Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2020-03-05 12:47

Preppingföreläsning Är du förberedd idag i Sätila 18:00 - 19:00

Lena och jag håller ikväll torsdagen den 5:e mars preppingföreläsningen Är du förberedd? på Sätila Bibliotek 18:00 - 19:00. Böcker - både vår gemensamma Är du förberedd? och mina romaner - finns att köpa signerat. Välkomna!
Lena & Lars Wilderäng på bryggan i Sätila. Foto: Pingos Foto
Sätila går att nå med buss 330 direkt från Göteborg vissa tider, annars via Röd Express till Landvetter Resecentrum (inte flygplatsen) och där byte till 330, och ligger annars 35 minuter med bil från Göteborg, 30 minuter från Kungsbacka och 30 minuter från Borås, samt 45 minuter från Varberg.

Övriga framträdanden längre fram hittas som vanligt i kalendern.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

10 kommentarer:

 1. Jag skulle helst velat delta i workshop på temat: vad man inte bör göra under en pågående epidemi. Kan jag komma ändå och är det något kollektivt transport medel som matchar temat bäst?

  SvaraRadera
 2. När kommer avrådan från UD om icke nödvändiga resor till Stockholm? :)

  SvaraRadera
 3. Du som är prepper vad tycker du om MSB och deras rekommendation att man inte behöver hamstra nu utan bara vara beredd på en veckas krångel?
  Jag tycker det är jättemärkligt att få den infon då karantän är 14 dagar.
  Har du förtroende för MSB?
  Eftersom jag är rejält orolig har jag handlat mer basvaror och fyller frysen för nån gång kommer vi ju att äta upp det eftersom det är vanlig mat + godis och vin :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du skiftar en del av handelns lager hem till dig och tar tidiga och stora leveranser. Handlaren kan omsätta sitt lager fortare och få betalt några veckor tidigare än om han skulle suttit på varorna och portionerat ut dem till dig i ett antal småposter vartefter du efterfrågar något.

   Det som kallas "prepping" är alltså mest en förenkling av logistiksystemet, kombinerat med robusthet mot tillfälliga störningar.

   Radera
  2. Hur har du förberett dig faith? Har du för en vecka eller för fler?

   Radera
  3. Vanliga hushållet på fyra pers skulle kunna rulla nån månad med anständigt kosthåll och några veckor till på ångorna. Förutsatt att el, vatten, avlopp och fjärrvärme levereras. Om det blir totalt elavbrott vete fan. Bero mycket på om det kommer i September eller April. Om man får vår-sommar-höst att förbereda kan det gå att klara vintern. Om elen slocknar i oktober blir det svårare!

   Radera
 4. Så om man vill bygga ett preppinglager men inte har tid att sätta sig in i allt man ska ha, så är detta rätt bok att köpa?

  SvaraRadera
 5. Lite OT, men i alla fall.

  Indien har infört exportförbud på 26 APIer och formuleringar, bland annat paracetamol.

  https://www.fiercepharma.com/manufacturing/coronavirus-spurs-india-to-restrict-exports-two-dozen-drugs

  Med tanke på vad det riskerar att göra med Indiens anseende som pharma-land så är dom nog ganska bekymrade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://dgft.gov.in/sites/default/files/Noti%2050_0.pdf

   Radera
 6. USA har infört köpkvoter på bla toalettpapper för folk har bunkrat

  SvaraRadera