träfasader och andra träkonstruktioner. Jämfört med trätjära består roslagsmahogny även av rå linolja och balsamterpentin vilket gör att den tränger ner i träet och inte klibbar eller blöder under soliga dagar. Vill man inte arbeta med lösningsmedel har vi två tjäroljor utan lösningsmedel, Bryggolja 25/75 och Tjärolja ECO 20/80. Produkterna är tillverkade av traditionellt framställd dalbränd tjära, rå kallpressad linolja från svenska linbönder och balsamterpentin som tillverkas av hartsrik tall. Trätjära framställs genom torrdestillation av kådrik ved, kåda är trädets egenproducerade skydd mot röta, insekter, svampar och mögel i händelse av skada. Tjärprodukter ger därför ett mycket effektivt skydd mot påväxt och mögel och skyddar mot solljus och fukt. Rå Linolja har jämfört med ”träolja” och andra oljeprodukter mycket små molekyler vilket ger en överlägsen inträning i trä. Genom att tränga in djupt förhindrar man röta och torrsprickor.
Roslagsmahogny.
Att använda roslagsmahogny är både enkelt och ger ett hållbart och estetiskt tilltalande resultat. På altaner och trädäck rekommenderas en till två behandlingar per år eller vartannat för att undvika röta, insektsangrepp, mögel m.m. Initialt får virket en brun kulör som grånar över tid. Tjäroljan kan med fördel nyanseras med färgpigment om man önskar en ljus, silvrig, röd, gul eller svart nyans.

Paintpro.se säljer vi även roslagsmahogny till kunder som vill ha alternativ till att måla sin träfasad med fasadfärg. Använder man roslagsmahogny i stället för täckande färg slipper man skrapa färg vid ommålning, det är lätt att underhålla, man slipper påväxt, en prisvärd behandling och man slipper plaster, mjukgörare och andra kemikalier som finns i moderna akrylat/alkydfärger. I regel borstar man bara av fasaden när det är dags att stryka på en ny omgång. Vill man inte ha en fasad som grånar över tid är det populärt att blanda i svart färgpigment för en svart fasad eller järnoxidrött för en rödfärgsliknande fasad. Möjligheterna att nyansera är oändliga och vi på Paintpro.se erbjuder ett mycket stort sortiment av torrpigment. Vill man hellre ha en tjärad fasad har vi flera olika kvalitéer på trätjära och tjära för åteljakt.

Om oss: Paintpro.se är en svensk e-handel som levererar produkter till ytbehandlingsindustrin, träindustri, fordonseftermarknad, marinindustri och gör-det-självare. Vi har ett brett sortiment av färg, lack, slip, personskydd, tejp, lim, fog, slipmaskiner, rep, snöre och handhållna verktyg. Vi levererar snabbt och billigt till företag och privatpersoner runt om i sverige. Vi arbetar enbart med proffsprodukter och tillverkare vars produkter vi själva använder och gillar. Har ni frågor om oss eller våra produkter går det bra att maila till [email protected] eller ringa 031-225599.

Detta inlägg är reklam för Paintpro.se, som drivs av en bloggläsare.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

8 kommentarer:

 1. Eller blanda roslagsmahogny själv, 3 liter för under 300...

  SvaraRadera
 2. Trätjära görs traditionellt på tallved i Sverige.

  På denna bloggen torde det vara mera passande med "ryssolja" som görs på björkved...

  Ps även spädd med frikostiga mängder terpentin för god inträngning kan behandlade föremål svettas trätjära och bli klibbiga varma dagar när solen ligger på. Med tiden torkar det dock. Använd inte på träytor som man avser röra eller sitta på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trätjära tillverkas tyvärr i väldigt små mängder i sverige, den volymen som tillverkas når i regel inte marknaden och understiger 1% av konsumtionen. Vår tjära är tillverkad av tallved. Tjära utblandad med linolja och terpentin är inga problem att applicera på ytor man avser röra.

   Radera
 3. Trätjära, balsamterpentin och svart pigment. Billigt och perfekt för trallen.

  SvaraRadera
 4. Trevlig informativ annons och bra initiativ från Cornu att söka annonsörer bland läsarna! Gör i alla fall mig både mer positiv till både Paintpro och bloggen!

  SvaraRadera
 5. Brukar skrubba in vanlig grönsåpa och vatten (50/50) på altanen varje vår. Altanen blir ljusgrå och lite vattenavvisande. Kanske finns annan såpa som är ännu bättre?

  SvaraRadera
 6. En kollega har pratat sig varm om en liknande produkt nyligen som han använder på sin brygga.

  Jag brukar köpa nån form av träolja på bauhaus till min altan men det känns som att jag behöver göra om jobbet så ofta att det istället inte blir av alls. Produkten känns vattnig på något sätt?

  Trött på stickor i foten. Köpt 5l från dessa nu som jag ska pensla ut, hoppas det funkar.

  SvaraRadera