Cornucopia?

Aktuellt

Anmäl dig till Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen . Om du mailar [email protected] och uppger CORNU eller anger CORNU i kontak...

2020-03-15 17:18

Söndagsenkät: Hur ska du agera på börsen vecka 12?

Dags för en liten söndagsenkät om hur du avser att agera på börsen nästa vecka. Svara nedan.
Tjuren och björnen.
För enkelhetens skull har jag delat upp graden av negativitet till börsen i fem steg, där 5 är mest positiv, dvs köpa mer, 4 näst mest positiv, dvs behålla sina positioner, 3 i mitten och säljer av, 2 fortsätta stå utanför börsen (där jag befinner mig) och 1 negativast med att ta negativa positioner.

Enkäten avser aktiebörserna, inklusive aktiefonder, vilket förstås även inkluderar eventuell tjänstepension, PPM med mera. Alternativa placeringar som inte handlar om aktier, t ex agerande mot obligationer, guld etc tas inte upp här för enkelhetens skull, utan detta handlar alltså om aktiemarknaden.

Svara på enkäten nedan hur du avser att göra. Det gäller förstås tills det inte gäller. Genom en enkät kan även ni som inte kan eller vill kommentera bidra med er åsikt i frågan. Ska försöka redovisa resultatet innan Stockholmsbörsen öppnar måndag 09:00.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

23 kommentarer:

 1. Gjorde en stor förlust på börsen och har insett att det inte är något för mig ett bra tag fram över....

  SvaraRadera
 2. Negativ, men bara en liten position. Och med ppm och tjänste pension utanför börsen så hårt det går sedan innan men har ju ändå gått ner en del

  SvaraRadera
 3. Tänker inte sälja av i panik nu när det är utdelning på gång. Hade oavsett ändå inte tänkt sälja mitt innehav på väldigt länge. Rörelse är väl något man får räkna med även något så extremt när man sparar på minst 15 år framåt.

  SvaraRadera
 4. Börsen är ett djur med många ansikten.
  Nasdaq 100 har gått ner 8.45% i år.
  USD/SEK har gått upp med dryga 3%.
  Den nedgången är inte ens värd att skriva hem om som svensk invånare.

  SvaraRadera
 5. Tjänstepensionens månatliga insättningar tar tre månader att få stopp på...
  Men det är ju ändå bara A-skatte pengar, används till mjölk och semestrar.

  SvaraRadera
 6. Månadspar med autogiro den 20:e var månad och kommer fortsätta med det. Kommer garanterat få sämre avkastning om jag istället hade försökt komma in vid "rätt" tidpunkt.

  SvaraRadera
 7. Håller på att belåna gårdarna och har begärt ut all semester i pengar. Men man ska inte fånga fallande knivar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då antar jag att du gör detta för att amortera dina befintliga värdepapperslån för att undvika att bli överbelånad ?

   Radera
 8. Fortsätter mitt månadssparande i bra fonder. Framöver viktar om från ränta till aktiefonder. I liten skala. Klart intressantare marknad nu än för några veckor sen. Börjar man köpa nu borde det bli bra om några år? Eventuellt köper lite olje-aktier.

  SvaraRadera
 9. Beror på vad som händer, men jag förväntar mig en studs upp där jag kan gå kort.

  Råkade bli lång över helgen och den trejden kommer jag sannolikt släppa under måndagen.

  SvaraRadera
 10. Visdomar från köket: Never try to catch a falling knife.

  SvaraRadera
 11. USA:s centralbank Federal Reserve sänker räntan till noll och lanserar massivt QE-program. Det rapporterar CNBC på söndagskvällen.
  Hur kommer marknaden att reagera?????

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ner så mycket det är handelsstopp.

   Radera
  2. https://www.cnbc.com/2020/03/15/traders-await-futures-open-after-fed-cuts-rates-launches-easing-program.html?utm_source=share&utm_medium=ios_app&utm_name=iossmf

   Radera
  3. Den effekten försvann snabbare än en löning.

   Vad ska Fed nu göra? Lådan är väl tom.

   Helikopterpengar nästa?

   Radera
 12. Blankat OMX med 5500 warranter (korta warranter, 7-8 msek i värde), köpt på mig mer o mer under tiden vi rasat. Jag såg allvaret i viruset över en månad sedan, förstod att vi inte klarar av att göra det Kina gjorde för att stoppa det, och även om vi klarar av det (vilket jag hoppas vi gör) så kommer det kosta ofantliga summor och en tsunami av konkurser. Dumt eller inte? Den som lever får se.

  SvaraRadera
 13. Antal kommentatorer som nästa vecka kallar Cornu kontraindikator: 0.

  SvaraRadera
 14. Har sålt både aktier och fonder. Behåller såklart guld som stigit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säljer billigt och köper dyrt, eller missförstår jag? Hade det inte varit bättre att sälja det som ger vinst?

   Radera
  2. Du har nog missförstått. Jag sålde på ett tidigt stadium i slutet februari och ligger nu på en undviken kursförlust på C:a 24%. Köpte guldet 2018 på lite olika datum, men för runt 360-370:- grammet och har behållt en hyfsad kursvinst. Anser inte risken så stor att guldet går ner särskilt mycket under 400:-grammet. Kommer inte att köpa nvarken aktier eller fonder den närmaste månaden i alla fall.

   Radera
 15. Har ca 20% aktieexponering kvar och är hittills ca 4% ner sedan nyår, 11% från toppen i februari. Börjar väldigt försiktigt att köpa på mig en global indexfond nu, ca en halv procentenhet av portföljen per handelsdag från och med i fredags.

  Tjänstepensionerna är fortsatt 100% aktier. Vill inte ens titta där. :( Tur att jag har minst 25 år kvar till pension.

  SvaraRadera