Aktuellt

Nya extrema Ygeman-rekord för elpriserna - 630 öre per kWh i södra Sverige på måndagen den 29:e november

"Vi har inte elbrist." - energiminister Anders Ygeman (S) till Expressen 8:e september 2021 Nordpool har nu fastställt elpriserna ...

2020-04-20 07:47

Negativ börsmåndag i Asien

Börsmåndagen inleds negativt över nästan hela linjen i Asien. Börsöppningen i Sverige är osäker och dagen kommer domineras av kvartalsrapporter, där de framåtblickande uttalandena avgör.
Operahuset i Sydney.
Bland de asiatiska börsindex bloggen följer är det bara Shanghais SSE Composite som är positiv, men de fastlandskinesiska börserna lever ofta sitt eget liv.

SSE Composite går +0.17%, Australiens ASX 200 -1.42%, Hang Seng -0.067%, Nikkei 225 - 1.23% och Straits Times -0.13%.
Dagschart ASX-200.
Börserna i Europa följer ofta samma riktning som Australien, vilket talar för en osäker öppning i Sverige. Börsen i Australien har haft en ganska stabil återhämtning, men ligger fortfarande -18.99% sedan årsskiftet.

Stockholmsbörsen förväntas domineras av verkstadsjättens Sandviks delårsrapport. Själva siffrorna är nog mindre intressanta, men vad man säger om läget framöver desto mer.

Guldpriset är ner något i såväl amerikansk dollar som svensk krona under morgonen.

Det nordamerikanska finoljepriset WTI ligger nu under 15 USD för första gången på 21 år. OPEC:s uttalanden om produktionsminskningar verkar inte direkt gett oljepriset stöd.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

5 kommentarer:

 1. Riktigt stor spread nu mellan wti och brent oljan.

  Lite förvånande att brent håller emot så pass bra. Vad beror skillnaden i pris på egentligen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lagerkapaciteten i USA slår i taket först, typ.

   https://www.di.se/nyheter/oljeanalytikern-fick-ratt-darfor-rasar-wti-och-inte-brent/

   Radera
 2. Oljan rasar...börserna tickar uppåt...normalt....not!!

  SvaraRadera
 3. Osäkert som vanligt i denna nya tid, att gissa om det ska gå upp, ner eller stå stilla på dagsbasis har ingen stor betydelse. Det kommer drivas av virusnyheter och makrostatistik mm.

  Öppnar upp ser det ut som. Sen får vi se nyhetsflödet.

  SvaraRadera
 4. Allså det är storsälj som jag ser det, eller, let´s go!
  Sandvik var ju lite positiva, men, vad ska man tro nu då? Läget är mycket mer för "men vår verksamhet kommer nog hålla" än "nu rensar vi ut i garderoben".

  SvaraRadera