Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2020-04-22 10:00

Reklam: Digitala konferenser och möten är bättre för alla

Detta inlägg är läsareklam från InvitePeople.com.

Coronapandemin pressar snabbt fram förändringar på många håll, inte minst i evenemangsbranschen. Mässor, konferenser och möten över hela världen blir inställda eller flyttade online. Jag som CTO på InvitePeople.com har försökt driva på samma utveckling i snart tio år: att digitalisera möten för att göra dem mer effektiva.
InvitePeople.com
InvitePeople är en onlinetjänst för att hantera alla sorters konferenser och evenemang, från små företagsevent till stora publika mässor. Mest aktuellt just nu är våra tjänster för streamade seminarieprogram, matchmaking på videolänk, digitala utställningar, interaktivitet och gamification. Vi hanterar även registreringar, betalningar och alla de klassiska moment som krävs för ett fysiskt möte.

Jag har alltid vurmat för distansjobb och den flexibilitet det skapar. Tack vare den nya acceptansen för videomöten kan jag genomföra hela veckans möten på en förmiddag. Jag kan prata med människor från olika länder i olika tidzoner utan ansträngning. Allt handlar om beteende och nu är det möjligt att effektivisera våra konferenser på precis samma sätt.

Med rätt teknik går det att skapa digitala konferenser som höjer nivån rejält. Det går att göra innehållet mer kompakt och interaktivt och på så sätt mer pedagogiskt. Det går att få in fler möten, mer kommunikation och mer exponering av de företag som står bakom konferenserna. Dessutom slipper jag äta kalla wraps vid ståbord och få caesardressing i skägget.

Sitter du med de här frågeställningarna på ditt företag? Kontakta mig, eller boka en demo av vår plattform på InvitePeople.com.

Erik Gullestad
CTO
InvitePeople 
[email protected]
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

2 kommentarer:

 1. Erik har en god poäng, men det man missar just nu är de informella ad hoc-mötena. Wraps-stunden kan vara ett utmärkt tillfälle för ett sådant möte - ett samtal med någon utanför din vanliga sfär som ger dig nya insikter, eventuellt väldigt värdefulla. Som jag brukar säga till mina kollegor hela tiden: optimera för effectiveness, inte efficiency! Träffas gärna digitalt, men var analoga också ibland!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller helt med dig! Personligen tycker jag det bästa sättet att samarbeta är att sköta merparten i textform, videomöten regelbundet och träffas då och då och ha kul. Det är lättare att fånga upp oväntade möjligheter när det inte finns någon agenda.

   Tyvärr är det framförallt de slumpmässiga mötena som är olämpliga pga coronapandemin. Det går att fånga upp detta med olika sociala funktioner, tex i InvitePeople, men det blir inte samma sak som vid ett fysiskt möte.

   När det kommer till att leverera innehåll effektivt till många personer finns det dock inget som slår ett digitalt format. Jag tror att vi kommer att få se många fler digitala möten av olika slag, framförallt internationellt. Regionalt hoppas jag att vi fortsätter att träffas fysiskt.

   Radera