Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2020-03-04 16:30

Nu är coronakrisen på blodigt allvar - Porsche ställer in VIP-visning av Taycan!

Nu är apokalypsen slutligen här på riktigt. Porsche ställer in sin VIP-visning för utvalda personer på Porsche Center i Borås nästa vecka på grund av coronaviruset som försiktighetsåtgärd. Det är nästan så man kunde tro att det beror på att de helt enkelt inte fått några bilar levererade och att Taycan är försenad.
Nä, jag hade inget foto på en Porsche, så det fick bli skamlös reklam för von Braun istället.
Porsche bjöd in utvalda personer (Teslaägare) till en VIP-visning av Porsches kommande elbil Taycan torsdagen den 12:e mars nästa vecka. Evenemanget är nu inställt och man skyller på risken för allmän spridning av coronaviruset. Dock ska man ha bilen för visning från och med den 14:e. Det är nästan så man kan tro att det handlar om en försenad leverans, men att man använder coronaviruset som ursäkt.

Porsche skriver:
"Torsdagens VIP-visning är inställd! Risken för allmän spridning i landet av coronaviruset bedöms som måttlig men som försiktighetsåtgärd ställer vi in torsdagens VIP-visning den 12/3.
Vi har Porsche Taycan för visning från och med på lördag den 14/3 och Taycan är här för att stanna vilket innebär att du är välkommen till oss för visning när det passar dig.
Har du några frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta oss."
Nåja, hade tänkt göra ett längre reportage och blogginlägg, men Porsche får väl nöja sig med denna uppmärksamhet istället. All reklam är ju bra reklam.

Från andra håll når mig viskningar om att coronavirusutbrottet används av många företag för att sopa dålig orderingång och svaga resultat redan innan coronakrisen under mattan. Ser bättre ut att skylla på ett virus än på ledningen, marknadsavdelningen och konjunkturen, eller undermåliga utkonkurrerade produkter.

Rubriken och inlägget kan innehålla sarkasm och ironi.

11 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Apropå bra reklam så hade jag ingen aning om Taycan och blev ganska nyfiken.

  SvaraRadera
 3. Batterierna sitter fast i Ningbo-Zhoushan

  SvaraRadera
 4. Sålänge som Koenigsegg inte ställer in lanseringen av Gemeran är jag lugn. Appropå statusbilar också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, detta är väl mer att se som övre medelklassbil. Tesla är väl mer egenföretagarebil som egentligen tillhör vanlig medelklass. Väldigt många enklare mellanchefer har nu Tesla 3, så jag förstår verkligen inte statusen. Hade de brytt sig om miljön mer hade de köpt en mer energieffektiv elbil. Men nu handlar det i de flesta fall inte om det, varav existensen.

   Radera
 5. Skulle flyga med Lauda om ett par veckor (Ryan air)och fick igår besked om att det blev inställt pga viruset. Vet inte hur het marknaden generellt är att flyga Köpenhamn-Dusseldorf hos andra som inte har familj i området, men ser nu att bara några dagar efter att jag skulle flyga så går det som vanligt

  SvaraRadera
 6. Var påväg till en inredningsmässa i Chicago nästa vecka, blev inställd på grund av coronaviruset. Mässans internationella karaktär gjorde dem speciellt exponerade mot coronaviruset, skrev de i press releasen. En hel del internationella sammankomster verkar ju vara i farozonen, designmässan i Milano har ju exempelvis blivit "uppskjuten" - vad det nu betyder. Segt & dåligt för affärerna!

  SvaraRadera
 7. Vid stor Taycan-abstinens rekommenderas en sväng förbi Gardemoen. Där står ett exemplar som man kan klämma på.
  Säkert hundratals (tusentals?) som provsuttit (spell?) den så hög chans för lite coronamys.

  SvaraRadera
 8. Viktigt meddelande till som funderar på att bunkra inför Mello:

  Ahlgrens Bilar finns fortfarande i butikerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På grund av dess antibakteriella och antiseptiska egenskaper rekommenderas dock honung - dock ej till små barn - men till dem skulle jag inte heller rekommendera Mello till att börja med förstås...

   Radera