Aktuellt

"Tag några öl innan du loggar in på börssidorna"

En god vän till mig tillika aktieräv berättade att vederbörande fått tipset att "ta några öl innan du loggar in på börssidorna". D...

2020-04-13 13:37

Live hos P4 Radio Sjuhärad idag 16:00

Idag klockan 16:00 sitter jag live hos P4 Radio Sjuhärad och pratar förhoppningsvis om min kommande bok Redovisningsavdelning Marviken (iaf var det vad de lockade mig med), trots att den inte är släppt än. Antagligen blir jag utsedd till expert på prepping och ska uttala mig om coronakrisen också.
Redovisningsavdelning Marviken av Lars Wilderäng
Så kom igen, det blir kul!

Ni hittar P4 Radio Sjuhärad på Interwebz här, om ni inte är närmast sörjande och kan lyssna på FM-bandet från Häglaredsmasten.

Redovisningsavdelning Marviken kommer den 7:e maj som inbunden, e-bok och ljudbok inklusive hos alla svenska streamingtjänster. Bokreleasesigneringar är inte inställda än, men det är nästan fyra veckor kvar. Stöd din lokala hårt coronadrabbade bokhandel och köp boken över disk, t ex från SF-bokhandeln, Akademibokhandeln, Pocketshop eller någon annan lokal bokhandel.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

10 kommentarer:

 1. Med tanke på Covid-19, har det varit några nyheter om den oväntade korrelationen mellan vaccin BCG och motståndkraften mot Covid-19? Jag har varken noterat det i DN eller i någon av Sveriges Radios utsändningar, men jag har inte tålamod för TV-nyheter, så där har jag ingen koll alls.

  Egentligen borde BCG och Covid-19 inte ha mycket med varandra att göra, då vaccinet är riktat mot bakterier och Covid-19 är ett virus. Korrelationen börjar väl dock bli för iögonfallande för att just bara vara att slump. Att det i Tyskland ses en klar skillnad mellan f d Väst- och Östtyskland, eller mellan Portugal och Spanien, eller för den delen hela f d östblocket, kan ha med detta att göra.

  Forskningsarbetet om detta har nått media i nästan en vecka, så det är därför jag tycker det är märkligt att jag inte noterat det i svensk media.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Råkade läsa denna preprint som dök upp via Twitter. https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.04.07.20056994v1
   Den är förhållandevis lättläst. Men det är en intressant fråga. Som kräver nyansering. Mycket är fortfarande okänt.

   Radera
  3. Även detta, kanske tom mer intressant: https://www.forbes.com/sites/madhukarpai/2020/04/12/bcg-against-coronavirus-less-hype-and-more-evidence-please/#23e001906b4f

   Radera
  4. "Hype" om något man knappt hör något om? Det var en skämtsam kommentar, för jag kan definitivt tänka sig att bilden är annorlunda för en som arbetar inom fältet.

   Det jag har hört stämmer väl med den försiktigt optimiska tonen i Forbes-artikeln. Om inte BCG är orsaken kommer det oavsett behövas studier för att förstå klara skillnader mellan populationer där inga skillnader förväntas.

   Radera
 2. Är Redovisningsavdelning Marviken en ensamstående bok eller del 1 i en serie?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fristående bok. Hurså? Rysligt intresserad av varför folk alltid frågar detta?

   Radera
  2. En lång serie är ett utmärkt sätt att lösa julklappsbekymmer.

   Radera
  3. Kanske också för att om något är bra vill man ju gärna att det ska vara längre, 400 sidor är bra - men 400x3 är ännu roligare att se fram emot.

   Radera
  4. Förväntan av böckerna gör dig lyckligare än den faktiska tillgången i det långa loppet! Tänker på det Micael Dahlen skrev boken Nextopia, som nu har några år på nacken. Det var ett tag sen jag läste den men i stort beskriver den rätt väl hur lyckonivån sjunker när man väl fått tillgång till det man väntade på. Man kan däremot dra ut på lyckan ganska länge genom att skapa fler förväntningar då lyckan aldrig hinner dala till samma nivå som den var innan förväntningen existerade. Exempelvis kommer många filmtrilogier med ett års mellanrum sä man kan maximera förväntningen och därmed även konsumenters vilja att spendera pengar. Som Andersson skriver så är 400x3 ännu roligare att se fram emot än 400x1.

   Radera