Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2020-03-16 12:22

Rekordtrafik på bloggen

Bloggen slog trafikrekord veckan som gick, i spåren av börskrasch och coronakris. Tyvärr får man väl säga. Trafiksiffrorna är i linje med branschtidningar som Veckans Affärer eller Resume.
Sidvisningar per vecka på bloggen de senaste sju åren. Källa: Google Analytics
Nytt trafikrekord på bloggen har alltså slagits, efter att i februari 2018 ha tappat runt 10% av trafiken när Facebook ändrade sina länkningsregler så att obetalda länkningar inte lika ofta visas i flödena. Många blockerar Google Analutics vilket gör att dessa inte syns i siffrorna Som jämförelse så rapporterar Google Analytics 495 955 sidvisningar förra veckan. Den enkla serversideloggningen 548 351 sidvisningar, eller drygt 10% högre faktiska trafiksiffror.
Sidvisningar per timme. Beteendet är det normala, dvs trafiken dör av fredag lunch och återhämtar sig igen söndag eftermiddag-kväll. Lördagar är i princip alltid veckans sämsta trafikdag. Källa: Google Analytics
Trafikrekordet inträffade på den hårda börskraschdagen torsdagen den 12:e mars med 95 647 sidvisningar enligt serversideloggningen och 86 396 sidvisningar enligt Google Analytics Javascript-loggning.

Totalt för vecka 11 var enligt Google Analytics antalet sidvisningar 495 955, antalet besök (sessioner) 220 535 och antalet unika besökare (användare) 71 532. Sett till antalet sidvisningar så hamnar bloggen ungefär som Skånska Dagbladet 498 614 sidvisningar enligt KIA Index, lite mer än navelskådningstidningen Resumes 213 401 besök och i antalet läsare som Veckans Affärers 71 814 på en vecka. Klådde även med råge Veckans Affärer på sidvisningar (217044) liksom besök (88735). Kastar man ödmjukheten åt sidan så får man väl vara rätt nöjd att på egen hand (plus gästblogginlägg) prestera bättre än Veckans Affärer. Resume är en annan möjlig jämförelse med sina 386 523 sidvisningar, 213 401 besök och 88 013 unika besökare. Bloggen är lite svagare på antal olika besökare, vilket talar för en lojalare läsekrets av återkommande läsare, och färre (betalda) inlänkningar från Facebook. Tack för att ni finns.

Förstås lite trist att få trafikrekord på börskrasch, men det är inte förvånande utan detta har märkts tydligt tidigare - ju sämre läge och större kris, desto mer trafik till bloggen, som så att säga är kontracyklisk i den bemärkelsen.

Vill ditt företag eller arbetsgivare göra bannerreklam på bloggen, vänd er till AdProfit.

5 kommentarer:

  1. Du borde ha någon aktivitet som fångar lördagarna också, oanvänd bandbredd är ett missat tillfälle, samtidigt lite sunt iaf att vi tar det lugnt som läsare/tyckare.

    SvaraRadera
  2. Det är lite fusk att jämföra med affärssajter, för bologgaren är ju duktig författare, inte främst journalist, och då är det klart att bloggen får en massa visningar och besök ...

    SvaraRadera
  3. Men ack så stilla kommentarsfält. Dagen då världsekonomin gick i KK. Politikerna tog över hela föreställningen med oändliga stödpaket. They pay for it and they call the show!

    SvaraRadera