Cornucopia?

Aktuellt

Jämför dig inte med andra - om du inte vill vara bitter - sätt upp dina egna mål och jämför med dig själva!

"If you compare yourself with others, you may become vain or bitter, for always there will be greater and lesser persons than yoursel...

2020-04-22 06:28

Börsfallet fortsätter i Asien efter hårda nedgångar i Europa och USA

Börsfallet fortsätter i Asien efter hårda nedgångar i börsindex i Europa och USA igår.
Tjuren och björnen.
Stockholmsbörsen föll hårt under gårdagen med -2.59% för OMXSPI och -3.10% för storbolagsindex OMXS30. Det var dock ingentin i jämförelse med t ex tyska DAX -3.99% eller franska CAC-40 med -3.77%.

Nedgångarna fortsatte i USA med S&P-500 på -3.07% och tekniktunga Nasdaq-100 på -3.48%. Kraschen i oljepriset sägs påverkat start och WTI-oljan för juni är nu nere på 11 USD.
Dagschart ASX 200.
I Asien fortsätter börsfallet, om än i makligare takt. ASX 200 är i skrivande stund -0.30%, Hang Seng -0.56%, Nikkei 225 -1.24% och Straits Times -1.52%. SSE Composite går -0.16%.

Guldpriset visar även idag inte upp några dramatiska rörelser utan är i stort sett oförändrat i både dollar och svenska kronor.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

6 kommentarer:

 1. Fed kommer med ännu mer stödpaket. Jag kan inte se annat än att detta, på sikt, kommer leda till väldigt hög inflation och i förlängningen ökade tillgångspriser. Finns det någon annat scenario?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ökade tillgångspriser utan väsentligt högre inflation. Ungefär som nu alltså.

   Radera
  2. Skuldbubblan gav aldrig någon särskild inflation så varför skulle ännu högre skulder göra det. Jokern är om dollarn tappar sin särställning som världsvaluta.

   Radera
  3. @apan, för att räntan alltid gått ner. Men vi kanske är vid vägs ände nu.

   En annan faktor kan vara att det först slår ut massa företag, olja framförallt. Deflation till en start som kraschar företagen, följt av inflation när efterfrågan kommer tillbaka med sämre supply.

   Radera
  4. Eventuella utbudsunderskott jämnar snart ut sig med med ett dagligt nettotillskott på drygt 200 000 invånare på jorden. Dessutom ökar produktiviteten fortfarande till viss del. Alla gigappar visar tydligt att det numera alltid finns ett överutbud av arbetskraft oavsett land och konjunktur.

   Radera
 2. Vi har väl på rak arm tre smaskiga scenarion. inflation, deflation och stagflation. Som jag ser det så är väl alla fortfarande på bordet. De närmsta tre åren är utmaningen att inte förlora köpkraft. Så jag försöker vara på tårna, dvs jag kommer göra mig av med alla mina skulder, på fastigheterna. Sen har jag lite på börsen, i bolag jag känner. lite statspapper samt fysiskt guld och silver. jo och ganska mycket cash, som jag kan pytsa ut under tiden. Men sen är det ju risker i form av att banker går om kull och att staten vill norpa pengarna. det finns risker som man inte kan se för att man har för liten hjärna. Så tur är nog bra att ha oxå.

  SvaraRadera