Aktuellt

Nya extrema Ygeman-rekord för elpriserna - 630 öre per kWh i södra Sverige på måndagen den 29:e november

"Vi har inte elbrist." - energiminister Anders Ygeman (S) till Expressen 8:e september 2021 Nordpool har nu fastställt elpriserna ...

2020-04-24 07:53

Nytt guldprisrekord - blandade börser

Gårdagen bjöd på ett nytt guldprisrekord mätt i svenska kronor, medan börserna var blandade - positiva i Europa, runt nollan i USA och spretande med tyngdpunkt negativt i Asien under morgonen.
Guldtackor.
Nytt guldprisrekord i svenska kronor per gram är nu 562:- SEK. Guldpriset har fallit tillbaka något sedan dess och handlas nu på drygt 557:- SEK per gram. Priset steg även i USD, men är fortfarande inte tillbaka på rekordnivåer.

På börssidan var det blandat. Tyska DAX gick +0.95%, svenska OMXSPI +1.23%, medan man höll sig runt nollan i USA med S&P-500 på -0.05% och Nasdaq Composite på -0.01%.

Under morgonen är dock tyngdpunkten negativ i Asien, med positiv börs i Australien och ASX 200 +0.71%, medan Hang Seng år -0.49%, Nikkei 225 -1.11%, Straits Times -0.92% och SSE Composite -0.91%.

Och i USA uttryckte president Donald Trump intresse för att låta injicera desinfektionsmedel (t ex klorin...) direkt i blodet för att testa om det kan bota corona...
"And then I see the disinfectant where it knocks it out in a minute. One minute. And is there a way we can do something like that, by injection inside or almost a cleaning? So it'd be interesting to check that. I'm not a doctor. But I'm, like, a person that has a good you-know-what." - Källa: BBC, icke-länk www.bbc.com/news/world-us-canada-52407177
Nu återstår att se om Trumps väljare gör slag i saken och börjar injicera klorin. Han lär i så fall inte bli omvald. Svårt när väljarna är begravda.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

16 kommentarer:

 1. Det skulle potentiellt sätt också kunna vara en vädjan/uppmaning till den demokratiska väljarkåren...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smart. Good you-know-what.

   Radera
  2. Det är dock onekligen ett "intressant" läge i amerikansk politik, sittande president är onekligen nyckfull och utmanaren har framstått som aningen förvirrad i vissa framträdanden. Nu mer än någonsin skulle det behövas en stark och enande kandidat från något håll som kunde lägga en våt filt över den alltmer tilltagande polariseringen.

   Radera
 2. Klorin!!
  Kan ingen ta ifrån Trump den där knappen...

  SvaraRadera
 3. Gick ju sådär med hans känsla för klorokin. Fritt från minnet

  "I have a good feeling about it. I'm pretty sure it will work. And you know what, I'm usually right about most things. So chances are pretty good I'm right now"

  SvaraRadera
 4. Det cirkulerar alla möjliga foliehattskurer på nätet, varav en är att dricka klorin, vilket lett till fatala konsekvenser för några - Darwin Award på detta. Förmodligen är det på foliehattarnas forum som Trump hittar sina idéer och sedan presenterar på sina pressträffar. Man undrar om Trump verkligen har en skruv lös eller om det är hans politiska strategi som han nu tar till sjukvården, misdirection, obfuscation, blame, confusion, etc.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan förstå att en mindre vetande person skulle kunna se logik i att använda desinfektionsmedel, vilket ju har som effekt att ta död på levande bakterier och förstöra virus på porslin i exempelvis badrum. Den som inte är totalt ignorant inser förstås att även lungor och kropp inte består av porslin, utan av levande celler, som också blir desinficerade (döda).

   Det är helt obegripligt att en person som Trump kan leda USA. Jag befarar att The Simpsons avsnitt för 20 år sedan där Trump hade blivit president och kört USAs ekonomi i botten blir sannspådd.

   Radera
 5. Börsen steg 3 % vid en hint om att remdesivir kunde fungera. Efter den drömmen kraschat, börsen ned ca 1%.

  Up on good news, not so much down..

  SvaraRadera
 6. Jag killgissar att guldet når ATH i USD inom 12 månader, och att vi når över 2000 USD i denna bull market. Jag skulle inte heller utesluta att vi når över 2500 eller 3000 om USD försvagas och vi når mani.

  Guldbolagsindexet HUI är på 273 vilket är långt ifrån topparna på över 600. Eftersom guldet är på ATH i de flesta valutorna så är bolagen undervärderade ur ett historiskt perspektiv.

  Även här bör vi nå ATH så småningom med 375 som första delmål. Men egentligen är alla gissningar på längre sikt än 5 minuter vanskliga i denna galna tid, men för mig så är det guldaktier som gäller med överväxling mot silveraktier längre fram, och ev även basmetaller som koppar om de blir utbombade och vi går mot inflation.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 'Eftersom guldet är på ATH i de flesta valutorna så är bolagen undervärderade ur ett historiskt perspektiv.'

   Vilken källa or använder du för att se historiska data om olika valutor och deras värde kontra guldpris? Tacksam för svar!

   Radera
 7. Silverpriset är fortfarande långt från sin topp. Det känns som silver tappat i status som investeringsmetall de senaste senaste decenierna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. DecennieT kan jag acceptera. Kolla silver ATH i förra finanskrisen.

   Radera
 8. Det enda jag har emot Trump är att han är isolationistisk. Det brukar betyda problem för oss andra i västvärlden. Det alla borde erkänna för sig själva är att utan USA klarar vi oss inte i längden. EU och NATO kan låta kaxiga men det är bara ljud, som en get som bräker, utan USA. Detsamma gäller i Asien. Vilken är fienden? Det varierar. Men det är pax amerikana som gäller.

  SvaraRadera
 9. Det jag har emot Trump är att han håller på och monterar ner USAs författning. Han har dock god hjälp av det republikanska partiet som har blivit helt galet (förutom Mitt Romney). En gång i tiden tyckte jag att republikanerna var vettigare än demokraterna.

  Just nu är han dessutom farlig för världen med sin (brist på) strategi för att hantera Covid-19-krisen. När USA körs i botten ekonomiskt står Kina beredd att ta över som dominant på världsscenen. Det blir inte roligt för oss i Sverige.

  SvaraRadera
 10. Klorin? Jag tror minsann den gode Cornu har börjat producera Fake News.

  Vad Trump sa var ”disinfectant”. Däribland ingår alla möjliga ämnen, exempelvis alkoholer.

  Man kan tycka vad man vill om pösmunken Trump och hans ofta slarviga påståenden, men bloggen ska nog undvika att sänka sig till Aftonbladet-nivå, genom att lägga ord i hans mun som han aldrig uttalat.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Disinfectant

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågan är väl om Trump vet skillnaden mellan alkohol (av olika slag) och desinfektionsmedel (som t.ex. klorin) i allmänhet. :-)

   Ett mycket vanligt desinfektionsmedel i USA är Clorox som är ett handelsnamn för natriumhypoklorit ...

   Radera