Cornucopia?

Aktuellt

Hur ska man investera för obligationsbubblans centralbankskrasch?

Låt oss anta att den centralbanksdrivna obligationsbubblan av någon anledning kraschar, utan att centralbankerna kan stoppa det hela. Hur sk...

2020-04-20 07:47

Negativ börsmåndag i Asien

Börsmåndagen inleds negativt över nästan hela linjen i Asien. Börsöppningen i Sverige är osäker och dagen kommer domineras av kvartalsrapporter, där de framåtblickande uttalandena avgör.
Operahuset i Sydney.
Bland de asiatiska börsindex bloggen följer är det bara Shanghais SSE Composite som är positiv, men de fastlandskinesiska börserna lever ofta sitt eget liv.

SSE Composite går +0.17%, Australiens ASX 200 -1.42%, Hang Seng -0.067%, Nikkei 225 - 1.23% och Straits Times -0.13%.
Dagschart ASX-200.
Börserna i Europa följer ofta samma riktning som Australien, vilket talar för en osäker öppning i Sverige. Börsen i Australien har haft en ganska stabil återhämtning, men ligger fortfarande -18.99% sedan årsskiftet.

Stockholmsbörsen förväntas domineras av verkstadsjättens Sandviks delårsrapport. Själva siffrorna är nog mindre intressanta, men vad man säger om läget framöver desto mer.

Guldpriset är ner något i såväl amerikansk dollar som svensk krona under morgonen.

Det nordamerikanska finoljepriset WTI ligger nu under 15 USD för första gången på 21 år. OPEC:s uttalanden om produktionsminskningar verkar inte direkt gett oljepriset stöd.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

5 kommentarer:

 1. Riktigt stor spread nu mellan wti och brent oljan.

  Lite förvånande att brent håller emot så pass bra. Vad beror skillnaden i pris på egentligen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lagerkapaciteten i USA slår i taket först, typ.

   https://www.di.se/nyheter/oljeanalytikern-fick-ratt-darfor-rasar-wti-och-inte-brent/

   Radera
 2. Oljan rasar...börserna tickar uppåt...normalt....not!!

  SvaraRadera
 3. Osäkert som vanligt i denna nya tid, att gissa om det ska gå upp, ner eller stå stilla på dagsbasis har ingen stor betydelse. Det kommer drivas av virusnyheter och makrostatistik mm.

  Öppnar upp ser det ut som. Sen får vi se nyhetsflödet.

  SvaraRadera
 4. Allså det är storsälj som jag ser det, eller, let´s go!
  Sandvik var ju lite positiva, men, vad ska man tro nu då? Läget är mycket mer för "men vår verksamhet kommer nog hålla" än "nu rensar vi ut i garderoben".

  SvaraRadera