Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2020-03-19 15:04

Ny bok: Arbeta hemifrån under karantän

Lena och Lars Wilderäng har nu publicerat en ny kort e-bok: Arbeta hemifrån under karantän. Den finns nu som e-bok i bloggens e-novellhandel (drivs av Publit) och kommer till Adlibris, Bokus, Apple Books och Bokon (varifrån den även går att köpa till Kindle) så fort de små gnomerna som distribuerar e-böcker är färdiga. Tillägg: Finns nu hos BokusLjudbok kommer på Storytel och Nextory nästa vecka.
Arbeta hemifrån under karantän av Lars och Lena Wilderäng
Tanken var först ett blogginlägg, men vi valde e-boks- och ljudbokslösningen istället.

Vi vet att det är många som jobbar hemifrån i dessa tider antingen frivilligt eller beordrat, och vi vill gärna ge dem hjälp och tips, då vi trots allt har många års erfarenhet av att det.

Boken kan gott köpas även till era anställda, så de blir mer effektiva. Den fungerar förstås även för frilansare och egenföretagare, som jobbar hemifrån.

Ni som har Storytel eller Nextory kommer kunna läsa eller lyssna på boken utan extra kostnader för ert abonnemang. Över huvud taget kan en prenumeration på Storytel vara ett bra tips för den som nu sitter hemma. Storytel har även Storytel Reader, en trevlig eboksläsare specifikt till ditt Storytelabonnemang om du föredrar e-bok på läsplatta istället för via ljudbok eller e-bok på telefonskärmen.

Beskrivningen av verket är:

"Med över sexton års sammanlagd erfarenhet av att jobba hemifrån bjuder Lars och Lena Wilderäng på sina tankar och idéer om hur man jobbar hemifrån, t ex under kris eller karantän, såväl ensam som samtidigt med sin partner.

Det är en sak att arbeta hemifrån någon dag i veckan, och en helt annan sak att göra det under en längre period. Det kräver rutiner, disciplin och insikter om vanliga fallgropar. Ytterligare frågeställningar finns dessutom om du är hemma samtidigt som din partner, vilket kan pröva en relation, men samtidigt erbjuda fantastiska möjligheter och ljusglimtar.

"Arbeta hemifrån under karantän" är en kort och saklig inspirationsbok för dig som behöver sitta hemma och jobba effektivt.

Lars Wilderäng driver bloggen Cornucopia?, och är författare till bland annat romanerna Stjärnklart, Höstsol och Fallet. Han är även medförfattare till bästsäljande fackboken Är du förberedd? som han skrev tillsammans med Lena Wilderäng.

Lena Wilderäng jobbar bl.a som professionell äventyrare, driver bloggen adrenalena.se, och är medförfattare till fackboken Är du förberedd?."

Omslaget är baserat på en illustration av Peter Elofsson Edgar.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

18 kommentarer:

 1. Kreativa vuxna har nog inga problem att strukturerar sig hemifrån gällande arbete om dom är 100% fokuserade och inte ägnar dagarna åt att kolla på Pornhub istället för att jobba. Det verkliga utmaningarna är om du har hemmasittande barn p.g.a NPF-diagnos ( ADHD, Asperger etc ) eller någon annan hemma med funktionsnedsättning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sjukt specifikt problem. Haft ett par möten där folk haft snoriga småbarn hemma, det verkar krångligt nog. Småbarn kräver enorm uppmärksamhet.

   Radera
  2. Vad är det som blir jobbigare om man har hemmasittare och måste vara hemma själv jämfört att man är på jobbet och barnet är hemma själv?

   Radera
  3. Den hemmasittandes förmodat underliggande psykologiska problem som man slipper påminnas om när man är på jobbet.

   Radera
  4. Jag var inte hemmasittare direkt, eftersom jag gick till skolan ibland, men jag var skolans näst värsta skolkare och fick namnet "Guest Star" av lärarna. "Vad gör du här" sa de när jag ibland dök upp på lektionerna. Fast jag hade topp-betyg, eftersom jag gillade att plugga hemma på dagarna när det var tyst och lugnt.

   Radera
 2. Lyckades ni med att få ihop den boken under så kort tid? Imponerande

  SvaraRadera
 3. Jag kommer läsa den, kan behövas speciellt om de stänger skolorna, då blir det en prövning hos oss iallafall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som det står i introduktionen så går det hela att tillämpa på studier - specifikt när de helt plötsligt måste ske på distans, utan att det var planerat. Annars brukar just distanskurser ha rätt bra metodik för tex närvaro online, inlämningsuppgifter med mera. Tyvärr kommer det finnas en del barnsjukdomar i karantänundervisningen eftersom ett sådant upplägg tar tid och planering i anspråk.

   Radera
 4. Läser den när den kommer som serietidning.

  SvaraRadera
 5. Trodde det var ett skämt.

  Jag bjuder på ett gratistips... har du inte en lämplig stol, så plocka med dig stolen från jobbet... Känns nästan viktigare än skärm och docka..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller fixa ståskrivbord. Hemma sitter jag men har inte stol på jobbet.

   Radera
 6. En del säljer skyddsmasker och andra säljer böcker. Lite tvivelaktigt i dessa tider.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Täcker förhoppningsvis (men ej sannolikt) kostnaden för redaktör, omslag och IT-systemen för distribution, samt butikerna. Menar du att dessa ska jobba gratis? Tycker du även apotek ska jobba gratis? Toapapperstillverkare? Sjukvården?

   Radera
  2. Dessutom är en bok helt frivillig. Inte profiterande på livshotande situationer för sjuka eller sjukvårdspersonal.

   Radera
 7. Imponerande snabbhet. Gjorde jag fel som var ute igår på restaurang för nöje och att stötta en lokal restaurang. Vi var ensamma som gäster. Alternativet hade varit att handla på ICA där jag antar riskgrupper också handlar ihop med 100 tals andra.

  SvaraRadera