Aktuellt

Huawei hade full åtkomst till nederländska teleoperatörerna KPN - kunde avlyssna premiärministern

Nederlänsk press meddelar att den stora nederländska mobilteleoperatören KPN upptäckte att kinesiska Huawei hade full åtkost till operatören...

2020-03-04 18:16

När du vill slippa oväntat besök

Varningsskylt för SARS-CoV-2.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

40 kommentarer:

 1. Använde hosttricket för att ta mig igenom en folkklunga snabbt på centralstationen cirka 1h sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fungerar bra i vagnarna också, skönt att kunna lägga väskan på platsen bredvid och fötterna mittemot.

   Radera
  2. Vänta bara. Kanske det inte är lika roligt om ettag?

   Radera
 2. Du har läst mina tankar....lägg till "Karantän Zon" också .. så är vi hemma

  SvaraRadera
 3. På med tishan"i love Milano" och hosta på så kommer men snabbt fram i kön på bolaget etc

  SvaraRadera
 4. Snygg design. I morse var det bara jag och städerskan i korridoren på jobbet. I takt med hon gick igenom kontoren kom de djupa hostningarna närmare. När hon var ett kontor ifrån mitt slutade tankemantrat "det är bara 25 fall i sverige" att fungera, och jag slängde lite kläder i väskan och kastade mig mot gymmet istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Folkhälsoministern svarade denna morgon (5/3) i intervju i P1 då frågan kom om det fortfarande var 52, njaaonae.. vi går ut en gång om dagen strax efter lunch med resultat som gäller just då.

   Radera
 5. Jag vet att bloggaren inte accepterar kommentarer med enbart "roliga, leende" ansikten, så jag hoppas komma runt detta genom att skriva "fyndigt, Lars, skrattade mycket!"

  SvaraRadera
 6. Den där är bra. Kombinera med ett larm som låter som sista timmarna i ensamcellen för familjen som har TBC och kolera på samma gång. Till och med kronofogden bör hålla sig borta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hade Jehovas på ett väldigt kort besök i söndags - att komma hostandes (av sågspån) från snickarboa gjorde att de inte var speciellt intresserade av att diskutera bibeln utan kastade bara över tidningen och satte kurs mot grinden.

   Radera
  2. Det var en klentrogna Jehovas..

   De är ju de som har gud med sig. Dessutom finns det ju bara ett numrerat antal platser i Jehovas himmel, då gäller det att komma till himlen i tid (eller om platserna är slut?).

   Radera
  3. Från säkra källor* har jag inhämtat att det redan före 1914 (då Ändans tid första gången skulle infalla) var numrerade platser till ett antal av 144'000 uti Himmelen, och att de som levde just då skulle få härligheten att uppleva själva skeendet. Däremot saknar jag insyn i vilket antal av de då invigda som fortfarande väntar på Rapture, drygt 100 år senare. Historien uppdateras fortlöpande och Tecknen hopar sig: jordbävningar, översvämningar, farsoter, krig, hästar i diverse kulörer. (Konstigt nog sades det inte mycket om elbilar eller flygmaskiner ... )

   I samband med senaste Rapture-scare i USA (var annars) var det några företagsamma personer, garanterade ateister och således kvarblivande på Jorden, som sålde försäkringar till de troende att ta hand om deras älskade husdjur (som självfallet inte kunde lyftas upp till Himmelen då de voro själlösa) för den humana summan av 5000 dollar eller så.

   Sågspån extrakutant var dock ett nytt fräscht grepp!

   * dödssäkra asså, har läst litteraturen noga

   Radera
 7. Lång kontemplation kring huruvida det skulle särskrivas eller inte? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, men både varning/warning. Struntsak, tror budskapet går fram.

   Hoppas det inte är allvar iaf, du nämnde ju något om krasslighet sen träff med någon som varit i Hong Kong.

   Radera
 8. Nu återstår att se ifall de s.k. experterna på FHM hade fel i sin prognos igen. Jag sticker ut hakan som sist och ger uppgraderingen tills på Måndag. Hoppas dock tidigare så forket tar detta lite mer på allvar. Må vara taggat med trams, men inte särskilt klädsamt då du uppenbarligen inte förstår exponentialfunktionen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har noll expertis på området, men varken frugan eller syrran som jobbar inom vården är oroliga.
   (Nej de är inte heller experter men jobbar ändå inom vården i sthlm)
   Alla andra verkar dock vara väldigt oroliga.

   Radera
  2. Jag är inte heller orolig, tyvärr sker spridningen exponentiellt. Det är bara fakta i dagsläget.

   Radera
  3. Ja, i Sverige har folk ingen koll på att alla andra länder börjar få panik. WHO, Sydkorea, vår regering säger att detta är allvar, Trump säger att detta är trams, det säger väl allt... Uppgraderingen av CFR till 3.8 av WHO kanske gör att folk tar det på allvar, ju tidigare desto mer liv samt pengar sparar vi i längden.

   Radera
  4. Att ta det på allvar är sin sak. Men panik är sällan bra. Man märker desperationen här på bloggen. Mycket stolthet som gått till stillo, än så länge lite kunskapsförmedling.

   Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  6. Det finns inget skäl till panik (som alltid gäller det tills det inte längre gäller).

   Troligtvis kommer inte en särskilt stor andel av befolkningen smittas, av de som smittas kommer en lägre andel (troligen en bra bit under 20%) behöva vård, kanske en tredjedel av dem behöva avancerad vård av och än färre dö.

   Smittspårningen har hittills fungerat bra i Sverige och de allra flesta av de som smittats har blivit smittade utomlands och de flesta av resten av anhöriga som varit utomlands.

   Sjukvården kommer att klara den ökade vårdvolymen som kan komma att behövas. Först genom att all sjukvård som kan vänta (knäoperationer osv) får stå åt sidan och därmed frigöra platser och i andra hand genom att de mobila sjukhusen tas i bruk, var av de civila myndigheterna har ett par och försvaret några till.

   Alla delar av det offentliga tar smittan på stort allvar, är på tårna och kommer inte tas på sängen om läget förvärras. Dessutom genomfördes en ordentlig generalrepetition under svininfluensan och de erfarenheterna finns kvar.

   I övrigt kan man smått undra om de som nu tycker att allt det staten gör är för lite och för sent också tycker att det man gjorde under svininfluensan var för lite då. Det känns snarast som om det nya svarta är att signera att allt går åt helvete och det snabbt, vare sig det gäller virus, migration, ekonomi, miljö och listan fortsätter.

   Av de jag talat med med insyn om hur smittan ska hanteras har ingen uttalat oro. Minns hur staten på några veckor kunde hitta tak över huvudet för 160 000 människor. Det om något visar om att staten inte saknar handlingskraft när det behövs.

   Det skulle inte förvåna mig om framtiden kommer att utvisa att de allvarligaste konsekvenserna av sars-cov-2 kommer att orsakas av överreaktioner av smittan.

   Det här blev en väldigt lång kommentar, men jag vill avsluta med att säga att jag inte i annars är särskilt imponerad av regeringen, men i det här fallet måste det sägas att regeringen sköter det här väldigt bra. Det kan tilläggas, givet bloggares tidigare inlägg, att de flera partier utanför regeringen, enligt de med insyn jag talat med, meddelat regeringen att de kommer att vara behjälpliga om det krävs. Sverige leverar, keep calm and carry on.

   Radera
  7. Jag är inte heller orolig men samtidigt behöver man ju inte fjanta sig med att leka sjuk eller luras på andra sätt. Det dör ju ändå människor i den sjukdom och smittspridning som sker. Sjuklig oro behöver ju inte kontras med omänsklig intolerans.

   Radera
  8. Österbacke. Staten "löste" mycket genom att vältra över ansvaret på kommuner.
   Där privata entreprenörer fixade tak över huvudet. Typ bert Karlsson mm

   Radera
  9. Skulle kalla det för omvärdering när nytt data är tillgänligt snarare än "fel" annars finna det bara 2 lägen, frid eller total katastrof.

   Radera
  10. Ska man vara rationell så kan man ännu inte avgöra om smittspårningen varit effektiv. Ja, de flesta nya fall härleds från riskområden i första eller andra led, men det beror naturligtvis på att dessa personer är de enda som har blivit testade!

   Det är naivt att tro att smittan kan begränsas på det viset. Den är redan ute i samhället med största sannolikhet.

   Radera
  11. Vad är det ni inte är oroliga för? Vad är det för panik som ni är oroliga för? Skulle vara intressant att veta.

   Radera
 9. Gissar att det redan rullar COVID-19 av andra källor än Italien och Iran i Sverige.

  Folkhälsomyndigheten breakar ju även det gently när de nu säger att de testar andra än gruppen ovan. De skulle testa lungsjukefall där orsak inte kunnat identifieras.

  Hursom i handels-, transport- och industristaden Gbg är kontakter och utbyte med Asien och Kina stort. Affärsresenärer till det inre av Kina och övriga Asien är vanligt inom global verkstadsindustri och transportindustrin baserad i Gbg samt på universitet och högskolor. De som söker sig till fordonsindustristaden Gbg kommer ofta från liknande områden i Kina. Hubei är ett sådant. En del kan ha varit hemma över jul/nyår.

  Vidare så är vi i Norden vana vid influensa, särksilt nu. Vi har åkt på flera Coronavarianter innan. Vi kan ha svårt att skilja en normal förkylning/influensa från Corona och har inte varit i Italien eller Iran etc.

  De i Norden har hittills (ta i trä) som konstaterats smittade har uppvisat mildare symptom. Finns det någon liten form av fördel av att ha åkt på otaliga coronasläktingar i den vanliga influensan år ut och in här i Norden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ang. mildare form så är det snarare relativt yngre och friskare personer som varit på aktiv skidsemester som drabbats. De i Italien som dött tillhör den mycket äldre delen av befolkning. M.a.o. dödlighet per åldersgrupp kan nog antas vara lika.

   Radera
 10. Jag har gjort en skylt om någon är intresserad. Fri att användas.

  https://imgshare.io/image/tMcr5

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snyggt. Kan du fixa med gul bakgrund också?

   Radera
  2. Gul

   https://imgshare.io/image/tMJBp

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  5. Propaganda-poster. Inte aktuell än, men förhoppningsvis snart. Fri att använda.

   https://imgshare.io/image/tIStS

   Radera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  7. En till.

   https://imgshare.io/image/tIquf

   Radera