Aktuellt

Nya extrema Ygeman-rekord för elpriserna - 630 öre per kWh i södra Sverige på måndagen den 29:e november

"Vi har inte elbrist." - energiminister Anders Ygeman (S) till Expressen 8:e september 2021 Nordpool har nu fastställt elpriserna ...

2020-04-21 12:44

Foton: Landvetter flygplats - Göteborgs livlina till omvärlden

Landvetter Flygplats, Sveriges näst största trafikflygplats och Göteborgs livlina till omvärlden och huvudstaden trafikeras numera endast av en enda flyglinje - till Amsterdam klockan 12:05 varje dag. Foton på coronakrisens flygplats följer, tagna cirka 10:00, eller rekommenderade två timmar innan flighten till Amsterdam går.
Avgångar borde byta namn till avgången.
Korttidsparkeringen. Redaktionens bil, och en som körde runt i cirklar - kanske övningskörning.
Taxiparkeringen hade tre stackars taxibilar, men inga kunder.
Premiumgaragets entréplan mitt emot flygplatsens entré.
Långtidsparkering P6.
Det verkar åtminstone finnas två ankommande, så plural är väl fortfarande korrekt.
Incheckning. Totalt räknade jag in fem personer under besöket, som inte hade passerkort och jobbade på flygplatsen. Undertecknad oräknad.
Incheckning och rulltrappan upp till säkerhetskontrollen, komplett med Fast Track, för de som inte vill ... köa.
Där uppe ska den tatuerade räkmacke- och champagnegubben jobba. Hoppas han har kvar jobbet när det här är över, om nu företaget alls överlever detta. Ser annars fram emot att ses igen.
Forex hade stängt, men ännu värre ... 
... så hade Espresso House stängt till höger i bild. Espresso House. Stängt. Fattar ni?
Cirka 75% av aktiviteten på flygplatsen bestod av byggnadsarbetare som bygger det perfekt tajmade nya hotellet. Man får hoppas att byggarbetarna är de som håller Pressbyrån och Max vid liv på landside. Något större hopp för airside finns nog inte.
Bytte några ord med en av de fem passagerarna för KLM-flighten till Schipol. Vederbörande skulle mönstra på ett fartyg i Nederländerna.

Swedavia uppger att Landvetter Airport sysselsätter cirka 4 000 personer fördelat på ett hundratal företag. 90 direktlinjer finns på flygplatsen, idag är den nere på en. Antagligen går fortfarande visst fraktflyg, så verksamheten har nog inte fallit hela vägen till 1% mot normalt. Såg faktiskt ett flygplan flyga över gården igår kväll...
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

25 kommentarer:

 1. Wow. Misstänkte givetvis att det skulle vara glest med folk där, men inte riktigt SÅ öde!

  SvaraRadera
 2. För att vara en apokalyps är den väldigt välstädad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag är Jordan B Petersons förtjänst, han har ju lärt alla att städa sitt rum.

   Radera
 3. Verkar vara en bra plats för social distansiering just nu...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sällskapligt avståndstagande, om jag får be, min gode herre.

   Radera
 4. Mönstra på ett fartyg i Nederländerna? Du sa väl hej till chief karlsson?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är nog pensionär, jag tror däremot att han sprider ganska så roliga historier om sitt yrkesliv på annat håll på nätet, eller så är namnet bara en slump och inte alls kopplat till varandra.

   Radera
  2. Antagligen någon som skulle ombord på ett av våra fortfarande svenska tankfartyg i Rotterdam.
   Karlsson har inte seglat svenskt på länge om min och Yxans slutsats stämmer, dock bra berättare om sina och sin fars äventyr.

   Radera
  3. Yxan & Bitterchiefen: Ni refererar till min något år yngre kollega med samma efternamn som seglade utflaggat under ganska många år ... samt hans far som var chief i P&O under sin karriär. Även farfadern var chief under engelsk flagg.
   Jag har under åren växlat åtskilliga rader med den förstnämnde och även med fadern intill hans bortgång för något år sedan.

   Radera
 5. Det finns så få flyg i luften nu, att jag fick gåshud häromdagen när ett Airbus 330 (Air China) passerade på relativt låg höjd över huset i helgen.

  SvaraRadera
 6. Ankommande från Pittsburgh..... What ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. En glitch från världen innan corona. Datafel.

   Radera
 7. Börjar bli rejält ont om droger med alla neddragningar inom transport, hallucinogener verkar ta marknadsandelar som fan. Det är väl lättsmugglat och kompakt i jämförelse med annat kanske.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur går det med ditt kat-tuggande nu då?

   Radera
  2. Har slutat med det, pälsen fastnade mellan tänderna.

   Radera
  3. Om du har svårt att skilja på ett litet pälsdjur och en buske så antar jag att du har god tillgång till nämnda hallucinogener.

   Radera
  4. Nice bushy beaver.

   Radera
 8. 9/11 slog hårt mot flyget men detta är fan helt sjukt

  SvaraRadera
 9. Har det lugnt och stilla på kvällspromenaden så man hör fåglarna med sin parningssång, motorvägsbruset i bakgrunden och diverse mopedburen ungdom istället för det kontinuerliga vinande av turbofläkt motorer som varvar ner pga inflygning för landning.

  SvaraRadera
 10. Fraktflygsvolymerna till Landvetter är i stort samma som tidigare.
  Dock verkar det som att fraktbolagen ser mörkt på framtiden, då man börjar se över antalet anställda, ffa på paketdistributionen.

  SvaraRadera
 11. Greta med kören fick som dom ville och folket ser vilka konsekvenserna ett uteblivet resande får.

  Fågelsång och stjärnklara nätter...check.
  ID2020 ...check

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågan är ju om klimatsekten överlever detta. Många har nu kanske fått upp ögonen för vad som krävs och vad konsekvenserna blir. Dessutom skulle jag tro att vi har en bra bit till att minska innan målen avseende co2 är uppfyllda.

   En stor del av svansen börjar nog fundera på om det är bättre att ha ett jobb, att det är bättre om mina föräldrar har ett jobb, etc än att vi minskar utsläppen "just nu".

   Den hårdföra eliten och media kommer ju såklart köra på även efter Corona men tveksamt om det kommer bli samma genomslag som innan.

   Radera
  2. Det går att vända växhusgasutsläppsökningen, men det finns många som bromsar. En av de största bromsarna är den s.k. miljörörelsen.

   Radera
  3. Förresten, vad har ID2020 med coronakrisen att göra?

   Radera