Cornucopia?

Aktuellt

Hur ska man investera för obligationsbubblans centralbankskrasch?

Låt oss anta att den centralbanksdrivna obligationsbubblan av någon anledning kraschar, utan att centralbankerna kan stoppa det hela. Hur sk...

2020-04-29 06:27

Nedåt i USA - och starkare krona

De amerikanska börserna föll under gårdagen, och särskilt den tekniktunga Nasdaq-börsen. Ovanpå det stärks den svenska kronan kraftigt nu på morgonen vilket spär på raset för oss svenskar. I Asien stiger förstås börserna ändå.
Dagschart Nasdaq Composite.
Svenska kronan har stärkts kraftigt under morgonen och USDSEK ligger nu på 9:86 mot 10:00 igår. Det är för stunden ett ras för USD på 1.46%.

Ovanpå detta föll de amerikanska börserna igår. De breda börserna och indexen kanske inte så mycket, där t ex S&P-500 bara backade 0.52%, men för tekniktunga Nasdaq-börsen var fallet desto hårdare med -1.40% för Nasdaq Composite och hela -1.81% för Nasdaq-100.

Tillsammans med SEK-förstärkningen är det en nedgång på över 3% för teknikaktierna. Enskilda aktier föll förstås hårdare, t ex backade Google 3.01%, Netflix 4.16% och Tesla 3.71%.

I Asien stiger dock börserna måttligt under morgonen, undantaget Nikkei 225 som  är på -0.06%, medan t ex ASX-200 går +1.18%.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

6 kommentarer:

 1. Google ökade dock i efterhandeln med 7,98

  SvaraRadera
 2. Jag har läst att när börsen stiger på negativa nyheter är det bra för då är sentimentet positivt.
  Så vi är nog i en positiv spiral nu. Hela tiden nya negativa nyheter att handla upp börsen på. Det enda jobbiga är att jag förstår absolut noll.

  SvaraRadera
 3. Jag förvånas över att inte sek stärktes tidigare och väsentligt mycket mer då den svenska ekonomin är den enda i världen som är helt öppen under coronan. Men något håller ändå tillbaka kronvärdet

  SvaraRadera
 4. Kanske att SEK är en liten valuta, och även risk att kronkursen kommer sjunka tills svenska exportvaror blir säljbara? Fördel med flytande valuta, men kan bli tråkigt för den som ska växla SEK till andra valutor. Eller importera något :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja en stark valuta trumfar alltid

   Radera