Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2020-04-27 21:07

Påminnelse: Miniseminarium online - Hur bygger vi ekonomin efter pandemin?

Ikväll måndag 22:00 deltar jag i ett direktsänt seminarium på Uppsala-regionrådet Stefan Olssons (M) Facebook-sida. Titeln är Hur bygger vi upp ekonomin efter pandemin? och förutom Stefan deltar docenten i ekonomisk historria Henrik Malm Lindberg, och Moderaternas ekonomisk-politiske talesperson riksdagsledamoten Elisabeth Svantesson (M).
Wilderäng, Svantesson, Malm Lindberg.
Seminariet bör hålla på runt 30 minuter.

Vi ses där!

4 kommentarer:

 1. Elisabeth Svantesson har inte förstått allvaret i situationen. Ibland verkar det som att en del politiker tror att om ett halvår är allt som vanligt igen. Och statens finanser är så starka..

  Går bostadspriser ner med ~20% (~40-50% är väl mer troligt), kommuners ekonomi kraschar. Folk kommer tvingas strypa sin ekonomi under mycket lång tid framöver. Det går inte att starta om med konstgjord andning.

  Vad staten måste göra är att ändra alla regler man kan som förhindrar företag att snabbt anpassa sina fasta utgifter. Då kanske det här bara kommer bli riktigt illa och inte katastrof som nu

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är enig med dig. Svantesson säger att regeringen investerar nu. Jag skulle snarare säga att de betalar ut bidrag och ökar offentlig sektor som enbart ger engångs/korttidseffekter.
   Goda investeringar bygger landet långsiktigt. Dvs. snabbjärnväg, nya elkraftlinjer, bredband, säkrare tunnlar och broar. Sånt gör ett land starkare på lång sikt.

   Radera
 2. Tackar för en bra diskusion kring läget!

  SvaraRadera
 3. Cournu får gärna ge sin syn på saken till de som inte kunde följa miniseminariumet.

  SvaraRadera