Cornucopia?

Aktuellt

Anställda LO-medlemmar - ovanligt folk

Fackförbundet LO:s ordförande Thorwaldsson ska avgå. LO-medlemmar är allt ovanligare och LO-medlemmar med någon form av anställning är ovanl...

2020-03-09 14:51

Odjurets tal på Stockholmbörsen -6.66%

"Här behövs vishet. Den som har förstånd skall tolka odjurets tal, ty det är en människas tal, och talet är 666." - Nya Testamentet, Uppenbarelseboken kapitel 13 vers 18
-6.66% på OMXSPI.

Japp, det krävs förstånd för att tolka börsens rörelser.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

16 kommentarer:

 1. Japp, ingen fud här! Ta det lugnt och lyssna på myndigheterna.

  SvaraRadera
 2. Ha Ha Ha :-D Undrar vad man ska skriva när det står på -7,77 som är motsatsen till odjurets tal? I detta sammanhang tenderar det att vara värre men allt är uppe för tolkning.

  "seeing 777 is symbolic of perfection, spirituality, and completion"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant är att något som sjunker med 6.66% och sedan stiger med 7.77% hamnar nära +-0

   Radera
  2. Jag ska bara flyga med Boeing 777 i fortsättningen.

   Radera
 3. Och när det varit nere på botten och vänt upp kommer vissa att berätta att man nu gått "all in" och stoltsera med sin genialitet. Hursom, lärorikt med stora skälvningar så att vi inte blir ännu mer naiva. Hur var det nu? "Jag kan inte förlora, antingen vinner jag eller så lär jag mig". Tillskrivs en av våra nya skidtalanger på damsidan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att hitta den perfekta botten och gå all in där kan man ju helt glömma. Sån tur/skicklighet har man inte. Men det känns inte helt fel att ha sålt en aktie eller fond med bra vinst. Att senare köpa tillbaks 20-50% lägre kurs. Kanske går ner mer därefter? men definitivt mindre än att följt kniven från tak ända ner till golvet. Detta är i alla fall mitt mål.

   Radera
 4. Inte ägt aktier sedan 2017 men idag kunde jag inte låta bli blev aktieägare i Lupe. Denna reaktion på oljepriset är ju inte rimligt alla verkar tro att jorden går under denna gång. Svårt att se att så blir fallet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är ju dock -7% inte samma sak som -100%. Även om det är extrema fall så gjorde det (än så länge) inte mer än eliminera närtida extrema uppgångar.

   Radera
 5. 2009 bottnade S&P500 på 666. Just sayin...

  SvaraRadera
 6. Det är en sådan dag, sålde Xact bull 2 på 666 idag, kort placering från 659.

  SvaraRadera
 7. "A mocker seeks wisdom and never finds it, but knowledge comes easily to those with understanding.Stay away from a foolish man; you will gain no knowledge from his speech.…"
  - Proverbs 14:6

  SvaraRadera
 8. Trevligt. Firar med låten "Hades" med Bathory. Hail Quorthon.

  SvaraRadera
 9. Usch, känner att det här med börsen inte är lika coolt längre. Går vidare till andra intressen. Kul så länge det varade!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Köp mark. Långt ifrån urbaniseringens kommande fasa.

   Radera
 10. Den bästa Maidenlåten...

  SvaraRadera
 11. https://www.privataaffarer.se/bratt-salj-allt-om-du-ska-ha-pengarna-inom-3-ar/

  Jag begriper inte riktigt den typen av analyser. En analytiker som ändå utgår ifrån begreppet "en perfekt storm" ang börsen och säger "sälj allt om du behöver pengarna inom 3 år".

  Men rör inte pensionssparandet som ligger i aktier. Nähä?

  Jag har inga som helst pretentioner på att pricka toppen med sälj (den har jag redan missat med god marginal) eller botten för köp, men givet att jag förväntar mig ytterligare nedgångar ser jag inte varför jag inte skulle passa på att rädda lite pensionspengar från den värsta eldsvådan.

  SvaraRadera