Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2020-04-13 11:06

Börserna ner i Asien - guldet upp

Marknaderna har inte stängt överallt i världen, och i Asien faller de öppna börserna. Guldpriset stiger något såväl i svenska kronor som i amerikanska dollar.
Chinatown, Melbourne.
Även om vi i Europa och i den tidigare brittiskockuperade sfären som Australien och Hong-Kong har stängt marknaderna idag för att hylla att den kristne zombieguden reste sig från graven, likt en bakfull svensk, så är börserna öppna på andra platser.

I Singapore gick Straits Times-indexet -0.19%. Japans Nikkei 225 gick -2.33% och Shanghais SSE Composite gick -0.49%.

Guldpriset är i skrivande stund upp 0.08% i USD och +0.14% i SEK, för att kosta 540:55 SEK per gram just nu.
Dagschart Nikkei 225.
Tokyobörsens Nikkei 225 ser ut att ha gjort en teknisk dubbeltopp på rekylen och tjurfällan, där den andra toppen inte orkade över den första. Inte ett gott tecken. Som all teknisk analys så gäller den tills den inte gäller längre. Liksom fundamental analys, strategi, investeringsmodeller mm. Endast en person med kraftiga personliga utmaningar kan aldrig ändra sig.

8 kommentarer:

 1. Intressant teori. Gold price per ounce ratio to the Dow index.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Peter Schiff (och några andra) tror att den åter igen ska ned till 1, som på 30-talet. Antingen genom att guld går till 10000 och möter DOW eller att DOW går ned till guld (var det nu är vid den tidpunkten).

   Radera
 2. En observation på mikronivå: Choklad, annat godis samt sill och pålägg tycks ha sålt ovanligt dåligt inför påsk. Antagligen covidrelaterat. De butiker jag har besökt de senaste dagarna inklusive idag verkar sitta på rekordstora mängder osålt efter en storhelg. Den som känner för att bunkra lite kan antagligen fynda i flera dagar framöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes. Läste om godisgrossist som var tvungen att dumpa priserna rejält för att lyckas sälja partier innan datumet blev för kort.

   Radera
  2. Ja många har ju ändå hörsammat uppmaningen att inte resa och träffat släkt. I min lokala Ica var dock en del påskrelaterat slut så det har nog sålt som vanligt eller möjligen mer, men det är ju då ingen Ica som jag skulle bedöma få någon mer försäljning av inresta släktingar.

   Radera
  3. Barnen hade siktat in sig på några påskpyntgrejer på ÖoB som var slut.. så jag vet inte jag..

   Radera
 3. Verkar som guldet inte vill över $1700 per uns.

  SvaraRadera