Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2020-04-07 11:37

Lysa har nollat Spiltan Räntefond Sverige

Investeringsrobottjänsten Lysa har nollat sitt innehav i Spiltan Räntefond Sverige, även om fonden fortfarande listas som en dela av Lysa räntor.
Skärmdump från Lysa.
Därmed behöver man inte oroa sig över innehavet i Lysa, som på grund av tidigare 17% andel av räntedelen placerad i Spiltan Fonders Räntefond Sverige, var tvungen att stoppa handeln i räntedelen under några dagar.

Det ser ut som Lysa dragit samma slutsats som bloggaren, dvs att undvika Spiltan Fonder framöver.

Lysa förblir bloggarens primära privata sparande.

Tillägg: Lysa skriver nu om det hela på sin blogg:
"Under perioden då handeln var senarelagd hade vi kontakt både med Spiltan och berörda myndigheter för att påskynda en öppning. Baserat på den information vi har, delar vi inte Spiltans bedömning att det, under lång tid, var i andelsägarnas intresse att hålla fonden stängd. Därför är Spiltan inte längre en del av Lysa Räntor."
Istället har man plockat in en fond Dimensional Global och två ETF:er från iShares, som ska vara hedgade mot svenska kronan och ger en exponering globalt då man bedömer att de marknaderna ger en bättre likviditet.

6 kommentarer:

 1. Då kanske man kan byta tillbaka från hållbar till bred igen. Men skulle vilja ha något offentligt från Lysa först

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. https://blogg.lysa.se/forandringar-i-lysa-rantor/

  SvaraRadera
 4. De kommer hålla ett webinar_rantor om detta på torsdag.

  https://mailchi.mp/lysa/webinar_rantor

  "Vi har sålt Spiltan Räntefond Sverige
  Under perioden då handeln var senarelagd hade vi kontakt både med Spiltan och berörda myndigheter för att påskynda en öppning. Baserat på den information vi har, delar vi inte Spiltans bedömning att det, under lång tid, var i andelsägarnas intresse att hålla fonden stängd. Därför är Spiltan inte längre en del av Lysa Räntor."

  SvaraRadera
 5. Kommer ihåg när du lovordade spiltan för några år sedan. Allt har sin tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Löjligt!
   Nu tror jag inte Cornu behöver någon som försvarar honom, men det är ganska patetiskt att hålla en sådan sak emot honom.
   Hade han dagarna innan snackat sig varm och kommit med saker som "här är de garanterat säkra", så hade det varit en annan sak.
   Själv är jag intresserad av vad han tror (med betoning tror), och kommentarer som din lär ju knappast göra det roligare att skriva om sin ekonomi.

   Om man läser "ekonomibloggare" eller vad man nu ska kalla det, så är det ju få som är så tydliga med att allt du gör är på egen risk. Ur mitt perspektiv är det intressanta resonemanget inte själva tipset.

   Radera