Cornucopia?

Aktuellt

Hur ska man investera för obligationsbubblans centralbankskrasch?

Låt oss anta att den centralbanksdrivna obligationsbubblan av någon anledning kraschar, utan att centralbankerna kan stoppa det hela. Hur sk...

2020-04-27 21:07

Påminnelse: Miniseminarium online - Hur bygger vi ekonomin efter pandemin?

Ikväll måndag 22:00 deltar jag i ett direktsänt seminarium på Uppsala-regionrådet Stefan Olssons (M) Facebook-sida. Titeln är Hur bygger vi upp ekonomin efter pandemin? och förutom Stefan deltar docenten i ekonomisk historria Henrik Malm Lindberg, och Moderaternas ekonomisk-politiske talesperson riksdagsledamoten Elisabeth Svantesson (M).
Wilderäng, Svantesson, Malm Lindberg.
Seminariet bör hålla på runt 30 minuter.

Vi ses där!
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

4 kommentarer:

 1. Elisabeth Svantesson har inte förstått allvaret i situationen. Ibland verkar det som att en del politiker tror att om ett halvår är allt som vanligt igen. Och statens finanser är så starka..

  Går bostadspriser ner med ~20% (~40-50% är väl mer troligt), kommuners ekonomi kraschar. Folk kommer tvingas strypa sin ekonomi under mycket lång tid framöver. Det går inte att starta om med konstgjord andning.

  Vad staten måste göra är att ändra alla regler man kan som förhindrar företag att snabbt anpassa sina fasta utgifter. Då kanske det här bara kommer bli riktigt illa och inte katastrof som nu

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är enig med dig. Svantesson säger att regeringen investerar nu. Jag skulle snarare säga att de betalar ut bidrag och ökar offentlig sektor som enbart ger engångs/korttidseffekter.
   Goda investeringar bygger landet långsiktigt. Dvs. snabbjärnväg, nya elkraftlinjer, bredband, säkrare tunnlar och broar. Sånt gör ett land starkare på lång sikt.

   Radera
 2. Tackar för en bra diskusion kring läget!

  SvaraRadera
 3. Cournu får gärna ge sin syn på saken till de som inte kunde följa miniseminariumet.

  SvaraRadera