Aktuellt

Bostadsbankomaten och Finansinspektionen: Fyra av tio nya bolån går inte till bostadsköp - ökar

Finansinspektionens rapport Den svenska bolånemarknaden  visar att fyra av tio nya bolån inte gick till att köpa bostad eller att byta bank....

2020-03-05 12:47

Preppingföreläsning Är du förberedd idag i Sätila 18:00 - 19:00

Lena och jag håller ikväll torsdagen den 5:e mars preppingföreläsningen Är du förberedd? på Sätila Bibliotek 18:00 - 19:00. Böcker - både vår gemensamma Är du förberedd? och mina romaner - finns att köpa signerat. Välkomna!
Lena & Lars Wilderäng på bryggan i Sätila. Foto: Pingos Foto
Sätila går att nå med buss 330 direkt från Göteborg vissa tider, annars via Röd Express till Landvetter Resecentrum (inte flygplatsen) och där byte till 330, och ligger annars 35 minuter med bil från Göteborg, 30 minuter från Kungsbacka och 30 minuter från Borås, samt 45 minuter från Varberg.

Övriga framträdanden längre fram hittas som vanligt i kalendern.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

10 kommentarer:

 1. Jag skulle helst velat delta i workshop på temat: vad man inte bör göra under en pågående epidemi. Kan jag komma ändå och är det något kollektivt transport medel som matchar temat bäst?

  SvaraRadera
 2. När kommer avrådan från UD om icke nödvändiga resor till Stockholm? :)

  SvaraRadera
 3. Du som är prepper vad tycker du om MSB och deras rekommendation att man inte behöver hamstra nu utan bara vara beredd på en veckas krångel?
  Jag tycker det är jättemärkligt att få den infon då karantän är 14 dagar.
  Har du förtroende för MSB?
  Eftersom jag är rejält orolig har jag handlat mer basvaror och fyller frysen för nån gång kommer vi ju att äta upp det eftersom det är vanlig mat + godis och vin :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du skiftar en del av handelns lager hem till dig och tar tidiga och stora leveranser. Handlaren kan omsätta sitt lager fortare och få betalt några veckor tidigare än om han skulle suttit på varorna och portionerat ut dem till dig i ett antal småposter vartefter du efterfrågar något.

   Det som kallas "prepping" är alltså mest en förenkling av logistiksystemet, kombinerat med robusthet mot tillfälliga störningar.

   Radera
  2. Hur har du förberett dig faith? Har du för en vecka eller för fler?

   Radera
  3. Vanliga hushållet på fyra pers skulle kunna rulla nån månad med anständigt kosthåll och några veckor till på ångorna. Förutsatt att el, vatten, avlopp och fjärrvärme levereras. Om det blir totalt elavbrott vete fan. Bero mycket på om det kommer i September eller April. Om man får vår-sommar-höst att förbereda kan det gå att klara vintern. Om elen slocknar i oktober blir det svårare!

   Radera
 4. Så om man vill bygga ett preppinglager men inte har tid att sätta sig in i allt man ska ha, så är detta rätt bok att köpa?

  SvaraRadera
 5. Lite OT, men i alla fall.

  Indien har infört exportförbud på 26 APIer och formuleringar, bland annat paracetamol.

  https://www.fiercepharma.com/manufacturing/coronavirus-spurs-india-to-restrict-exports-two-dozen-drugs

  Med tanke på vad det riskerar att göra med Indiens anseende som pharma-land så är dom nog ganska bekymrade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://dgft.gov.in/sites/default/files/Noti%2050_0.pdf

   Radera
 6. USA har infört köpkvoter på bla toalettpapper för folk har bunkrat

  SvaraRadera