Aktuellt

Huawei hade full åtkomst till nederländska teleoperatörerna KPN - kunde avlyssna premiärministern

Nederlänsk press meddelar att den stora nederländska mobilteleoperatören KPN upptäckte att kinesiska Huawei hade full åtkost till operatören...

2020-03-09 12:02

Ointressant eftersläpande ekonomisk statistik

Tog en vända in hos SCB för att se om det fanns något intressant att skriva om. Statistiken släpar efter 1-3 månader och givet inbromsningen i ekonomin och börskraschen så är den således ointressant och intaktuell idag.
Det knallar på.
Ett axplock av rubriker från SCB:
"Ökat överskott i handelsbalansen bidrar till positiv bytesbalans
Industrins orderingång ökade i januari
Hushållens aktieförmögenhet fortsatte att öka"
Handelsbalansen och hushållens aktieförmögenhet gäller fjärde kvartalet 2019. Industrins orderingång gällde januari, innan Kina drog i stora handbromsen vilket först kommer avspeglas helt i februari-statistiken.

Egentligen ville jag hitta något att skriva om som inte är coronavirus eller börskrasch, men statistiken känns just nu väldigt inaktuell, ointressant annat än ur ett framtida historiskt perspektiv. Det finns ju faktiskt läsare som varken är hysteriska eller ens intresserade av coronaviruset, eller för den delen börskraschen.

Så för stunden käkas det lunch i en regnpaus i takbygget, och sedan blir det ut och bygga vidare med ständig problemlösning.


Vi har åtminstone sjöutsikt när vi jobbar, Lena och jag. Huset och ladan hade bytt plats om man byggt idag, så huset hade haft bäst sjöutsikt, och inte ladan.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

15 kommentarer:

 1. Svar
  1. En med vass syn sehr schön.

   Radera
  2. Zoomar du in i bilden syns den som lite svart innan skogen. Sjö eller dike?

   Radera
 2. Bra att bloggaren alltid håller sig till "hur det ser ut nu" i stället för att, som många andra, försöka förutse framtiden.

  Jag tror att Lars vet att skilja på det han skriver om i uppskattade romaner, inte är samma sak som förutsägelser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ju väldigt mycket mer specialiserade källor för hur det ser ut just nu, så det skulle bli en ganska platt blogg.

   Tack och lov är det ju precis tvärt om. En ganska stor del av bloggens populär-historia är ju rent av spekulationer kring bostadsmarknadens framtid.

   Radera
 3. Bra jobbat med taket Lars! Själv tar jag det också lugnt då jag inte varit investerad på börsen sen aug 2018 (ej aug 2019).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bwahahaha. Googla "backtrading", Mr Perfect. Och ordet "trovärdighet".

   Radera
  2. ”Mr Perfect2020-03-05 08:38
   Ja, vad hände med kraschen? 2-1 (i nuläget) till Mr Perfect.”

   Radera


  3. Mr Perfect2020-03-04 10:27
   Anders Borg går in o köper aktier. Blir kanske ingen krasch. Snart är det över och det vänder uppåt?”

   Radera
  4. ”Mr Perfect2020-03-03 09:47
   Tror heller ej på ras eller tjurfälla. Nu bär det uppåt. Nedgången stoppades av fed.”

   Radera
  5. haha du kunde inte hålla dig. ska vi säga 2-2 som två envisa tonåringar?

   Radera
  6. Du är en lögnare. Du sade tidigare att du trendande, och skrev att du sålde i augusti (2019) och sedan att du hade köpt in dig igen, när börsen steg.

   Kommer kicka dig pga låg kvalitet.

   Radera