Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2020-04-29 06:27

Nedåt i USA - och starkare krona

De amerikanska börserna föll under gårdagen, och särskilt den tekniktunga Nasdaq-börsen. Ovanpå det stärks den svenska kronan kraftigt nu på morgonen vilket spär på raset för oss svenskar. I Asien stiger förstås börserna ändå.
Dagschart Nasdaq Composite.
Svenska kronan har stärkts kraftigt under morgonen och USDSEK ligger nu på 9:86 mot 10:00 igår. Det är för stunden ett ras för USD på 1.46%.

Ovanpå detta föll de amerikanska börserna igår. De breda börserna och indexen kanske inte så mycket, där t ex S&P-500 bara backade 0.52%, men för tekniktunga Nasdaq-börsen var fallet desto hårdare med -1.40% för Nasdaq Composite och hela -1.81% för Nasdaq-100.

Tillsammans med SEK-förstärkningen är det en nedgång på över 3% för teknikaktierna. Enskilda aktier föll förstås hårdare, t ex backade Google 3.01%, Netflix 4.16% och Tesla 3.71%.

I Asien stiger dock börserna måttligt under morgonen, undantaget Nikkei 225 som  är på -0.06%, medan t ex ASX-200 går +1.18%.

6 kommentarer:

 1. Google ökade dock i efterhandeln med 7,98

  SvaraRadera
 2. Jag har läst att när börsen stiger på negativa nyheter är det bra för då är sentimentet positivt.
  Så vi är nog i en positiv spiral nu. Hela tiden nya negativa nyheter att handla upp börsen på. Det enda jobbiga är att jag förstår absolut noll.

  SvaraRadera
 3. Jag förvånas över att inte sek stärktes tidigare och väsentligt mycket mer då den svenska ekonomin är den enda i världen som är helt öppen under coronan. Men något håller ändå tillbaka kronvärdet

  SvaraRadera
 4. Kanske att SEK är en liten valuta, och även risk att kronkursen kommer sjunka tills svenska exportvaror blir säljbara? Fördel med flytande valuta, men kan bli tråkigt för den som ska växla SEK till andra valutor. Eller importera något :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja en stark valuta trumfar alltid

   Radera