Cornucopia?

Aktuellt

Jämför dig inte med andra - om du inte vill vara bitter - sätt upp dina egna mål och jämför med dig själva!

"If you compare yourself with others, you may become vain or bitter, for always there will be greater and lesser persons than yoursel...

2020-04-18 15:16

Preliminärt lägenhetsprisindex Stockholm april 2020 - priserna tillbaka till januari 2016

Utifrån Valueguards pressmeddelande bifogas en graf över lägenhetsprisindex för Stockholm, där index beräknas falla cirka 5% i april. Priserna är därmed i mitten av april tillbaka på nivåer som först sågs i januari 2016, och den som köpte en lägenhet för drygt fyra år sedan har inte fått ett öre "betalt för att bo".
Lägenhetsprisindex Stockholm, till och med preliminära mitten av april. Data: Valueguard
Eftersom nedgången på 4% för lägenheter i Stockholm skedde under andra halvan av mars och under sjunkande omsättning så var inte nedgången med fullt ut i index för mars. Sedan dess har priserna fallit ytterligare 2% under första halvan av april enligt Valueguards pressmeddelande. Givet att priserna skulle stå stilla resten av april innebär det att index faller 4.9% i april.

Graf för den utvecklingen visas ovan.

Priserna på lägenheter i Stockholm ligger därmed på samma nivå som i januari 2016, eller för drygt fyra år sedan, och man har inte "fått betalt för att bo" sedan dess, om man nu inte sålde på högre nivåer, eller köpte på dippen 2018. De som köpt sedan juli 2019 eller mellan januari 2016 och oktober 2017 ligger nu back på sina fantastiska lägenhetsaffärer, utifrån index. Detta givet att priserna inte fortsätter falla under andra halvan av april i spåren av coronakrisens permitteringar, varsel, konkurser och arbetslöshet även hos högavlönade i den så kallat trygga IT-branschen eller trendiga reklambyråer.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

9 kommentarer:

 1. Det har ju sagts vargen kommer i tjugo år nu. Det kommer ingen varg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vargen är likt den svarta svanen sällsynt, men ingen av dem är utdöda. En dag dyker de upp. Är det nu? Fråga inte mig!

   Radera
  2. Öhh, sensmoralen med historien var väl att om man ropar varg för ofta är det ingen som lyssnar. Är det någon som lyssnar nu eller har de annat viktigare för ögonen.

   Radera
 2. "Priserna på lägenheter i Stockholm ligger därmed på samma nivå som i januari 2016"

  Det är inte den uppfattning jag får när jag går in på Hemnet och tittar på priser i Stockholms innerstad. Möjligt är utropspriserna nu väldigt höga i förhållande till avslut.

  Man får väl lita på statistiken, men normalt tycker jag den brukar korrelera väl med vad jag själv upplever, dock inte detta fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Budgivningarna har upphört: https://imgur.com/a/MnqZ56n

   Radera
 3. Om jag inte minns fel så viktar Valueguard bostäder och bostadsobligationer. De senare lär ju ha gått ner.

  SvaraRadera
 4. En naturlig reaktion på det som sker. Får vi massarbetslöshet under en längre tid kommer priserna sjunka en del, sker inte det kommer priserna att återgå till de höga nivåer som var innan coronan.

  SvaraRadera
 5. Tur att man sålde på toppen.

  SvaraRadera