Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2020-03-25 08:54

Sernekes försäljning av Karlatornet avbryts - "minimerar aktiviteten"

Göteborgs och Sernekes skrytbygge Karlatornet pausas, eller åtminstone drabbas av "minimerad aktivitet", efter att köparen Oaktree drar sig ur. Orsaken är coronakrisen och det verkar som Oaktree helt enkelt inte fått finansiering. Därmed blir Serneke sittande kvar med finansieringsbehovet av projektet.
Karlatornet.
Avtalstecknandet har "skjutits på framtien" uppger Serneke i ett pressmeddelande.
"Serneke kommer som en konsekvens av det uppskjutna genomförandet av transaktionen omedelbart vidta åtgärder för att minimera aktiviteten i projektet."
De få som tecknat sig för lägenheter får nog vänta ett tag till, om de på grund av förseningarna inte drar sig ur. Serneke ska analysera konsekvenserna, men vi kanske kan killgissa att det handlar om varsel och ett totalstopp, då man pratar om "konsekvenser direkt för de resurser som är knutna till projektet". Underleverantörer och -entreprenörer kommer nog också få en spännande överraskning. Serneke "är tvugna att ta ansvar för hela bolaget i den här situationen", dvs det finns risk för totalt sammanbrott.

Återstår att se om Karlatornet blir mycket mer än en grop i den göteborgska leran.

Serneke-aktien rusade på beskedet om avsiktsförklaringen att sälja 80% av innehavet i Karlatornet, nu när man inte längre kan finansiera nya lägenheter genom att sälja dem på ritning och belåna kontrakten. Man får förmoa att det blir en rusning även en här gången. Mot dörren.

21 kommentarer:

 1. Rustning av sommarstugor kan bli en het sub-bransch inom kort. Permitterade byggnadsarbetare och mindre firmor som är snabba på bollen har hyfsade utsikter att rida ut krisen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan du tala om varför folk skulle vilja rusta upp sina sommarstugor just nu ?
   Jag menar att tron på ekonomin måste ha fått sig en kraftig törn av de senaste veckornas händelser oavsett om du är drabbad eller ej.

   Radera
  2. Har en mamma som är pensionär och behöver få fönstren på stugan ommålade. Typ 25 fönster. Kontanter i madrassen finns. Tror vi kan pressa priset på det nu.

   Radera
  3. Om de behöver målas är de gamla och borde troligtvis hellre bytas. Den som någon gång kittat gamla fönster vet vad finessen med nya är.

   Radera
  4. Populära samtalsämnen på jobbet sista dagarna - "man borde nog vara bättre förberedd att kunna bo i sommarstugan några veckor" + "borde nog passa på att sälja sommarstugan senare i år, kommer att vara rekordstor efterfrågan".

   Radera
 2. Snackar vi bra branscher i kristider nu? Det finns ju en likkista i miljövänlig wellpapp sen några år tillbaka, lite oklart om den tillverkas i Sverige eller om stängda gränser kan påverka tillgången men gissningsvis är det en het produkt nu.

  Och vem vet, en del av de där osålda tomterna kanske kan planeras om till kyrkogårdar?

  Själv är jag rätt lik-giltig inför den här typen av investeringar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skärp dig, de där gravarna kommer ju vara de första som plundras i jakt på toapapper.

   Radera
  2. Ja, och det är väl i sin ordning, jag förmodar att idén bakom att göra lådjäveln i wellpapp är att den ska kunna återvinnas?

   Eller så kremerar man, då får rövpappersplundrarna tji.

   Radera
 3. Din D-tangent verkar ha problem. Eller så har coronan börjat slå mot fingersättningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, har fjärilstangentbord på nya Macen, blir dubbleringar av bokstäver ibland, eller så saknas de. Varit jävligt jobbigt skriva Redovisningsavdelning Marviken kan jag säga.

   Radera
  2. Haha, kan tänka mig det.

   Radera
 4. Grop i leran? Bygget är redan ett antal våningar upp i luften!

  SvaraRadera
 5. Många drabbas av "corona" eller är det överetablering? Kändiskrögarna var hos Malou på TV4 ihop med en sosseminister och det var mycket elände som kom fram, hjälp och stöd var önskemål från krögarnas sida. Jag som är dåligt insatt i Stockholms krogliv, undrar om det inte är en överetablering i branschen, med prispress och dålig lönsamhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den branshcen är oerhört svajig alltid, och det är väl sällan de har nån kassa att tala om.

   Stureplansgruppens "Öppna brev" var jätteroligt, snacka om hybris att skriva till REGERINGEN och be om fullt täckningsbidrag för nåt svettigt ölschapp som ska vara viktigt för att det frekventeras av B-kändisar med vita pulverrester på överläppen, liksom.

   Radera
  2. Tänkte väl på det men de ficke bra publicitet .

   Radera
  3. Jag skrattade också gott när jag hörde dem, det var som att Stureplan ska försvinna och jobben aldrig kommer tillbaka. För min del kan de göra det till Pingstkyrka.

   Radera
  4. Ben Dover - jag tippar på den virtuella hatten för ditt inlägg. Delar din syn till fullo att något lägre prioriterat än att rädda Strueplansgruppen just nu torde vara svårt att finna även om jag känner med de drabbade ungdomar som har sina första jobb inom branschen. Dessutom läste jag en otroligt påfrestande artikel där en DJ intervjuades om faran att den svenska klubbscenen drabbas negativt av detta, det kan möjligen konkurrera med dumheten i Stureplangruppens inlägg.

   Radera
 6. Nja, blir nog ingen grop eftersom det redan är högre än husen i omgivningen. men risk att det stannar på 10 vån istället för 70+...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas det inte blir som med den där skyskrapan i Spanien som tog stopp förra krisen när alla pengar tog slut. Någon köpte så småningom det halvfärdiga bygget och fortsatte med de översta 20 våningarna eller så.

   Nästan klart så kom någon annan på: Men vänta lite, var är hisschaktet ... ? :D

   Radera
  2. Blir ett tiovåningshus med Sveriges stabilaste grundläggning :-)

   Radera