Aktuellt

Huawei hade full åtkomst till nederländska teleoperatörerna KPN - kunde avlyssna premiärministern

Nederlänsk press meddelar att den stora nederländska mobilteleoperatören KPN upptäckte att kinesiska Huawei hade full åtkost till operatören...

2020-03-12 17:03

Meddelande från Krisinformation.se

Från Krisinformation.se på Twitter.
Ditt landsting/region och din kommun har information om vad som gäller lokalt och regionalt hos dig. Det står generellt först på deras hemsidor. Besök hemsidorna om du undrar vad som gäller lokalt.

Har du generella frågor om coronaviruset kan du ringa 113 13. Ring bara 1177 om du faktiskt är sjuk och faktiskt behöver en bedömning av ditt vårdbehov. Alltså inte om du bara är lite krasslig, om du inte tillhör en riskgrupp.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

23 kommentarer:

 1. Relax lite nu. Så där gör jag alltid, normalt beteende.

  SvaraRadera
  Svar
  1. PRoblemet är att många inte gör så normalt. Folk går sjuka till jobbet osv.

   Radera
  2. Trodde du syftade på sociala kontakter :)

   Radera
  3. Vi lever i en kakistokrati, då blir det precis som cornu säger folk går sjuka till jobbet, kan ju iofs hänföras till karensdagen. I dagsläget är den livsfarlig.

   Radera
  4. Jag tror det är ett 90 % attitydproblem både hos arbetstagare/chef/kollegor att folk går till jobbet om de är sjuka (innan Corona), hela privatekonomin kan inte hänga på några karensdagar om året.

   Radera
  5. Tror ni på allvar att ni stoppar Corona-smittan genom att få folk att bli bättre på att stanna hemma om de känner sig krassliga?

   Radera
  6. Målet är inte att stoppa smittspridningen. Åtminstone inte på kort sikt. Målet att att dra ut på den så mycket som möjligt så att inte sjukvården blir helt överbelastad.

   Och ja, det hjälper att få folk att vara mer hygieniska.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Är inte copyn lite otydlig? Man skulle kunna läsa det som att alla ska ska stanna hemma från jobb eller skola, och om man har luftvägssymtom, feber eller hosta ska man undvika sociala kontakter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men så där är det ju ofta. Väldigt få tycks låta någon annan korrekturläsa.

   Radera
 4. Normalt brukar man inte behöva skriva ut massa (parenteser och kommatecken) på precis rätt ställe för att text inte ska misstolkas av normalbegåvade :) <--- Ojämnt antal parenteser! Syntax error!

  SvaraRadera
 5. Öppen fråga: har folk slutat gå på gym? Vad tänker ni om det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns som att det är ett mindre bra ställe att vara på.

   Radera
  2. Spårvagnar, tunnelbana, buss och flyg känns betydligt farligare, jag tränar dock med fria vikter och inga grupp-pass med massa människor tätt inpå varandra.

   Radera
 6. Det kommer nu rapporter om att Stockholm snart har slut på skyddsutrustning för vårdpersonal, tex andningsskydd. Jag vet att vi har inhemska fabriker för t ex andningsskydd. Kan inte bloggaren gräva lite i detta. Varför beslagtar staten inte en del av den inhemska produktionen för att täcka sjukvårdens behov?

  SvaraRadera
  Svar
  1. En del? De behöver beslagta allt. Men det är inte bara andningsskydd som saknas. Både Tyskland och Frankrike har helt emot EU-rätten infört exportförbud för en lång rad varor som de anser sig behöva.

   Radera
 7. Lustigt att https://www.dinsakerhet.se/ inte har någonting om Corona på lätthittad plats. Vid en sökning på "corona" var första träffen något från 2018 och för "covid" 2015.

  SvaraRadera
 8. Undrar hur många som tror att Agnes Wold talar för någon myndighets räkning?
  Hon får farligt mycket medialt genomslag...

  SvaraRadera
 9. Litar mycket på personer som har livserfarenhet och har visat personlig mod som visselblåsare.
  Agnes har inga bindningar som stör mig.

  SvaraRadera
 10. Morgonchock över Socialstyrelsens siffror från i måndags och som presenterades just i Di:
  "Den inventering som myndigheterna presenterade i måndags visar att regionerna sammanlagt har skyddsutrustning för att klara 5.806 diagnosbesök och 1.444 vårddygn."

  1444 vårddygn?!? WTF? Med en vårdtid på 5 dygn är detta 288 patienter. Hoppas att det finns någon avdelning som just nu sätter upp stålsängar i gymnastiksalar för att ett minimalt antal vårdpersonal kan hantera hundratals patienter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kriminell inkompetens att inte köpa på sig lager av material redan i januari.

   Radera
  2. Hur ska regionerna ha råd med material efter man har byggt sjukhus för 57 miljarder?
   Vi har ju använt den senaste och bästa metoden med konsulter som attesterar sina egna fakturor!!
   Dom klagande undersköterskorna får väl spara på skyddsutrustningen den går säkert att återanvända några gånger även om det står engångs

   Radera
 11. Det hade nog tyvärr inte hjälpt att köpa in material då.
  Storbrittanien beställde till exempel ett stort antal ansiktsmasker från en fransk leverantör ganska tidigt, dessa fick man inte se röken av då de behövdes i Frankrike.

  Det är även problem med beställningar från Kina och Indien som antingen beslutat att man behöver det man producerar själva eller inte kunnat producera som man behövt. När krisen kommer finns inga möljigheter att Wköpa från hyllan".

  Och den begränsande faktorn i vården bör inte vara sängar och förbrukningsmateriel, utan vårdpersonal och maskiner. Lite vårdpersonal finns dock att kalla in. Alla som har jobbat som läkare eller sjuksyster bör vara totalförsvarsplacerade inom detta, finns några som slutat de senaste fem åren pga missnöjje med arbetsgivare.Går nog även att beordra in de som läser till vårdyrket just nu.

  SvaraRadera