Cornucopia?

Aktuellt

Hur ska man investera för obligationsbubblans centralbankskrasch?

Låt oss anta att den centralbanksdrivna obligationsbubblan av någon anledning kraschar, utan att centralbankerna kan stoppa det hela. Hur sk...

2020-04-23 14:15

Deltar i direktsänt miniseminarium online måndag 27/4 22:00

På måndag 22:00 deltar jag i ett direktsänt miniseminarium arrangerat av regionråd Stefan Olsson (M) i Uppsala. Seminariet är gratis och ska handla om hur vi bygger upp ekonomin igen efter pandemin.
Uppsala.
Övriga deltagande är docenten i ekonomisk historia Henrik Malm Lindberg, medan jag mest är där för att säga saker jag kommer ångra. Kom igen, det blir kul!

Seminariet sänds live på Stefan Olssons Facebook-sida. Sist han körde upplägget, fast om krisberedskap, tittade 1261 personer in som åskådare.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

10 kommentarer:

 1. "Säga saker jag kommer ångra"
  Inspirerande insiktsfullhet...
  Iaf kul grej ska kolla om jag har tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske bloggarens nästa bok kommer att ligga i genren framtidskomedi ...

   Radera
 2. Jag har inte facebook. Kan man se seminariet på ett annat sätt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gissar att han har ett offentligt konto så det ska gå att se utan Facebook konto.

   Radera
 3. Magdalena Andersson fick frågan om det var aktuellt med helikopterpengar så svarade hon att a-kassa är en form av helikopterpengar. Men hon sa också att det kommer att behövas stimulanser för att sätta igång ekonomin efter krisen och tänkte främst på konsumenterna och hushållen.
  Kan det komma extrapengar från staten till hushållen eller tolkar jag det fel?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, när de säger helikopterpengar så menar de ev böter för ofredande som utdömts till en viss fd finansminister.

   Radera
  2. knappast helikopterpengar:

   "Alla pengar som a-kassorna betalar ut kommer från staten. Staten å sin sida finansierar anslagen genom a-kassans medlemsavgifter samt från arbetsmarknadsavgift som utgör en del av arbetsgivarens sociala avgifter som går under beteckningen arbetsgivaravgiften." - https://arbetsloshetskassa.nu/a-kassans-finansiering-under-luppen/1343/artikel

   Mer som en tvångsförsäkring.

   Radera
  3. Svinto: Diskussionen aktualiserar en gammal käpphäst jag drev på min tid som fackligt aktiv med början i den tid a-kassan defacto var kopplade till medlemskap i respektive fackförbund ... nämligen omformande a a-kassan till en generell obligatorisk socialförsäkring byggd på inkomstbortfallsprincipen, frikopplad från den fackliga sfären och finansierad helt genom skattemedel ... naturligtvis med vissa karensregler.
   Jag erfor föga framgång med dessa idéer.

   Radera
 4. Jag kikar in och kollar:)

  SvaraRadera