Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2020-04-20 09:25

Lägenhetspriserna i Göteborg tillbaka på nivåer från februari 2017

Med nedgången under andra halvan av mars och de rapporterade fortsatta nedgången om två procent under första halvan av april är nu lägenhetspriserna i Göteborg tillbaka på nivåerna från februari 2017, eller för drygt tre år sedan. Det är fortfarande bättre än Stockholm där priserna är tillbaka på januari 2016. Graf nedan.
Eriksberg i Göteborg, där av någon okänd anledning man behållit en bockkran mitt i ett bostadsområde.
Valueguard uppger att nedgången i Göteborg i mars för deras kvalitetsjusterade lägenhetsprisindex skedde med två procent under andra halvan av månaden, och sedan fortsatte med ytterligare två procent under första halvan av april. 

Det ger nedanstående preliminära graf.
Lägenhetsprisindex Göteb org. Preliminära siffror för april 2020 enligt Valueguards pressmeddelande.
Likt för Stockholm ser det ut som en snygg dubbeltopp, eller teknisk huvud-skuldra för priserna.

Oavsett så har man alltså inte fått "betalt för att bo" på tre år i Göteborg, åtminstone inte de som köpte under 2017 eller större delen av 2019. 
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

12 kommentarer:

 1. Eftersom jag misstänker att många Göteborgare läser här snikar jag denna kommentar åt nåt annat. Någon som har tips på vad man kan hitta på som ensam i staden över en helg nu i coronatider? Ska dit med frugan men hon har åtaganden under dagarna så då har jag utrymme att göra vad jag vill. Brukar köpa några böcker på sci-fi bokhandeln och öka på min ständigt ökande lista i bokhyllan över saker jag har att läsa, sen åka ut till mariaplan och dricka mig berusad och äta husmanskost på Red Lion.

  Praktiserar dock avhållsamhet för tillfället, så utöver sci-fi bokhandeln vet jag inte vad jag ska göra. Gärna något öppet galleri, impressionism och expressionism.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget galleri, men botaniska trädgården är fantastisk i det här vädret och allt som börjat slå ut.
   Stora ytor så du kan hålla distans.

   Radera
  2. Skulle just föreslå SF-bokhandeln, men det skrev du själv.

   Radera
 2. Kranen förgyller utsikten när jag blickar ut över hustaken från min dyra balkong.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tack vare Eriksberg och andra välsegregerade områden hålls prisstatistiken uppe.

   Radera
 3. Om de fortsätter tillbaka till cirka 1850 års nivå kanske jag har råd att köpa en. Kul!

  SvaraRadera
 4. Bodde i min kåk utanför Stockholm i 3 år och sålde för någon vecka sedan. Totalt 20% upp på 3 år blev facit så villor kanske klarar sig bättre (troligt)?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men var bodde du då? Om anekdoten ska förtälja oss något som datapunkt är mer data välkommet?

   Radera
 5. Den förklaring jag hört till att bockkranen står kvar är att den helt enkelt var extremt kostsam att montera ner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En gubbe dynamit hade löser det precis som i Uddevalla. Däremot stod den inte på den plats man trodde när man började bygga runt dockan så den fick snällt puttas 8 meter närmare älven för att verkligheten skulle stämma med kartan. En skymf dock är att man plockat ner wirar och lyftoken från övertrallan trots att kranen redan då var K-märkt. Kan man flytta hela kranen kan man flytta övertrallan ut över vattnet.

   Radera
  2. Ja, nu blir det nog lite problematiskt att få ner den. Kommer bli ett dyrt problem med rost och år. Går inte riktigt att fälla åt sidan längre...

   Radera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera